Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rutte: unie van 27 landen bijeenhouden

Rutte: unie van 27 landen bijeenhouden

BRUSSEL (AFN) - Premier Mark Rutte wil de Europese Unie van 27 landen bij elkaar houden. ,,Het is niet alleen een unie van de 17 eurolanden. Het is voor de toekomst, ook voor Nederland, belangrijk dat we landen als het Verenigd Koninkrijk, Zweden, de Baltische staten en Polen erbij houden.''

Dat zei Rutte bij aankomst in Brussel voor de Europese top over de schuldencrisis. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy stelden begin deze week voor desnoods alleen met de 17 eurolanden verder te gaan om de problemen aan te pakken. Met de kleinere groep zouden dan dwingende begrotingsafspraken kunnen worden vastgelegd.

Rutte herhaalde dat het nodig is er alles aan te doen om de crisis het hoofd bieden: ,,We moeten ervoor zorgen dat dergelijke crises in de toekomst niet meer kunnen ontstaan.''

Hij pleitte wederom voor ,,zo automatisch mogelijke'' sancties voor landen die zich niet aan de afspraken houden. Europa moet klaarstaan om landen in de problemen te helpen, maar dan moeten ze met een geloofwaardig programma komen om die problemen aan te pakken, aldus Rutte.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2011 19:12
    De heer Rutte is een omhooggevallen HR man.

    Door een samenloop van omstandigheden en toevalligheden is hij nu MP van een zielig kabinetje.

    Alles wat de heer Rutte doet is nietszeggende onzin uitkramen. Voor hem telt alleen, zo narcistisch is hij, het “in beeld te komen”. Door heerlijke reisjes en privé bedieningen weet hij zich op de foto te zetten met wereldleiders zoals; Pres. Obama, Merkozy etc. Deze foto’s prijken op zijn schoorsteen en bureau.

    De heer Rutte heb ik mogen meemaken in den Haag, voordat hij MP werd. Het was na 18h00 en de VVD dronk een biertje op straat, het was warm. Toen was er het journaal of een ander nieuws programma waarin de heer Rutte te zien was. Nog nooit heb ik een man zo hard naar binnen zien rennen “om zichzelf te zien op TV” te zien. Met een gespannen houding en met gevouwen handjes keek hij op de barkruk “naar zichzelf”.

    De heer Rutte is een eenvoudige werknemer, niet meer en niets minder. Zeker geen leider. Hij probeert, na bestudering van de video’s van pres. JFK, zijn body-language na te apen. Wat voor hem telt is "sta ik er goed op". Van economie heeft hij geen kaas gegeten. En de euro... ach, een verloren zaak.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links