Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Witte Molen geeft Dog's Stuff meer tijd

MEEUWEN (AFN) - Producente van kleindiervoeder Witte Molen heeft het bedrijf Dog's Stuff drie dagen langer de tijd gegeven om zijn schuld te betalen. Dat maakte Witte Molen donderdag bekend.

Eerder had Witte Molen Dog's Stuff tot 28 december de tijd gegeven om de schuld te voldoen. Omdat het bedrijf heeft aangegeven dit te kunnen doen, krijgen ze nu drie dagen langer, tot 31 december, de tijd om met het geld over de brug tekomen.

Volgens Witte Molen zal de betaling de resultaatverwachting voor 2011 substantieel beinvloeden. Daarnaast zal ook, in ieder geval tijdelijk, de noodzaak voor een additionele liquiditeitsinjectie ten behoeve van werkkapitaal vervallen.

Break-evenpunt

In het licht van bovenstaande verwacht Witte Molen voor 2011 een omzet van 10,7 miljoen euro. Het corresponderende resultaat zal rond het break-evenpunt uitkomen.

Het operationele resultaat uit beëindigde bedrijfsactivieiten zal waarschijnlijk uitkomen op 20.000 negatief. Omdat de marktsituatie in Hongarije aanhoudend slecht blijft en het reguliere verkooptraject nog weinig vruchten afwerpt, overweegt Witte Molen het onroerendgoed in Lebeny geforceerd te verkopen. Dat zou een negatief effect hebben op het resultaat uit beëindigde bedrijfsactiviteiten. Ook zou het een substantieel papieren boekverlies kunnen opleveren. Maar de liquiditeitssituatie zou aanmerkelijk verbeteren.

Verder deelt het bedrijf mee de inspanningen voor de verkoop van delen van het bedrijfsterrein in Meeuwen verder te intensiveren. Witte Molen streeft ernaar een of meerdere transacties in 2012 te finaliseren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links