Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder winst voor AT&T

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse telecomaanbieder AT&T heeft in het tweede kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder. Dat bleek donderdag uit de cijferpresentatie van de onderneming.

AT&T hield onder de streep een nettowinst over van iets meer dan 3 miljard dollar. Dat was een jaar eerder nog 3,6 miljard dollar. De omzet steeg met 1,4 procent naar 33 miljard dollar. De op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten wacht nog altijd op goedkeuring voor de overname van DirectTV. Daarmee is een bedrag gemoeid van 48,5 miljard dollar.

Met DirectTV wil AT&T onder meer een sterke marktpositie krijgen in de doorgifte van data. Daardoor zou het minder afhankelijk zijn van de telecomdivisie. De prijsdruk van concurrenten maakte de aanwas van nieuwe abonnees lastig, zo meldde AT&T. Het afgelopen kwartaal werden er 410.000 nieuwe mobiele abonnees aangesloten, veel minder dan de ruim 1 miljoen een jaar eerder.

Mocht de overname van DirectTV worden goedgekeurd, dan komt het bedrijf naar eigen zeggen spoedig met nieuwe verwachtingen naar buiten voor het gecombineerde bedrijf.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 jan AT&T boekt minder winst
  2. 05 dec Nokia verliest contract AT&T aan Ericsson

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AT&T

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links