Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Balkenende: nood breekt wet

DEN HAAG (AFN) - De ministerraad heeft in de kredietcrisis vaak pas achteraf instemming verleend aan het besteden van tientallen miljarden euro’s belastinggeld om banken te redden omdat er sprake was van acute noodsituaties. ,,Nood breekt wet. Het was een dramatische toestand, dan moet je handelen. Je kunt niet anders’’, zei oud-premier Jan Peter Balkenende donderdag bij de parlementaire enquêtecommissie.

Als de tijd er is, dan wil je graag meer vooraf bespreken, zei Balkenende. Maar dat was vaak niet mogelijk omdat er noodsituaties waren waarin banken dreigden om te vallen met enorme negatieve gevolgen voor de Nederlandse economie.

De enquêtecommmissie stelde Balkenende kritische vragen over de rol van de ministerraad en verwees naar het reglement van orde van de raad, die in principe één keer in de week, op vrijdag, vergadert. ,,Over alles is verantwoording afgelegd, achteraf in de ministerraad. Er was altijd steun'', zei Balkenende over de besluiten die Bos en hij in overleg met president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank namen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links