Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beleggers verwerken overname Monsanto'

'Beleggers verwerken overname Monsanto'

NEW YORK (AFN) - Beleggers op Wall Street verwerken woensdag de megaovername van Monsanto door het Duitse Bayer. Monsanto was in trek in de voorbeurshandel. De aandelenbeurzen in New York zullen naar verwachting openen zonder grote uitslagen, na de flinke verliezen van een dag eerder.

Zadenhandelaar Monsanto en chemiebedrijf Bayer maakten bekend een akkoord te hebben gesloten over een deal van 66 miljard dollar. Daarmee is het de grootste buitenlandse overname door een Duits bedrijf ooit. De samensmelting levert de grootste producent van zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen voor de landbouw ter wereld op.

Dinsdag zorgden onder meer dalende olieprijzen en zorgen over het Amerikaanse monetaire beleid ervoor dat aandelen in New York over een breed front minder waard werden. Daarmee was de opleving op maandag van de koersverliezen van voor het weekeinde van korte duur. De Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 1,4 procent in de min op 18.066,75 punten. De brede S&P 500 zakte 1,5 procent tot 2127,02 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq gaf 1,1 procent prijs bij 5155,25 punten.

Ford

Bij de overige bedrijven staat onder meer farmaceut Sarepta in de belangstelling van beleggers. Een prominent lid van de Amerikaanse toezichthouder FDA die kritisch is over een middel van het bedrijf, is opgestapt. Het aandeel schommelde eerder al in waarde aan de hand van ontwikkelingen in het goedkeuringsproces van het medicijn eteplirsen.

Ford maakte op een beleggersdag bekend tot 2020 4,5 miljard te steken in elektrisch rijden. Dat gaat wel ten kosten van het resultaat op korte termijn.

Olie

Verder kan onder meer de koers van warenhuisketen Macy's bewegen. Het aandeel werd door Citigroup op de kooplijst gezet. Sigarettenmaker Philip Morris kan rekenen op aandacht na de bekendmaking het dividend met 2 procent te verhogen.

De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 44,62 dollar per vat. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper en bracht per vat 46,78 dollar op.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links