Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drankproducent Bols boekt fors meer winst

AMSTERDAM (AFN) - Jenever- en likeurproducent Lucas Bols heeft in het gebroken boekjaar 2014/2015 een nettowinst behaald van 3,8 miljoen euro, tegen een winst van 0,2 miljoen euro een jaar eerder. Dat maakte Bols woensdag bekend.

In het winstcijfer zijn de kosten voor de beursgang begin dit jaar niet meegenomen. Als die effecten wel worden meegenomen, was sprake van een onveranderde nettowinst. Bols had eerder al gemeld dat de omzet in het afgelopen boekjaar dat eind maart afliep licht is gedaald naar 77,7 miljoen euro, onder meer als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten door de zwakkere Japanse yen en Russische roebel.

Topman Huub van Doorne sprak in een toelichting over een enerverend jaar, met veel hoogtepunten waaronder het 440-jarig jubileum en de beursgang. Volgens Bols presteerde het bedrijf goed in Azië en verbeterden de marktomstandigheden in Europa en de opkomende markten. In de Verenigde Staten was er over het hele jaar een lichte omzetdaling, maar ging het in de tweede helft van het jaar beter dan in de eerste helft. De situatie in Rusland is volgens Bols instabiel door de economische crisis, maar is wel een voorzichtig opwaartse trend te zien.

Bols gaf aan dat sommige markten nog uitdagend zullen blijven, maar dat het bedrijf over het algemeen positief is gestemd over de verwachtingen voor de toekomst. In de eerste maanden van het lopende boekjaar was de omzet in lijn met het jaar ervoor, aldus het concern.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Gommer verkoopt belang in Lucas Bols 1
  2. 13 mrt Lucas Bols haalt 20 miljoen euro op

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lucas Bols

14,300 09:00
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links