Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kodak huurt hulp in

NEW YORK (AFN) - Eastman Kodak, het bedrijf dat ooit de foto gemeengoed maakte, verkeert nu in grote problemen en heeft een advocatenkantoor ingehuurd om te helpen bij een herstructurering van het bedrijf. Dat heeft Kodak na het sluiten van de handel in New York bekendgemaakt.

Het bedrijf blijft erbij dat het niet de bedoeling is faillissement aan te vragen, iets waar vrijdag op gespeculeerd werd, maar dat het er alles aan zal doen om zijn verplichtingen na te komen. ,,We onderzoeken al onze opties'', aldus Kodak.

De hoogste baas van het concern probeerde de bijna 19.000 werknemers die het bedrijf wereldwijd telt afgelopen week gerust te stellen via een teleconferentie.

Investeringsbank

Behalve de advocatenfirma heeft Kodak Eastman ook een investeringsbank in de arm genomen om overnamekandidaten voor patenten te vinden, zodat er weer geld in het laatje komt.

Het bedrijf heeft veel moeite gehad met de overgang van analoog naar digitaal en raakte in de filmindustrie veel marktaandeel kwijt aan buitenlandse concurrenten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links