Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Licht hoger resultaat Wereldhave

DEN HAAG (AFN) - Vastgoedbedrijf Wereldhave heeft het direct resultaat per aandeel in het derde kwartaal licht zien toenemen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt donderdag uit de tussenrapportage van het bedrijf.

Wereldhave noteerde een direct resultaat van 0,98 euro, van 0,97 euro in het tweede kwartaal. Het direct resultaat per aandeel over de eerste 9 maanden van het jaar zakte echter ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, van 3,70 euro tot 3,05 euro.

Wereldhave verwacht in 2012 een direct resultaat per aandeel van tenminste 3,80 euro, inclusief herstructureringskosten. Het bedrijf stelt een dividend voor in een bandbreedte van 3,20 tot 3,40 euro.

Gereed

Het bedrijf meldde verder dat het verkoopproces van de portefeuille in de Verenigde Staten ,,volgens plan'' verloopt. Ook het actieplan voor de winkelcentra in het Verenigd Koninkrijk is gereed.

Ook is een plan opgesteld om de beheerkosten terug te brengen. Het omvat een combinatie van besparingen op directe kosten zoals personeel, indirecte kosten en op de managementorganisatie van Wereldhave in de VS.

Ontslagen

Met de uitvoering van het plan zal in het vierde kwartaal van 2012 worden begonnen en dit zal leiden tot een kostenniveau van minder dan 17 miljoen euro in 2013 en minder dan 15 miljoen euro in 2014. Hoeveel ontslagen er bij het bedrijf vallen, meldde Wereldhave niet.

Wereldhave hoopt overigens binnen afzienbare tijd mededelingen te kunnen doen over de benoeming van een financieel bestuurder. De resultaten van de strategische heroriëntatie van de onderneming wordt op 11 februari bekendgemaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave
Wereldhave Belgium

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links