Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Griekenland haalt bezem door onderhandelteam

Griekenland haalt bezem door onderhandelteam

ATHENE (AFN) - De Griekse premier Alexis Tsipras heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het team dat namens de Grieken onderhandelt met de Europese geldschieters en met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het maandag bekendgemaakte besluit volgt op kritiek op het optreden van minister van Financiën Varoufakis in Riga vorige week.

De 54-jarige Varoufakis zou zich slecht hebben voorbereid op de onderhandelingen met zijn ambtsgenoten uit de overige eurolanden. Varoufakis behoudt de steun van de premier, maar volgens ambtenaren krijgt plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Euclid Tsakalotos de leiding over het onderhandelteam.

Tsipras moet alle zeilen bijzetten om nieuw kapitaal te regelen voor Griekenland. Mocht dat geld niet gevonden kunnen worden, dan kan Griekenland eind mei niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.

Gesprek

De Europese Commissie, een van de gesprekspartners, wilde maandag niet reageren op de wijziging van het Griekse team. Wel zei de woordvoerster dat er maandagmiddag weer een telefonisch gesprek plaatsvindt.

Het Duitse blad Bild meldde dat Griekenland verder ook concessies heeft gedaan om tot een akkoord met de schuldeisers te komen. Zo zou onder meer het minimumloon niet worden verhoogd en zou de Griekse regering nu wel bereid zijn staatseigendommen te verkopen. Daarmee zou Tsipras terugkomen op sommige verkiezingsbeloftes.

Hervormen

Griekenland werd afgelopen weekeinde gemaand nu echt werk te gaan maken van de onderhandelingen en de gesprekken te versnellen. De boodschap van de andere achttien eurolanden was overduidelijk: geen hervormingsplannen, geen geld.

Op de plank ligt nog circa 7 miljard euro. Geld dat Griekenland goed kan gebruiken nu de schatkist leeg raakt maar het land wel een aantal belangrijke betalingsverplichtingen heeft.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. verjan 27 april 2015 13:56
    Een verhaal zonder einde,bij de toetreding van Griekenland werden er al verkeerde cijfers op tafel gelegd door de Grieken- en Brussel geloofde al deze leugens.
    Vervolgens werd het begrotings tekort kunstmatig laag gehouden- en Brussel geloofde al deze leugens.
    Tijdens de crisis rolden het ene lijk na het andere uit de kast,er moesten bezuinigingen komen- en Brussel geloofde al deze bezuiniging leugens.
    Nieuwe onderhandelen en nieuwe Griekse leugens- en Brussel gelooft al deze leugens.

    Wie is er in deze fout? Juist,Brussel want die geloofde al deze leugens

    De rijke Grieken hebben inmiddels hun zwaar gesubsidieerde rijkdom uit Griekenland weggesluisd- en Brussel denkt dat dit niet waar is.

    Al die miljarden die Griekenland heeft ontvangen komen nooit meer terug- en Brussel denkt van wel.

    En wie moet dit betalen, juist U en ik- en Brussel gaat vrolijk door met haar wanbeleid
  2. [verwijderd] 27 april 2015 15:35
    Bla bla bla, als je zulke landen er eerst bij haalt dan moet je nu op de blaren zitten,, en niet janken dat je je geld niet meer terug ziet!!! Vroeger was dat anders toen had nog iedereen iets zelf te beslissen of
    men wel of niet iets deed met zijn geld Vandaag de dag wordt het van je weg gestolen door vadertje staat die nu doet alsof ze het in Keulen horen donderen!!!!
  3. [verwijderd] 27 april 2015 18:20
    We kennen het verhaal Griekenland en hoe Goldman sachs ze heeft meegeholpen de cijfers te manipuleren om te kunnen toe treden tot de EU .
    Is het nu zo moeilijk om deze maffiaclub club aan te pakken die hier miljarden aan verdiend heeft.
    tevens moeten we de commissie die goedkeurde om de Grieken toe te laten tot de EU ter verantwoording roepen.
    Waarom is het domme volk toch steeds de dupe van al dat geklootzak aan de top en dus de reden is dat dit gewoon door zal blijven gaan .
    Die outlullen in de top willen allemaal mega salarissen opstrijken dus lijkt het mij niet meer als normaal dat om ze bij echt foute beslissingen op het matje te roepen en dat ze die mega salarissen weer gewoon inleveren.

    Zat Wim Kok ook niet in die commissie ?

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links