Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Klépierre ziet omzet flink groeien

PARIJS (AFN) - De Franse vastgoedonderneming Klépierre, die het Nederlandse Corio heeft overgenomen, heeft in 2015 een flink hogere omzet behaald. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde bedrijf dinsdag na het slot van de handel bekend.

De totale omzet steeg tot ruim 1,29 miljard euro, van 903,8 miljoen euro een jaar eerder. De nettohuurinkomsten van Klépierre klommen naar meer dan 1 miljard euro, tegen 745,2 miljoen euro in 2014. Het dividend over 2015 bedraagt 1,70 euro per aandeel, van 1,60 euro per aandeel een jaar daarvoor.

Klépierre meldde verder dat de integratie van Corio succesvol verloopt. Volgens het bedrijf bedroegen de synergievoordelen vorig jaar 34 miljoen euro en wordt voor 2017 op 67 miljoen euro aan kostenbesparingen gerekend.

Portfolio

De nettohuurinkomsten uit winkelcentra namen toe tot iets meer dan 1 miljard euro, van 706,9 miljoen euro een jaar eerder. Op vergelijkbare basis was hier een stijging te zien van 3,4 procent. De waarde van de portfolio kwam uit op 22,1 miljard euro. Verder heeft het bedrijf een nettoschuld van bijna 9 miljard euro.

Klepiérre denkt dat de huurinkomsten dit jaar op vergelijkbare basis een verdere stijging zullen laten zien. De zogenoemde netto huidige kasstroom moet uitkomen tussen 2,23 en 2,25 euro per aandeel. In 2015 was dit 2,16 euro per aandeel, wat iets hoger was dan de afgegeven verwachting van 2,10 tot 2,15 euro per aandeel.

Lees over dit aandeel ook

  1. feb '21 Sanofi brengt bod uit op biotechnoloog Kiadis Pharma 4
  2. apr '16 Iets meer omzet voor Klépierre

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Klépierre

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links