Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ook ING maakt bezwaar tegen bonusplafond

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. sjeetje 24 december 2013 14:29
  Ik werk niet bij een bank maar ik ben het met ING eens. Dit moet je Europees regelen. Dat is dus gebeurd en als je dan als Nederland veel strenger wordt zorg je voor oneerlijke concurrentie in de open Europese markt.
  Pure symboolpolitiek dit, hier bereik je helemaal niets mee. Een bonus is niet per definitie crimineel. De bonus an sich was niet het probleem van de crisis, het feit dat die bonus gekoppeld was aan korte termijn winsten werkte het nemen van te grote risico's in de hand. Zo lang bonussen niet gekoppeld zijn aan korte termijn winsten die het nemen van grote risico's in de hand werken is er niets aan de hand vind ik.
 2. forum rang 5 andre68 24 december 2013 15:11
  Je kunt wel merken dat ze de staatsteun waarmee ze van de ondergang zijn gered al bijna weer terugbetaald hebben. Ze beginnen al weer een grote bek te krijgen.

  Misschien wordt het eens tijd voor een consumentenboycot.........

  En misschien wordt het ook eens tijd dat de "toezicht"houdende autoriteiten eens datgene gaan doen waar ze (dik) voor betaald worden:

  B.v. eens écht goed onderzoeken waarom wij in Nederland +/- 1.5% meer hypotheekrente betalen dan in Duitsland.

  Want dát kartel is waarom de NL-grootbanken zo veel geld verdienen. Als dát kartel er niet is, kúnnen er helemaal geen bonussen worden uitgekeerd aan de briljante, onmisbare grootmuilen genaamd "bankiers".

  Fijne kerstdagen*

  *ja ook voor de bankiers én hun toezichthouders....

 3. [verwijderd] 24 december 2013 17:01
  Onvoorstelbaar je als een bedrijf voordoen terwijl de directeuren alleen maar duurbetaalde managers zijn en geen ondernemers. gewone bedrijven gaan failliet als ze het niet goed doen; je bent dus geen bedrijf dus is 20% bonus grens al teveel dus muil houden en poetsen. Niks geleerd dus.
 4. forum rang 5 andre68 24 december 2013 17:09
  quote:

  fly like an eagle schreef op 24 december 2013 17:01:


  Onvoorstelbaar je als een bedrijf voordoen terwijl de directeuren alleen maar duurbetaalde managers zijn en geen ondernemers. gewone bedrijven gaan failliet als ze het niet goed doen; je bent dus geen bedrijf dus is 20% bonus grens al teveel dus muil houden en poetsen. Niks geleerd dus.
  Inderdaad. Het zijn geen ondernemers. Het zijn feitelijk overbetaalde AMBTENAREN.
 5. forum rang 4 peter545 27 december 2013 02:45
  Bonussen zouden in élk bedrijf verboden moeten zijn.
  De redenen zijn zeer eenvoudig: als mens heeft men het récht op werk en meteen de plicht om het werk zo goed als mogelijk ten uitvoer te brengen.
  Bonussen verhogen alleen maar de hebzucht van de mens wat automatisch op gokken neerkomt, zelfs gokken met andermans geld én op andermans kosten.
 6. forum rang 4 peter545 27 december 2013 02:55
  Zodra de regering of justitie erachter komt, dat met andermans geld gespeculeerd (= gegokt) is zonder de wet te overtreden, zouden álle daarmee verdiende bonussen als belasting teruggevorderd moeten worden en daarboven voor hetzelfde bedrag 'n boetebelasting geheven dienen te worden. Bij overtreding van de wet zou nogmaals eenzelfde boetebelasting daar bovenop geheven moeten worden.

  Mensen ontvangen salaris voor het door hen verrichte werk.

  Salaris boven de Balkende-norm zou alleen verstrekt mogen worden voor werkzaamheden welke alleen door uitzonderlijk bekwame lieden verricht kan worden met 'n uitzonderlijk hoog IQ.

  Verder zou 'n bonus alleen verstrekt mogen worden bij incidenteel en uitzonderlijk goed verricht werk (of uitvinding) welke niet tot het takenpakket van betreffende werknemer behoort.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,698 17 sep
-0,080 -0,68%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links