Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Druk op 'Tea Party' senator Cruz

Druk op 'Tea Party' senator Cruz

WASHINGTON (AFN) - Republikeinse senatoren in de VS proberen te voorkomen dat radicalen uit eigen gelederen een akkoord saboteren over een hoger schuldenplafond en de heropening van een deel van de federale overheid. De Senaat zou woensdag met een plan komen waarmee de Republikeinse oppositie en de Democratische Partij van president Barack Obama in de Senaat uit de politieke impasse willen raken.

Dat moet razendsnel in stemming worden gebracht in de Senaat en doorgestuurd naar het Huis van Afgevaardigden. Als er ook maar één senator bezwaar maakt tegen de haastige stemming, gaat de procedure enkele dagen in beslag nemen. Een van de mogelijke tegenstrevers is de Republikeinse senator Ted Cruz van de Tea Party. De Tea Party is een rechtse populistische stroming die in de Republikeinse Partij bloeit. Cruz geldt in Washington als een boegbeeld van de stroming en een van de belangrijkste drijfveren achter de huidige confrontatie met Obama en de impasse.

Als de Tea Party geen tijdrekt in de Senaat, is mogelijk het belangrijkste obstakel overwonnen volgens Amerikaanse media. Want dan kan het senaatsvoorstel meteen naar het Huis van Afgevaardigden en het wordt daar dan volgens de Washington Post waarschijnlijk aangenomen door de minderheid van Democratische parlemenstelden en een deel van de Republikeinse meerderheid.

Zo wordt voorkomen dat de regering op korte termijn wanbetaler wordt. De regering mag van de wet niet meer uitgeven dan een eerder afgesproken maximum, dat het schuldenplafond wordt genoemd. Zonder verhoging van dat plafond op donderdag kan de regering al mogelijk binnen een week niet meer aan al haar financiële verplichtingen voldoen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2013 17:51
    quote:

    EmileB schreef op 16 oktober 2013 17:26:

    Als Ted 'nee' zegt is het een egotripper die maar beter kan onderduiken :o)
    Maar als hij geen nee zegt, heeft hij met de shutdown ook helemaal niets bereikt. Dat lijkt me geen mannetje die helemaal niets bereiken wil.
    Daarom ga ik er nog steeds vanuit dat hij nee gaat zeggen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links