Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Vastned verkoopt vastgoed in Nederland

ROTTERDAM (AFN) - Vastned heeft in Nederland een portefeuille van zogenoemde high street shops en deelbezit van winkelcentra verkocht. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. De verkoopsom daarvan is in totaal 65,3 miljoen euro.

Een deel van het vastgoed werd gekocht door de particuliere vastgoedinvesteerder Urban Interest. Deze portefeuille bestaat onder andere uit het bezit in winkelcentrum Boven ‘t IJ in Amsterdam, waaronder het voormalige V&D-pand, en het bezit in winkelcentrum Overvecht in Utrecht. Ook waren winkels in Den Haag onderdeel van de transactie.

Verder verkocht Vastned het bezit in winkelcentrum Buitenmere in Almere Buiten en high street shops in Bussum, Culemborg, Enschede, Harlingen, Leiden en Zwolle aan particuliere beleggers.

Parijs

Het vastgoedbedrijf zelf kocht een premium city high street shop in Parijs voor 12,4 miljoen euro. In Amsterdam werd Leidsestraat 2 verkregen, voor 5,7 miljoen euro.

Door de acquisities en desinvesteringen loopt het aandeel premium city high street shops in de portefeuille van Vastned op van 70 procent naar 73 procent. Het aandeel premium city high street shops in Nederland stijgt van 60 procent naar 65 procent en in Frankrijk van 89 procent naar 90 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Vastned

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Vastned 25,100 27 jul
-0,200
-0,79%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links