Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prijzenslag zit ook United Continental dwars

CHICAGO (AFN/RTR) - United Continental heeft in het derde kwartaal van het jaar minder omzet in de boeken gezet. De op twee na grootste luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten worstelt net als veel andere Amerikaanse luchtvaartconcerns met overcapaciteit, de sterke dollar en een daarmee gepaard gaande prijzenslag.

De omzet in het traditioneel sterke derde kwartaal daalde met 5,8 procent tot 9,9 miljard dollar ten opzichte van een jaar eerder. Wel zag het concern in de maand september enige verbetering ten opzichte van een jaar eerder. Vooral last-minute boekingen door zakenreizigers waren die maand sterker dan verwacht.

De omzetdaling in het derde kwartaal komt niet onverwachts. United Continental gaf eerder al aan een daling met 5,5 tot 6 procent te voorzien. Het in Chicago gevestigde bedrijf verwacht voor het vierde kwartaal een omzetdaling van 4 tot 6 procent. Daarbij is United Continental van plan te gaan snijden in de capaciteit.

De winst kwam uit op 965 miljoen dollar, beter dan analisten hadden voorzien. Vorig jaar was het resultaat overigens nog 4,8 miljard dollar, maar dat kwam onder meer door een belastingvoordeel van 3,2 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM 4,033 04 aug
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links