Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Japanse uitzender wil USG People kopen

Japanse uitzender wil USG People kopen

ALMERE (AFN) - Het Nederlandse uitzendbedrijf USG People komt waarschijnlijk in Japanse handen. Het moederbedrijf van uitzendmerken als Start People en Unique heeft een bod ontvangen van zijn Japanse branchegenoot Recruit en beveelt aandeelhouders aan om daarmee in te stemmen.

Recruit biedt 17,50 per aandeel USG, en stelt aandeelhouders daarmee een premie van 31 procent op de slotkoers van maandag in het vooruitzicht. Het bod waardeert USG People in totaal op 1,6 miljard euro en wordt ondersteund door het bestuur en de commissarissen van USG. Oprichter en grootaandeelhouder Alex Mulder heeft zijn belang van 19,8 procent al toegezegd .

Volgens USG-topman Rob Zandbergen vullen beide bedrijven elkaar goed aan, omdat ze in verschillende markten actief zijn. De overname geeft het Japanse bedrijf toegang tot de Europese markt, waar USG actief is in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Recruit is behalve in Japan ook aanwezig in de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2020 de ,,meest vooraanstaande uitzendgroep ter wereld'' te zijn.

Personeel

De overname heeft volgens de bedrijven nauwelijks gevolgen voor het personeel van USG, waarvan alle activiteiten ongewijzigd worden voortgezet. De huidige bestuurders van het bedrijf houden daarbij de leiding.

Zandbergen zei in een toelichting dat USG voor de toenadering door Recruit, eerder dit jaar, niet op zoek was naar een overname. ,,Deze transactie is uit kracht ontstaan. We hebben afgelopen jaar op al onze markten aandeel gewonnen. Maar met Recruit worden we nog groter en krijgen we meer middelen om te groeien. Bij de onderhandelingen hebben we niet alleen gekeken naar de prijs, maar ook naar de beste opties voor onze strategie en onze werknemers.''

Tweede kwartaal

USG People boekte in 2014 een omzet van 2,4 miljard euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 101,5 miljoen euro. Het bedrijf had vorig jaar circa 58.000 werknemers in dienst. Recruit haalde in 2014 een omzet van circa 10 miljard euro.

Beide bedrijven verwachten de transactie in het tweede kwartaal af te kunnen ronden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 22 december 2015 07:57
  Dat weet ik zo net nog niet of dat dit bod een prima bod is. De ondergrens is nu bepaald. Wat kan er nog gebeuren

  - Adecco en Manpower gaan zich mengen in deze overname strijd en er ontstaat een biedingsoorlog waarbij een bod van meer dan 20€ niet raar zal zijn
  - Aandeelhouders melden de stukken voor dit bod onvoldoende aan en ze zullen met een hoger bod moeten komen of afhaken

  Ik ga mijn opties lekker laten staan en doe een paar maanden niets en wacht de ontwikkelingen rustig af.

  Succes allemaal
 2. [verwijderd] 22 december 2015 13:46
  quote:

  RickBreda schreef op 22 december 2015 08:45:

  Komt hopelijk een biedingsstrijd, de geboden prijs is veel te laag.
  ik heb eerder vermeldt dat de overname toch niet doorgaat, omdat grootaandeelhouders het bod veel te laag vinden Bovendien lijkt het bericht van vanmorgen meer op speculatie bedrog en een shorters truc, dan op de werkelijkheid...... Het zal mij ook niet verwonderen dat usg dit tegenspreekt Maar als je gekocht hebt op tijd dan kun je nu snel je winst pakken voordat de koers weer keldert op een tegenbericht!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.