Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nerveus beeld op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beleggers reageren nerveus op de ontwikkelingen in Europa. Na de flinke verliezen van woensdag, wonnen de beurzen in New York donderdag weer wat terrein terug, maar vooral op de technologiebeurs schommelden de koersen sterk.

De Dow-Jonesindex van 30 toonaangevende fondsen sloot op 11.893,86 punten, een winst van 1 procent. De breder samengestelde S&P 500-index klom 0,9 procent tot 1239,70 punten. De technologiebeurs Nasdaqdook enkele malen in de min, maar sloot uiteindelijk de handelsdag af op 2625,15 punten, een winst van 0,1 procent.

Alle drie de graadmeters waren de dag geopend met dik 1 procent winst, gesteund door een afnemende rente op Italiaanse staatsobligaties. Dat laatste temperde de zorgen over de situatie in Europa. Ook het vooruitzicht dat er snel nieuwe regeringen aantreden in Griekenland en Italië, deed de koersen goed. Een foutje van kredietbeoordelaar Standard& Poor's dat per abuis enkele klanten had laten weten dat de kredietwaardigheid van Frankrijk was verlaagd, zorgde even voor onrust.

Bedrijven

Aan het bedrijvenfront zorgden farmaceut Merck en fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems voor positief nieuws. Cisco kwam met kwartaalcijfers die beter waren dan verwacht en zag de koers met 6 procent oplopen. Het aandeel Merck liep ruim 3 procent op nadat het het dividend had verhoogd.

Een scherpe daling (-38,7 procent) van de koers van Green Mountain Coffee Roasters, dat tegenvallende kwartaalcijfers bekend had gemaakt, drukte zwaar op de Nasdaq.

De euro stond bij sluiting van Wall Street op 1,3603 dollar. Bij sluiting van de beurzen in Europa was de Europese munt 1,3620 dollar waard.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links