Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetval voor Punch Graphix

IEPER (AFN) - Grafisch bedrijf Punch Graphix heeft de omzet in het derde kwartaal met 21 procent zien afnemen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat bleek maandag uit de cijfers van het Belgische moederbedrijf Punch International. Voor het vierde kwartaal voorziet het bedrijf dat de omzet in lijn zal liggen met de omzet in het vierde kwartaal vorig jaar.

Voor de eerste 9 maanden van 2011 werd een omzetdaling gerealiseerd van 7 procent. ,,Deze 7 procent omzetdaling is gerealiseerd door Punch Graphix waar de omzet van de divisie Digital Printing Solutions (Xeikon) toenam met 1,7 procent en die van de divisie Prepress Solutions (basysPrint) daalde met 23,3 procent'', aldus Punch International.

De divisie Prepress Solutions (basysPrint) ondergaat sinds het tweede kwartaal een versnelde sterke concurrentie en margedruk op zijn machineverkoop, aldus Punch.

Aandeelhoudersvergadering

De omzetdaling van Punch Graphix komt geografisch volledig voor rekening van Europa. In de VS is juist een flinke omzetstijging te zien en in Azië bleef de omzet nagenoeg gelijk. Punch International maakte maandag geen doelstellingen voor het hele boekjaar bekend.

Dinsdag vindt een buitengewone aandeelhoudersvergadering plaats. De aandeelhouders kunnen stemmen over het voorstel om de naam van de vennootschap te wijzigen in Xeikon N.V.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Iep Invest

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Iep Invest

9,900 17 mei
+0,050 +0,51%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links