Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Winstgevend ABN AMRO slankt verder af

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO bereidt zich door 1500 banen extra te schrappen voor op de toekomst. De bank boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan vorig jaar, maar volgens topman Gerrit Zalm is het belangrijk ,,het dak te repareren terwijl de zon schijnt’’.

De bestuursvoorzitter, die binnenkort opstapt, benadrukte woensdag dat de bank zich steeds moet aanpassen. Nieuwe concurrenten die met nieuwe technologische snufjes banken de loef proberen af steken, liggen continu op de loer. Verder begeven pensioenfondsen en verzekeraars zich de laatste tijd ook steeds meer op de hypotheekmarkt.

De nieuwe bezuiniging moet zo'n 400 miljoen euro aan besparingen opleveren en komt bovenop de reorganisatieplannen die de afgelopen maanden al zijn gemeld. ABN AMRO verwacht de besparing te kunnen realiseren door verdergaande digitalisering van werkzaamheden en door efficiënter te gaan werken. Op een kleine aanscherping van de financiële doelstellingen na, handhaaft de bank de strategische koers die vorig jaar met de beursgang is ingezet.

In september maakte ABN AMRO al bekend in de periode tot 2020 zo'n 1375 banen te gaan schrappen, vooral bij ondersteunende en controlerende functies zoals op personeelszaken, de financiële administratie en risicomanagement.

Dit keer vervallen de plekken over de gehele breedte van de bank, aldus financieel directeur Kees van Dijkhuizen, de beoogd opvolger van Zalm. Dat er ook gedwongen ontslagen vallen is zo goed als zeker. Maar hoeveel banen er precies per afdeling verdwijnen, moet nog worden uitgewerkt.

Het concern zag zijn nettowinst vorig kwartaal op jaarbasis met bijna een vijfde stijgen, naar 607 miljoen euro. De bank voerde zijn kredietverlening afgelopen maanden op, trok daarbij meer spaargeld aan en wist zijn kapitaalbuffer verder te verhogen. Bij het kwartaalbericht werden geen concrete prognoses afgegeven voor komende periode.

Zalm bedankte in zijn waarschijnlijk laatste persconferentie zijn medebestuurders bij de bank. Hij wees er onder meer op dat binnen ABN AMRO sinds de redding door de staat in 2008 twee verschillende culturen succesvol zijn samengevoegd. Inmiddels is er niemand meer die zich als ex-medewerker van Fortis zou omschrijven, aldus Zalm.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. troiten 16 november 2016 14:27
  Waar is minister Dijsselbloem,met de grieken of britten bezig.
  Hij moet hier ingrijpen,anders is het gebeurd met abnamro.
  Bestuurders met maatschappelijke antennne!!!!!!!!
  De bonuskwestie heeft geleid tot honderden rekeningopzeggingen per dag.

  Zalm vond de oplossing,niet rechts dan links om, salarisverhoging voor de top.
  Waar werkten ook alweer de meeste psychopaten.
  Nog steeds een staatsbank,geen enkele invloed hebben we.
  En degene die invloed heeft,laat het afweten,is met zijn Europeesche politieke carriere bezig.


3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V. 10,718 14 jun
+0,036
+0,34%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links