Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rechter velt oordeel vastgoedfraudezaak

HAARLEM (AFN) - Elf verdachten van de omvangrijke vastgoedfraude rond Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoedgroep horen vrijdag het vonnis in hun zaak. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste in september tot 7 jaar cel tegen hen.

De verdachten lichtten de gedupeerde bedrijven volgens het OM voor vele tientallen miljoenen euro’s op met onder meer winstdelingsconstructies op bouwprojecten als het Eurocenter en de Symphony-toren aan de Amsterdamse Zuidas.

De zaak zorgde niet alleen door de omvang voor verbijstering, maar ook de door de hoge posities die de verdachten bekleedden in het bedrijfsleven. Het OM ziet hoofdverdachte Jan van V., oud-directeur van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling, als de grootste manipulator van alle verdachten en heeft voor hem de hoogste straf in petto.

De rechtbank trok ruim tachtig zittingsdagen voor de zaak uit en justitie wijdde maar liefst 270.000 manuren aan de zaak. De rechters verwachten vrijdag drie tot vier uur nodig te hebben voor het voorlezen van het vonnis.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links