Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Yuan kan alle kanten op'

'Yuan kan alle kanten op'

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De waarde van de Chinese munt kan de komende tijd zowel dalen als stijgen, terwijl de Chinese economie stabiliseert. Dat stelde de hoofdeconoom van de centrale bank van China, Ma Jun, zondag.

Ma reageerde op de sterke daling van de yuan van de afgelopen week. Die volgde op een besluit van de Chinese overheid om de waarde van de Chinese munt sterker te koppelen aan ontwikkelingen in de markt. De yuan maakte daarna de grootste duikeling in ruim twintig jaar, wat een schokgolf zond door de internationale financiële markten.

Ma herhaalde dat de centrale bank bereid is in te grijpen om al te sterke bewegingen in de koers van de yuan te voorkomen. Die interventies kunnen volgens hem zowel bedoeld zijn om een al te sterke daling als een te sterke stijging in te dammen. De Chinese economie vertoont volgens hem tekenen van herstel, waardoor de beoogde groei van 7 procent dit jaar nog altijd haalbaar is.

Yuan

De sterke devaluatie van de yuan voedde afgelopen week de gedachte dat de Chinese economie sterker achteruit gaat dan gedacht. De goedkopere munt kan daarbij een middel zijn van de Chinese regering om de export aan te jagen. Dat zou kunnen leiden tot een valutastrijd met buurlanden, die zich gedwongen kunnen zien hun munten ook af te waarderen in een poging hun concurrentiepositie te beschermen.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaf dit weekeinde aan dat de Chinese economie terecht komt in een periode van ,,langzamere, maar veiligere en meer duurzame groei''. Volgens het fonds is de sterke groei van de afgelopen jaren teveel gebouwd op krediet. Een afzwakking van de groei tot 6 procent in de komende drie jaar zou kunnen helpen om zwakke plekken in de economie aan te pakken, aldus het IMF.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/CNY

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 augustus 2015 22:43
    Vraag je eens af: Waar gaan 'we' naar toe wanneer alle belangrijke valuta's in waarde dalen, Yen, Euro, nu de Yuan. De eerste in dit rijtje was de $dollar; inmiddels weer sterker.
    Vergelijk eens de waarde van de Zwitserse Frank. Uitgedrukt in goud worden de Zwitsers dus steeds rijker En kijk eens naar de Japanners... Hoe zou dat met de Euroland gaan aflopen?!
    www.bullionvault.com/gold-price-chart.do
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

EUR/CNY 7,7501 14 jun
-0,0018
-0,02%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links