Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hogere opening voor AEX na debat VS'

'Hogere opening voor AEX na debat VS'

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zal de handelsdag dinsdag naar verwachting hoger beginnen. De markten worden gesteund door hogere openingsindicatoren voor de Amerikaanse beurzen, die positief draaiden na het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. De markt riep Clinton uit als winnaar wat voor lucht zorgde.

De macro-economische agenda is nagenoeg leeg. Veel aandacht gaat dinsdag uit naar Telegraaf Media Groep (TMG) dat met financiële doelstellingen naar buiten kwam. Tot en met 2019 wil het bedrijf 90 miljoen euro bezuinigen. Daarvan moet 40 miljoen euro in 2017 zijn gerealiseerd. Ook mikt het mediabedrijf op verdere omzetgroei bij zijn digitale tak. Verder herstelt TMG het dividend-uitkeringspercentage van 35 procent van de operationele kasstroom.

Ook Galapagos blijft waarschijnlijk in de schijnwerpers staan. Maandag ging de koers van het biotechnologiebedrijf fors omlaag na opmerkingen van topman Onno van de Stolpe dat Galapagos momenteel niet door zijn samenwerkingspartner Gilead kan worden overgenomen. De afgelopen weken ging de beurskoers juist flink omhoog, onder meer door overnamegeruchten.

Aandeel

Het aandeel van digitaal beveiliger Gemalto beweegt vermoedelijk op een adviesverlaging van Berenberg-analisten. Verder werden de koersdoelen van Wolters Kluwer en Relx opgevoerd door analisten van ING.

Verder weten bankaandelen nog altijd de aandacht op zich gericht. De stevige koersval van Deutsche Bank op maandag kan volgens kenners als een vlek over de gehele sector werken. Maandag eindigden over een breed front Europese bankaandelen in het rood, in het kielzog van de grootste bank van Duitsland.

De prijs van Amerikaanse olie zakte voorbeurs 0,3 procent tot 45,79 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 47,11 dollar per vat. De euro was 1,1243 dollar waard, tegen 1,1271 dollar aan het einde van de Europese handel op maandag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2016 08:38
    Ik weet niet of we kunnen bouwen op de mening van een linkse pers die natuurlijk Clinton als favoriet neerzet.
    Ik heb de uitzending gezien en Trump was duidelijker, meer to the point en had meer feitenkennis dan Clinton.
    Clinton was arrogant en niet echt. Ik vertrouw dat mens niet.
    De grote vraag is of de wereld slechter af is met Trump of met Clinton.
    Ik tip op Clinton.
  2. [verwijderd] 27 september 2016 09:01
    quote:

    Perdu76 schreef op 27 september 2016 08:46:

    JacobusJW, Trump en feitenkennis, rofl!
    Trump was nogal van streek tijdens en na het debat. Volgende keer toch maar beter voorbereiden.
    Ik weet niet over welke feitenkennis jij het hebt maar Trump had in dit debat meer feitenkennis dan Clinton. Dat de linkse pers continue het tegendeel blijft beweren heeft zijn redenen.

    Hoe zat het destijds met de feitenkennis van acteur Reagan?

    Trump van streek, hoe verzin je het? Jij roept maar wat en hebt het debat dus niet gezien.

    Neem van mij aan dat Trump meer zal bijdragen aan de wereldwijde economie en stabiliteit dan zijn voorgangers ooit hebben gedaan, met uitzondering van Reagan.
  3. [verwijderd] 27 september 2016 09:17
    De Clinton Dynastie is omstreden. Afgezien van de dubieuze giften uit b.v. de Arabische wereld en Wall Street banken aan de Clinton Foundation, is mevr. Clinton verantwoordelijk voor de chaos in Libië en Syrië. Een echte oorlogsdame die ook een confrontatie met Rusland niet uit de weg gaat.
    Wat betreft economisch beleid zal zowel Trump als Clinton in een presidentschap te maken krijgen met de enorme schuldencrisis. De amerikaanse staatsschuld is 19,5 biljoen dollar, het begrotingstekort gaat richting 1 biljoen dollar, en 140 miljoen Amerikanen die niet actief deelnemen aan de economie. Trump is een zakenman, maar buiten de gevestigde orde waarvan mevr. Clinton wel deel van is. Ze geeft graag speeches bij Wall Street of criminele banken als Goldman Sachs. En daarvoor wordt ze rijkelijk beloond. Mijn voorkeur gaat uit naar Trump omdat ie tegen de gevestigde orde en haar economische macht aanschopt. Net als de angry americans.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links