Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken gedaagd om te hoge oversluitboetes

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Erg chebbi 13 september 2016 08:12
  Ik wilde laatst bij SNS een spaarhypotheek voor een deel (20.000 euro) vervroegd aflossen. Dat kon boetevrij voor het leningdeel...(het lokkertje)..(je mag jaarlijks maximaal 15% boetevrij storten))
  Via de premie voor het risicodeel (restant looptijd) wilde de bank bijna 3.000 euro aan de aflossing "verdienen".
  En je krijgt niemand te spreken die "begrijpt" hoe dat zit..
 2. [verwijderd] 13 september 2016 08:18
  De hoogte van de boete staat toch in het contract, dan had je moeten klagen voordat je tekent en niet nu lopen claimen omdat iemand beweerd dat het minder had kunnen zijn omdat het niet overeen komt met de werkelijke kosten.

  Dan had je maar naar een andere aanbieder moeten gaan en als ze allemaal het zelfde vragen dan neem je toch lekker geen hypotheek en ga je huren of blijf bij je ouders wonen.

  Wat een onzin.

  Mensen moeten weer eens leren lezen en de tijd nemen om de voorwaarden te lezen ipv dat ze tegenwoordig maar klakkeloos accepteer de algemene voorwaarden aanklikken.
 3. RAUL 13 september 2016 09:23
  Ha, ha, alweer zo'n claimbureau. Het is echt een nieuwe industrietak aan het worden. Proberen allemaal over de rug van de consument wat te verdien. Mensen trap er toch niet in en lees de voorwaarden van je hypotheek. Dar heb je ook voor getekend.
  En als je wilt oversluiten dan kun je die kosten zelf berekenen. En neem daarna pas contact met je bank op.
 4. aex2009 13 september 2016 09:35
  De mensen moeten eens lezen.De klagers zijn personen die er bewust voor gekozen hebben een landurige vaste rente te willen hebben zodat ze bv voor 20 jaar zekerheid zouden hebben wat de maandlasten zouden zijn.Ik ken er genoeg die er zo over dachten.Nu ze eigenlijk er onder uit willen komen omdat ze de lage rentes zien,gaan ze maar eens informeren en krijgen een berekening met boete.Dat de boete hoog kan zijn weet ik uit ervaring.Ook ik moest 1 keer 10000 boete betalen als ik zou oversluiten,maar na berekening heb ik het niet gedaan en de rit uitgezeten.Nu wel een lage rente
  Maar ook de klagers hebben 1 mogelijkheid.Verkopen en elders weer opnieuw gaan wonen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links