Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Dijksma: geen vluchten KLM overgeheveld

DEN HAAG (AFN) - Een voorstel om vluchten van Air France-KLM van Schiphol over te hevelen naar Parijs ligt ,,voor zover ik weet niet op tafel'', aldus staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) donderdag. Het kabinet houdt de belangen van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten, voegde ze eraan toe.

Volgens De Telegraaf wordt KLM toch verder uitgehold door een opgelaaide machtsstrijd binnen de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. KLM zou 15 procent van haar vluchten moeten inleveren, meldden bronnen aan de krant. Ook de IT-afdeling zou worden overgeheveld.

Eerder dit jaar kwamen ook berichten naar buiten dat Air France intercontinentale vluchten van KLM zou overnemen. Tegen deze plannen verzette het kabinet zich fel. Het is wel belangrijk dat het concern concurrerender wordt met andere luchtvaartmaatschappijen, aldus Dijksma. ,,Daar moeten ook stappen voor gezet worden, in Nederland maar ook in Frankrijk.''

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 6 oktober 2016 15:08
  Blijf het in de gaten houden!, mevrouw Dijksma moet gewoon vol met haar blote kont op die monsieur Ammoniac gaan zitten om erger te voorkomen.

  Blijft het feit dat het aandeel steeds verder blijft wegzakken op aanhoudende onzekerheden, 12% short uitstaand is niet misselijk weinig, eerder te veel...
 2. Jan de gokker 6 oktober 2016 20:02
  Dom.

  Wanneer je intercontinentaal vliegt is een overstap vrij standaard dus je verliest er bijna geen klanten mee, die kijken toch vooral naar de prijs.

  Die kisten die intercontinentaal vliegen zijn ook veel groter en maken veel meer lawaai. Reden te meer om ze via Parijs te laten vliegen, geef hun de overlast maar of er kunnen meer Europese vluchten komen. Wat ook goed is voor de Europese samenwerking en het scheelt aan beveiliging.

  Ten slotte neemt de noodzaak van een snelle verbinding per trein toe, zouden Nederlanders via Parijs vliegen, dan kan daar ook eens schot in de zaak komen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

3,818 16 sep
+0,068 +1,81%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links