Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB: opheldering Binck over tariefsverhoging

AMSTERDAM (AFN) - Beleggersvereniging VEB heeft BinckBank om opheldering gevraagd over extra kosten die de onlinebroker gaat rekenen aan fondsbeleggers. Ook wil de belangenbehartiger, die hierover klachten ontving, dat Binck de tariefsverhoging heroverweegt.

Vanaf 1 juli brengt BinckBank voor het ‘Basic’-profiel kosten in rekening voor het aanhouden van beleggingsfondsen en zogeheten ETF’s (trackers). Beleggers bij Binck Basic krijgen volgens de VEB nog geen twee weken de tijd om de nieuwe tarieven te verwerken en eventueel actie te ondernemen, zoals overstappen naar een andere broker.

BinckBank benadrukt in een reactie dat het niet zo is dat de tarieven over de gehele linie omhooggaan. De transactiekosten worden bijvoorbeeld juist door BinckBank verlaagd, waardoor klanten van de broker in de nieuwe situatie ook voordeliger uit kunnen zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2016 15:30
    Het koersverloop van het aandeel Binck is het bewijs dat beleggen op lange termijn niet altijd loont.

    Ik las zelfs, dat 90% van de beleggers verlies maakt, maw al die zelfbeleggende rekeninghouders van oa Binck kunnen beter hun tijd en geld anders besteden dan het te laten verdampen op de beurs.
  2. [verwijderd] 26 juni 2016 19:54

    Klaas Knot heeft gezegd,

    beleggen leidt tot niks.

    Volgens mij heeft hij gelijk, je bent druk met niks.
    En Binck is zijn flow geheel kwijt, dus waarom naar geen goedkopere broker.
    Ga ten eerste al mijn Think ETf verkopen.
    Dat zal ook wel de bedoeling zijn van Binck.
    Het is niet meer te volgen toch.
  3. [verwijderd] 27 juni 2016 08:42
    Ongelofelijk die VEB, heb zelf een fundcoach rekening en stond versteld van de lage kosten niemand betaald natuurlijk graag maar ik denk dat het zwaar overtrokken wordt. Zie onder de kernselectievoorwaarden van DEGIRO de fair use policy m.a.w. gewoon verzamelorders net als andere aanbieders. Bij Binck rechtstreeks uitvoering op de spread uit het boek tel uit je winst. Daarnaast rekent DeGiro ook nog eens kosten bij niet houden aan onderstaande regels. Zou de VEB shortjes Binck hebben?

    De onderstaande ETF’s behoren tot de kernselectie van DEGIRO en worden op basis van een fair use policy zonder transactiekosten aangebonden. Dit houdt in dat een cliënt iedere kalendermaand één transactie (een aankoop of verkoop),per ISIN code, zonder transactiekosten kan laten uitvoeren. Elke volgende transactie in dezelfde ISIN code en richting worden op voorwaarde dat de waarde van de transactie 1000 EUR/USD of meer is, ook zonder transactiekosten uitgevoerd.
    Kortom wanneer de eerste transactie een koop betreft, dan dient de tweede transactie, in dezelfde ISIN code, ook een koop van 1000 EUR/USD of meer te zijn. Betreft de tweede transactie een verkoop van 1000 EUR/USD of meer, dan geldt het standaard tarief van de beurs waarop de ETF. genoteerd staat. Voor ETF’s met meerdere beursnoteringen geldt dat de bovenstaande voorwaarde van toepassing zijn op de noteringen die in dit document zijn opgenomen. Het is de verantwoordelijkheid van de client om de juiste beurs selecteren en van het kostenvoordeel te verdienen.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links