Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Youngman en Pang Da nemen Saab over

Youngman en Pang Da nemen Saab over

STOCKHOLM (AFN) - De Chinese autobedrijven Youngman en Pang Da nemen alle aandelen van het Zweedse automerk Saab over. Dat meldde het Nederlandse moederbedrijf Swedish Automobile vrijdag.

Youngman en Pang Da betalen 100 miljoen euro voor alle aandelen Saab Automobile en Saab Great Britain. De overname moet nog worden goedgekeurd door de betrokken autoriteiten en aandeelhouders.

Volgens Swedish Automobile kunnen de Chinese bedrijven Saab voor een lange termijn van financiering voorzien. De productie bij Saab ligt al maanden stil vanwege geldgebrek. Het Zweedse bedrijf kreeg vorige maand bescherming tegen zijn schuldeisers, zodat het kon werken aan een herstructurering.

Voldoende middelen

Uit een rechtbankdocument bleek vrijdag dat Youngman en Pang Da over voldoende middelen beschikken om die herstructurering door te zetten. De curator van Saab liet het verzoek om de bescherming van het bedrijf te beëindigen dan ook vallen.

De Amerikaanse investeerder North Street Capital ziet door de overname af van de vorige week aangekondigde investering in Saab. North Street zou een belang nemen in Swedish Automobile en zou Saab voorzien van een lening van 60 miljoen dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 21 december 2011 08:53
    Pang Da ziet af van overname Saab Automobile
    Gepubliceerd: 08:30
    SHANGHAI (Dow Jones)--Het Chinese bedrijf Pang Da Automobile Trade Co.(601258.SH) maakt woensdag bekend dat het afziet van een overname van Saab Automobile van het Nederlandse moederbedrijf Swedish Automobile NV (SWAN.AE). Het bericht komt nadat de Zweedse rechtbank Saab Automobile eerder deze week failliet verklaarde.

    "Gezien het failliet verklaren van Saab Automobile heeft het bedrijf besloten een transactie om het bedrijf over te nemen te staken," aldus Pang Da in een verklaring aan Shanghai Stock Exchange.

    Pang Da was van plan om samen met Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co Saab voor zo'n euro100 mln te kopen. In de verklaring geeft het bedrijf aan dat het gaat proberen een aanbetaling van euro45 mln aan Saab Automobile terug te krijgen, maar indien dit niet lukt, het zichzelf zal indekken tegen mogelijke verliezen.

    Een Chinese overname van Saab Automobile werd eerder al geblokkeerd door de Amerikaanse automaker General Motors Co.(GM). Het bedrijf, aandeelhouder van Saab en licentiehouder van technologieen waarop meerdere Saab-modellen zijn gebaseerd, was het niet eens met een Chinese overname, omdat dit niet in het belang zou zijn van de aandeelhouders van General Motors, gezien het feit dat China zelf een behoorlijke afzetmarkt voor GM is.

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links