Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Tarieven vrachtwagenvergunning te hoog'

'Tarieven vrachtwagenvergunning te hoog'

ZOETERMEER (AFN) - De vergunningen en digitachkaarten voor de rij- en rusttijdenregistratie van vrachtauto’s, touringcars en taxi’s zijn in Nederland relatief veel duurder dan in het buitenland. Dat zegt Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) woensdag, nu de tarieven opnieuw omhooggaan.

TLN en KNV zijn ,,zeer verbolgen’’ over de tariefsverhogingen met ingang van 1 januari. ,,Het prijsverschil met andere landen in Europa loopt steeds meer op. Dit verschil valt geen ondernemer uit te leggen’’, stellen TLN en KNV.

KIWA, het bedrijf dat de vergunningen en digitachkaarten afgeeft, heeft de tarieven respectievelijk verhoogd met 9,5 procent en 5,4 procent. Dat betekent dat een ondernemersvergunning voor een taxi vanaf volgend jaar 1207 euro kost, een vergunning voor busvervoer per touringcar 1324 euro en digitachkaarten 98 euro, exclusief btw.

Onbegrijpelijk

De verhogingen komen bovenop de tariefstijgingen tussen de 15,5 procent en 19 procent die in juli van dit jaar zijn opgelegd. ,,Buitensporig en onbegrijpelijk dat de minister hier haar handtekening onder zet’’, stellen de twee organisaties. ,,Zeker in een tijd waarin de marges op vervoer minimaal zijn en bedrijven moeite hebben om het hoofd boven water te houden.’’

TLN en KNV stellen het monopolie van KIWA aan de orde. ,,Dat schept risico’s voor buitensporige, niet transparante en onvoldoende onderbouwde tariefstijgingen.’’ Volgens TLN en KNV zijn de tarieven in het buitenland naar schatting tot twee derde lager.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links