Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag over een breed front met flinke verliezen gesloten. Sterke cijfers over de Duitse winkelverkopen konden de stemming niet ondersteunen. In Amsterdam had Imtech het moeilijk na nieuwe berichten over fraudezaken bij het bedrijf.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 1,2 procent lager op 480,06 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 721,32 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen verloren tot 1,1 procent.

Het Duitse statistiekbureau meldde voorbeurs dat de detailhandelsverkopen in de grootste economie van Europa in januari met 2,9 procent zijn gestegen op maandbasis. Hier werd een groei met slechts 0,4 procent verwacht.

Brunel

Imtech ging 9 procent onderuit in de MidKap. De Telegraaf meldde op basis van verdenkingen van de Duitse justitie dat het installatiebedrijf steeds verder verstrikt raakt in de grote fraude- en omkopingszaak in Duitsland. Grootste stijger onder de middelgrote bedrijven was detacheerder Brunel met een plus van ruim 4 procent na een adviesverhoging door ING. TomTom won 0,6 procent. Het navigatiebedrijf heeft contracten gesloten met de autobedrijven Hyundai en Fiat Chrysler.

In de AEX ging bodemonderzoeker Fugro aan kop met een winst van 11,2 procent. Zwaargewicht Shell verloor 2 procent. ING sloot de rij met een min van 3,5 procent.

Banken

Op de lokale markt vielen de jaarcijfers van de technische handelsonderneming Reesink (plus 1,5 procent) in goede aarde.

Barclays daalde 3,2 procent in Londen. De Britse bank zet nog eens 1 miljard euro opzij voor mogelijke schikkingen vanwege manipulatie van de valutamarkt. In Lissabon stegen Banco BPI en Banco Comercial Portugues respectievelijk 9 en 2,4 procent door speculatie op een mogelijke fusie tussen de twee Portugese banken.

De euro was 1,1203 dollar waard, tegen 1,1180 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 50,25 dollar. Brent kostte 3,2 procent meer op 61,48 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 maart 2015 18:31
    Het werd tijd - eindelijk komt de correctie....hopelijk gaat het morgen verder. Wordt tijd om eens wat vage valse opgeblazen lucht kwijt te raken UIT de koersen. het is idioot hard gegaan en niet op de werkelijke economie gebasseerd. Dit zat er al een tijdje aan te komen en het is ongelofelijk dat het nog zo is opgelopen de laatste tijd. Maar ik HOOP ECHT dat de koersen nu ffe flink dippen...dan kan het op gezondere niveaus (pak-em-beet rond de 440 (AEX)) weer omhoog.
    Uitstappen dus...morgen gaan we verder omlaag...zeker als ik zie dat Amerika het ook slecht(er) doet.....pffff eindelijk.
  2. [verwijderd] 3 maart 2015 19:39
    zeker niet - let maar op....die 60miljard per maand is echt niet opgewassen tegen die vele vele miljarden die de weg UIT de aandelen zoekt bij een correctie hoor. Geloof maar dat als er een DIP aankomt dat die gewoon komt...en als er straks ook nog STOP-LOSS niveaus geraakt worden en er een short-squeeze gestart wordt dat de beurs (en terecht na die idiote stijgingen van de afgelopen ruime maand) dan is die 60 miljard helemaal niks.
    Lijkt veel geld, klinkt ook als veel geld (het is ook veel geld - haha) , maar de hoeveelheden die op de beurs rondgaan (zeker bij nerveusiteit) is vele malen hoger dan 60 miljard (helaas voor je).
    En het is gewoon TOCH WEL (te) hard gegaan de afgelopen tijd !!
    Een gezonde correctie van 5% (dus richting de AEX van 455 punten) is zeker een mogelijkheid.
    Ikzelf denk op basis van TA, dan die GAPS die nog openstaan gevult gaan worden en dat er rond de 450 een langzame halt komt aan de daling en het feit dat iedereen over elkaar heenvalt om UIT de aandelen te gaan.
    Nogmaals...het is keihard omhoog gegaan (30 stijgdagen tegen 10 daaldagen is ongekend hoog) en dus zal een correctie logisch en nodig zijn om de zenuwachtigheid op deze (te) hoge niveaus eruit te krijgen.

    Maar - ik gun je alle winst hoor Muppet
  3. AMS Duke 4 maart 2015 08:07
    Je bent er wel heel erg overtuigd van. Je bent er zeker volledig uitgestapt;-(?
    Ik denk dat die echte correctie nog wel even uitblijft, ondanks dat er bijna niks goedkoop is op dit moment. Niemand gaat nu nog sparen. De Amerikanen gaan Europees beleggen, en de ECB blijft kopen. Zo hoog als de Amerika aandelen nu staan, zo hoog staan ze Europees nog niet. We gaan het zien natuurlijk, maar in de US werd ook record na record gebroken, terwijl wij achterliepen. Daar was men ook bruut staatspapier aan het opkopen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links