Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad CFO: 'geen klassiek patroon'

Randstad CFO: 'geen klassiek patroon'

AMSTERDAM (AFN) - Uitzendconcern Randstad ziet de omzet nog altijd groeien, maar in een lager tempo dan voorheen. Mede door de bezuinigingen van overheden blijft vooral de groei in de dienstensectoren achter. ,,Er is geen sprake meer van een klassiek patroon'', concludeerde financieel directeur Robert-Jan van de Kraats donderdag.

In het klassieke patroon neemt de groei van uitzenders in de eerste fase van herstel vooral toe door de vraag uit industriële sectoren. Enkele kwartalen later trekt vervolgens de vraag uit dienstensectoren aan. Circa 2 jaar na het begin van de opleving trekt de industrie nu echter nog altijd de kar, aldus Van de Kraats.

,,De groei in de dienstensector breekt niet door en ook in permanent placement zien we geen echte versnelling'', aldus de CFO. Omdat de groei in het blauweboordensegment lager is dan vorig jaar, valt het totale groeitempo van het concern terug.

Onzekerheid

,We doen over de hele linie een stapje terug. Alleen in Nederland groeit de omzet wat sterker dan vorig jaar'', beaamde Van de Kraats. ,,Maar we groeien nog en we doen het beter dan de markt, dat is voor ons het belangrijkste richtpunt.''

Van de Kraats wijt de achterblijvende groei in de dienstensector aan de grote onzekerheid in de wereldeconomie. ,,Onzekerheid kan goed zijn voor onze sector, maar het kan klanten ook afhouden van mooie beslissingen.''

Overheid

Ook de bezuinigingen van overheden blijven een belangrijke rol spelen, vooral in Groot-Brittannië en Nederland. Op de thuismarkt nam de vraag uit de overheid in het derde kwartaal met bijna 10 procent af ten opzichte van vorig jaar.

,,Daarmee hadden de bezuinigingen veel minder invloed dan in het voorgaande kwartaal, maar het is nog altijd fors'', aldus Van de Kraats. De zwakke vraag uit de overheid zorgde er bijvoorbeeld voor dat Yacht, het onderdeel dat is gespecialiseerd in het leveren van hoogopgeleid personeel, nog altijd kromp.

Voor de komende tijd richt Randstad zich vooral op het veroveren van marktaandeel in de regio's waar het actief is. Daarbij ziet Van de Kraats goede mogelijkheden in nieuwe sectoren, zoals life sciences.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: aanhoudende druk op resultaten bij Randstad verwacht
  2. 29 mrt Taxaties voor Randstad verder omlaag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

48,190 16:58
-0,160 -0,33%
Premium

Taxaties voor Randstad verder omlaag

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links