Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen verder omlaag na banencijfer VS

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdagmiddag verder omlaag. Beleggers reageerden op tegenvallende cijfers over de groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten. Daarnaast droegen forse koersverliezen in de luchtvaartsector bij aan de negatieve stemming.

In Amsterdam noteerde de AEX-index in de middaghandel 2,2 procent lager op 339,05 punten. De MidKap zakte 1,9 procent tot 517,53 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs stonden de graadmeters ook rond 2 procent in de min.

Op Wall Street stond de Dow-Jonesindex een uur na aanvang van de handel 0,9 procent in de min. Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek vrijdagmiddag dat er vorige maand slechts 88.000 banen bij zijn gekomen in de Amerikaanse economie. Economen rekenden in doorsnee op 190.000 nieuwe banen. De Amerikaanse werkloosheid zakte vorige maand wel licht, tot 7,6 procent. Hier werd een stabilisering op 7,7 procent voorspeld.

Luchtvaart

Vooral in de Europese luchtvaartsector werden flinke verliezen geleden door de vrees dat een uitbraak van een nieuwe variant van de vogelgriep het luchtvaartverkeer zal treffen. Vrijdag werd bekend dat inmiddels zes personen in China zijn overleden aan het virus, waarvoor nog geen vaccin bestaat. In Frankfurt zakte Lufthansa 5,4 procent. In Londen daalde budgetmaatschappij EasyJet, die ook halfjaarcijfers bekendmaakte, 6,2 procent. IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, verloor 6,8 procent.

In Amsterdam was luchtvaartgroep Air France-KLM de grootste daler in de AEX met een verlies van 7,5 procent. Bijna alle 25 fondsen van de Amsterdamse hoofdindex stonden in het rood. Ook de MidKap kende alleen maar verliezers. De toeleverancier aan de chipindustrie ASMI stond onderaan in het middensegment met een min van 3,6 procent.

Kleinere fondsen

Bij de kleinere fondsen zakte Reesink meer dan 7 procent. De handelsonderneming heeft in 2012 een verlies in de boeken gezet van 4,3 miljoen euro. Een jaar geleden boekte Reesink nog een winst van 5,6 miljoen euro. Analisten van SNS Securities hebben het advies voor het aandeel verlaagd.

De euro zat daarentegen in de lift door het zwakke Amerikaanse banencijfer en was 1,3001 dollar waard, tegen 1,2861 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,1 procent tot 92,22 dollar per vat. Brentolie zakte 1,5 procent in prijs.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. grz085 7 april 2013 16:37
    1)Gallup's unadjusted unemployment rate for the U.S. workforce was 8.0% for the month of March, the same as in February, but a modest improvement from 8.4% in March 2012.

    2)Underemployment, as measured without seasonal adjustment, was 17.6% in March, down a half a point from 18.1% in February, and down, though not significantly, from 18.0% in March 2012. Underemployment is now significantly improved from the 20.3% found in March 2010, which was the highest Gallup has measured.

    3)The percentage of workers working part time but wanting full-time work was 9.6% in March, a decline from 10.1% in February, but unchanged from 9.6% in March 2012.

    www.gallup.com/poll/161624/payroll-po...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links