Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

United Technologies ziet winst dalen

HARTFORD (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern United Technologies heeft in het laatste kwartaal van 2012 een lagere winst, maar een hogere omzet behaald dan een jaar eerder. De nettowinst uit voortgezette activiteiten daalde tot 945 miljoen dollar (708 miljoen euro), van 1,3 miljard dollar een jaar daarvoor. Dat maakte het concern woensdag bekend.

De omzet van de fabrikant van Pratt & Whitney-vliegtuigmotoren, Sikorsky-helikopters, Otis-liften en airconditioners steeg met 14 procent naar 16,4 miljard dollar. Over heel 2012 bleef de winst vrijwel gelijk op 4,8 miljard dollar bij een omzet van 57,7 miljard dollar. Voor dit jaar voorspelt United Technologies een omzet van 64 tot 65 miljard dollar.

De winst per aandeel kwam over het vierde kwartaal uit op 1,04 dollar. Het bedrijf nam een last van 0,25 dollar per aandeel voor herstructureringskosten en eenmalige kosten. Over heel 2012 bedroeg de winst per aandeel 5,35 dollar. Voor 2013 rekent United Technologies op 5,85 tot 6,15 dollar per aandeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RTX Corp

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links