Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Obligatierentes lopen hard op

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Leeser1959 28 oktober 2016 10:15
  Dit alles stelt niet veel voor, van deze bewegingen hebben we in de afgelopen jaren al meer gehad. Pas echt spannend wordt het als de rente echt omhoog gaat en de dalende trend sinds begin 80-er jaren van de vorige eeuw verlaten wordt; dan staan we in no time boven de 1% (10 jaars).

  Hier is meermaals voor gewaarschuwd !!!
 2. [verwijderd] 28 oktober 2016 10:33
  De uitspraken van de centrale bankiers worden steeds meer gewantrouwd.
  Wanneer de vrije markt het gemanipuleer van de PhDs in het Eccles Building, in de Ostend te Frankfurt en in Tokyo wegvaagt zijn de rapen gaar. De intrinsieke waarde van het huidige geld wordt dan zichtbaar: waardeloos.
 3. Twijfels 28 oktober 2016 10:57
  Ziet er goed uit. AEX kort geleden nog even boven 460 nu 1 week 450 en als het nog even "mee zit" gaan we in de 440 het weekend in. Clinton gaan nog eens met Bil naar het wittehuis en is voornamelijk bezig met zichzelf en bijzaken. FED doet er 0,25% bij, want die moeten nu wel om geen gezichtverlies te leiden, zodat we met een frisse duik van alle beurzen het nieuwe jaar in kunnen. Van mij mag het.
 4. [verwijderd] 28 oktober 2016 11:06
  Mooi, lekker allemaal in paniek, want misschien gaan de Amerikanen hun rente opschroeven. Voorlopig noteren ze daar nog positieve rente en zitten wij al tijden op 0, dus ze lopen al voor, en worden never nooit gevolgd. Als de ECB de rente verhoogt, gaan alle Europese landen spontaan failliet. Dat doen ze niet, en dat heeft Draghi al aangekondigd met z'n lower for longer. De enige vraag daar is wanneer helicoper money komt...

  (een en ander is ongeacht of Billary of the Teflon Donald wint, want dat is net zo'n non-event als de Brexit)
 5. [verwijderd] 28 oktober 2016 13:06
  Er werd al geopperd dat de ECB zou beginnen met afschrijven op spulletjes op de eigen balans...als dat geaccepteerd word.....een financieel Walhalla.

  Dan leven we op een economisch/financieel perfecte wereld, armoede zal verdwijnen, welvaart zal groeien, maximaal welvaren voor iedereen.

  Draghi verdient een medaille.
 6. watnuweer 28 oktober 2016 16:35
  Is een ontwikkeling, die al sinds augustus gaande is. De ECB geeft aangegeven, dat ze niet eindeloos kan doorgaan met opkopen en de overheden nu zelf actie moeten ondernemen.
  Bij de narkt begint dit kwartje te vallen.
  Goed nieuws voor de pensioenen; dit hakt er meer in dan een goed beleggingsresultaat.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links