Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

S&P bekijkt rating Volkswagen

S&P bekijkt rating Volkswagen

LONDEN (AFN) - De kredietbeoordeling van Volkswagen staat ook bij Standard & Poor's (S&P) onder druk. De firma zette het bedrijf donderdag vanwege het dieselschandaal op 'credit watch negative', wat betekent dat de waardering kan worden verlaagd als de situatie bij het bedrijf niet binnen enkele maanden verbetert. Volkswagen heeft nu de beoordeling A/A-1 bij S&P, de grootste kredietbeoordelaar te wereld.

Moody's bestempelde de vooruitzichten voor het concern donderdag als negatief, waar die voorheen stabiel werden geacht. De kredietbeoordelaar handhaafde echter zijn A2 rating voor het bedrijf, dat volgens Moody's meer dan voldoende financiële middelen heeft om de aangekondigde voorziening van 6,5 miljard euro op te vangen. Volgens Moody's zat er eind juni meer dan 21,5 miljard euro in kas bij de autodivisie van de onderneming uit Wolfsburg, die ook een financiële tak heeft.

Eerder al liet Fitch weten dat de hoge kosten die het concern moet maken omdat het gesjoemeld heeft met de emissiewaarden van dieselauto's, de kredietwaardigheid onder druk kunnen zetten. Volkswagen heeft bij Fitch nog een A-beoordeling.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-S&P 500
Volkswagen AG Vz

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 september 2015 21:02
    quote:

    RickBreda schreef op 24 september 2015 19:25:

    Opzouten S&P, Amerikaanse onruststokers in opdracht van Goldman Sachs en andere boeven clubs.
    Natuurlijk moeten die boeven zich ook laten horen om beleggers nog meer in het moeras te trekken Morgen zou het mij niet verwonderen als we in het groen gaan openen al duurt dat natuurlijk maar Neen op deze oplichters beurzen hebben we voorlopig niets te zoeken laat die shorters maar in hun vet gaar koken maar steun ze niet!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links