Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Betaal grensbewaking uit benzinetoeslag'

BERLIJN (AFN) - Het bewaken van de buitengrenzen van het Schengengebied kost veel geld. En als lidstaten dat niet kunnen of willen betalen uit de eigen middelen, dan moet het worden betaald door een toeslag op benzine in alle Europese lidstaten. Dat stelt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zaterdag voor in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

,,Waarom kunnen we dat niet Europabreed afspreken, als de kwestie zo urgent is? We moeten de grenzen van het Schengengebied nu beveiligen. Dat mag niet mislukken door een gebrek aan geld", aldus de christendemocraat Schäuble.

De massale instroom en opvang van vluchtelingen kost Europa veel geld. Zo was Nederland alleen al vorig jaar 1 miljard euro kwijt.

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Blackmouse88 16 januari 2016 16:39
  En zo vertaald ieder politiek falen zich weer in een oude reflex: Belastingverhoging. De mensen wilen een hek: kassa voor de politiek. Ineens horen we ook de redenatie niet meer dat de kosten meevallen want: "Het gaat allemaal terug naar de economie". De 170.000 mannen, 20.000 vrouwen en 10.000 kinderen dit jaar, genoemd door Samson koste zo i.p.v. 2.000.000.000,- ( 2 miljard) eigenlijk helemaal niets. Ongelofelijk dat mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn en raken. De verhalen zijn zo "mooi". Nederland is er klaar mee en Geert is er klaar voor.
 2. Mick75 16 januari 2016 17:13
  Wat te denken van een reductie van het gigantische politieke apparaat in Europa. Vanwege dit kolossale politieke apparaat komt men zelden tot consensus, en als er consensus is, is het vaak een foute consensus omdat politici niet deskundig in de materie. Belasting heffen kan het politieke profitariaat natuurlijk wel.
 3. [verwijderd] 16 januari 2016 22:12
  Eerst hard brullen kom er maar in, wij kunnen het makkelijk hebben, toen kwam de toestroom op gang en nu aan de rest van Europa geld vragen om het probleem te dempen.

  Advies aan die truttebol Merkel, schreeuw het voortaan niet zo hard van de daken, laat eerst iemand met verstand je uitleggen wat de gevolgen zijn.
 4. Belgske 17 januari 2016 01:23
  Ach, zijn ze weer daar met hun gezeur? Kijk, als je gevechtsvliegtuigen stuurt heb je een hoop arme burgers op de loop...Hallo, hou zou jezelf zijn?

  Zelfs jullie koningshuis was op de loop voor de nazi's, hetzelfde als het belgische koningshuis. En nu maar klagen en zagen dat anderen hetzelfde doen!
 5. Valiare 17 januari 2016 08:48
  Dus de Nederlanders die toen vluchten deden ook aan groepsaanrandingen en geweldpleging? Het is weliswaar een kleine groep van de vluchtelingen die zich daar schuldig aan maken maar de problemen worden alleen maar groter als er alleenstaande mannen worden toegelaten. Ik zou zeggen laat alleen gezinnen vrouwen en kinderen binnen.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links