Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterke economische groei Turkije

Sterke economische groei Turkije

ANKARA (AFN) - De Turkse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar hard doorgegroeid. De groei kwam uit op 8,8 procent. Dit maakte het Turkse bureau voor statistiek maandag bekend. Economen hadden een groei van 6,4 procent verwacht.

Turkije lijkt nog nauwelijks last te hebben van serieuze groeivertraging, hoewel de economie wel langzamer groeide dan in het eerste kwartaal. Toen werd nog een plus van 11,6 procent genoteerd.

Het groeiende tekort op de handelsbalans blijft wel een probleem voor Turkije. Dit nam volgens cijfers van de centrale bank toe tot 5,3 miljard dollar (3,9 miljard euro) in juli, in vergelijking met 3,6 miljard dollar een jaar eerder. Importen worden duurder voor Turkije doordat zijn munt de lira in waarde is gedaald. Ten opzichte van de euro heeft de lira sinds december 20 procent van zijn waarde verloren.

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 12 september 2011 10:47
  hoeveel eu-geld is er al daarnaar toe gegaan? er lopen projecten van ons belastinggeld in turkije via de eu.(ook andere niet eu-landen). dat kan iedereen weten door aanbestedingen die er worden uitgevoerd. waarom wordt er geld van de eu naar een niet eu-land gebracht? er is hier meer dan genoeg te doen.
 2. MoTuncer 20 september 2011 14:33
  Er gaat heel weinig EU subsidie naar TR, andersom profiteert EU volop van TR. Dus ga je eerst even verdiepen voordat je maar wat roept.
  De handelsbalans wordt door de bewust goedkoop gehouden LIRA en dure Euro/Dollar vanzelf opgelost. Daarnaast is Erdogan met een handelsmissie van 200 bedrijven op de Arabische lente tour gegaan. Er is daar genoeg op te bouwen en genoeg geld. Dat moet de recessie in EU en VS gaan opvangen. In Egypte, Tunesie en Libie is hij als een held ontvangen. TR heeft definitief de EU afgeschreven en zal meer en meer zijn eigen toekomst bepalen. Wen er maar alvast aan!
 3. forum rang 6 s.lin 23 oktober 2011 15:12
  Zware aardbeving bij grens Turkije-Iran
  Door BNR Webredactie
  2011-10-23 13:39:49.0 | bnr.nl

  Bij de Turkse stad Van heeft zondag een zware aardbeving plaatsgevonden. De beving had een kracht van 7,6 op de schaal van Richter.


  Dat meldt het Amerikaanse geologische bureau USGS. De aardbeving trof een gebied dat 35 kilometer onder Van ligt, nabij de Iraanse grens.

  Huizen ingestort
  Volgens het Turkse persbureau Anatolia zijn enkele huizen ingestort. De aardbeving deed zich 94,5 kilometer diep in de grond voor.


6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare