Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royal Bank of Scotland schrapt 3500 banen

Royal Bank of Scotland schrapt 3500 banen

LONDEN (AFN) - De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) gaat ongeveer 3500 banen schrappen de komende 3 jaar. Dat heeft de deels genationaliseerde bank donderdag bekendgemaakt.

De banenreductie maakt deel uit van plannen van de bank om zich voor een deel terug te trekken uit het zakenbankieren, om zodoende een minder risicovolle onderneming te worden. RBS wil stoppen met de effectenhandel en fusie- en overnameactiviteiten en zich meer concentreren op het bankieren voor particulieren. Ook wil de bank de financieringskosten fors verlagen.

Eerder gaf RBS aan dat het kijkt naar de grootte van de activiteiten en dat daar begin dit jaar meer over bekend zou worden. Het bankconcern, met wereldwijd ongeveer 137.000 mensen in dienst, is voor 83 procent in handen van de Britse overheid.

ABN Amro

RBS werd 3 jaar geleden naar de rand van de afgrond gedreven, nadat het delen van ABN Amro had overgenomen. De kapitaalpositie van de bank bleek te zwak voor een dergelijke grote overname. Sinds de nationalisatie in oktober 2008 heeft RBS circa 34.000 banen geschrapt.

Het Financieele Dagblad (FD) meldde donderdag dat RBS in Nederland haar aandelenhandel en fusie- en overnameactiviteiten van de hand wil doen. De krant baseert zich op ingewijden, RBS zelf wil het bericht niet bevestigen. Volgens het FD werken bij RBS aan de Amsterdamse Zuid-As circa 250 mensen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links