Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P: Oekraïne is wanbetaler

S&P: Oekraïne is wanbetaler

LONDEN (AFN) - Oekraïne blijft in gebreke bij het nakomen van al zijn financiële verplichtingen. Daarom is het kredietoordeel voor het land verlaagd naar de status van wanbetaler. Dat liet kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vrijdag weten.

Oekraïne sloot onlangs een deal met internationale schuldeisers over een herstructurering van de schuldenlast. De overeenkomst behelst onder meer een afschrijving van 20 procent op 18 miljard dollar aan obligaties en een verlenging van looptijden. S&P is van mening dat die deal neerkomt op een vorm van wanbetaling, omdat Kiev niet aan alle verplichtingen voldoet.

Het bureau gaf aan wel optimistischer te zijn over de kredietwaardigheid van Cyprus. De Cypriotische rating werd verhoogd. Volgens S&P is de opwaardering te danken aan de versterking van de financiële stabiliteit door het opheffen van kapitaalbeperkingen en de beter dan verwachte economische en fiscale prestaties van Cyprus.

Over Finland maakt S&P zich juist meer zorgen. Het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling ging van stabiel naar negatief, wat betekent dat er een kans is dat de rating op termijn wordt verlaagd. Nu heeft Finland nog de zeer sterke rating AA+. S&P stelde dat er flinke risico's zijn dat het land een langere periode van zwakke groei tegemoet gaat, ondanks de hervormingen van de overheid.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-S&P 500

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links