Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moody's trekt kracht noodfonds in twijfel

Moody's trekt kracht noodfonds in twijfel

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft twijfels over de slagkracht van het Europese noodfonds (EFSF). De vraag naar de obligaties van het fonds was bij de meest recente veiling heel zwak, zegt Moody's. Dat heeft gevolgen voor de kapitaalkracht van het EFSF. ,,Met de huidige leencapaciteit kan het EFSF de obligatiemarkten van de eurozone niet op een betekenisvolle manier ondersteunen'', aldus de kredietbeoordelaar.

De terughoudendheid van beleggers om de obligaties van het EFSF te kopen en zo de slagkracht van het fonds te vergroten toont volgens Moody's ,,de grenzen aan van het vermogen van het fonds om de Europese staatsobligatiemarkt te ondersteunen''.

Moody's tekent wel aan dat de veiling van de obligaties van het EFSF afgelopen week plaats had op een moment dat er nog grote onzekerheid heerste over de politieke ontwikkelingen in Italië en Griekenland. Daarnaast viel de veiling samen met het oplopen van de rente op Frans staatspapier. ,,Het zou daarom verkeerd zijn om al te veel conclusies te trekken naar aanleiding van de veiling'', zegt de kredietbeoordelaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links