Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Printer kost 7 euro meer dan de inkt'

DEN HAAG (AFN) - Inktpatronen, of cartridges, voor printers staan erom bekend dat ze duur zijn. Relatief gezien zeker. De Consumentenbond zocht uit hoe dat zit en concludeerde in een enkel geval dat een hele printer soms voor 7 euro de deur uitgaat, als de prijs van de meegeleverde cartridges eraf gehaald wordt.

De bond stelde de vraag of het kopen van een nieuwe printer wellicht goedkoper is dan het kopen van een nieuw inktpatroon. Het antwoord daarop is toch ontkennend. Maar, de verschillen zijn wel heel klein en een cartridge gaat normaliter minder lang mee dan de printer.

Bij een printer van Epson was het verschil tussen de prijs van het apparaat en de inkthouder het kleinst: 7 euro. De meegeleverde patronen zijn meestal standaard, in de handel zijn ook cartridges met een grotere capaciteit te koop met een dito prijs.

Benodigde patronen

Zo kan het gebeuren dat benodigde patronen samen méér kosten dan de printer. Zo kost een bepaald type printer van Lexmark 80 euro, de vier inktpatronen die erbij nodig zijn, kosten samen 86 euro.

Het onderzoek staat in de Consumentengids van oktober.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 oktober 2011 20:42
    De winst zit hem dan ook op de cartridges, als iemand de printer maar koopt dan komt de klant wel terug voor de cartridges.
    Je kan ook uitrekenen wat de levensduur is van een printer en het gemiddeld verbruik qua cartridge, de cartridges van pakweg 30 euro naar 10 euro verlagen en bij gemiddeld verbruik van 10 cartridges de printer 200 euro duurder maken bij aanschaf en dan heb je het zelfde, ziet er heel anders uit en dan zijn dit soort onderzoeken niet nodig, maar dan heeft de veel verbruiker voordeel en de weinig verbruiker een nadeel, dus laat het zo maar, hier is de particulier beter mee af.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links