Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van dinsdag 23 februari 2021

23 feb Waarde bitcoin zakt flink weg

Gerelateerd:  BTC/CHF 6.865,7200 0,00%, BTC/EUR 6.469,1550 0,00%, BTC/USD 51.024,00 +6,60%

SINGAPORE (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin ging dinsdag verder omlaag. Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is opgelopen. Ook verzilveren beleggers hun winsten. De bitcoin zakte met 10 procent tot onder de 50.000 dollar. 26.669 keer bekeken | 42 reacties

23 feb President Brazilië zorgt voor onrust op financiële markten

BRASILIA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft voor grote onrust gezorgd op de financiële markten in Brazilië, door het ontslaan van de topman van staatsoliebedrijf Petrobras. Het nieuws joeg beleggers schrik aan. Zij vrezen grotere overheidsbemoeienis in het Braziliaanse bedrijfsleven en inperking van de marktvrijheid in het Zuid-Amerikaanse land. 15.902 keer bekeken | 14 reacties

23 feb KPN en Adyen hard onderuit in lagere AEX

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%, KPN 2,819 -1,78%

AMSTERDAM (ANP) - De aandelen van KPN en Adyen gingen dinsdag in de uitverkoop op de Amsterdamse beurs. KPN stond onder druk door het nieuws dat een grootaandeelhouder van het bedrijf een obligatielening gaat uitgeven, die kan worden omgezet in aandelen van het telecombedrijf. Betaalbedrijf Adyen ging onderuit door berichten dat een investeerder een groot pakket aandelen wil verkopen. 13.843 keer bekeken | 9 reacties

23 feb Flinke koersdreun voor AEX door uitverkoop techbedrijven

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index kreeg dinsdag een flinke koersdreun. Vooral KPN en Adyen werden hard afgestraft. KPN stond onder druk door het nieuws dat een grootaandeelhouder van het bedrijf een obligatielening gaat uitgeven, die kan worden omgezet in aandelen van het telecombedrijf. Betaalbedrijf Adyen ging onderuit door berichten dat een investeerder een groot pakket aandelen wil verkopen. 12.999 keer bekeken | 10 reacties

23 feb Federal Reserve verwacht economische betere tijden in 2021

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Reserve verwacht dat de economische toestand in de Verenigde Staten in de loop van dit jaar verbetert. Desondanks is de Amerikaanse arbeidsmarkt nog lang niet hersteld van de neergang die de coronapandemie veroorzaakte, waarschuwde voorzitter Jerome Powell bij een tweedaagse hoorzitting voor het Congres over het beleid van de koepel van centrale banken. 8.965 keer bekeken | 18 reacties

23 feb 'Winkels willen personeel later dit jaar gratis laten overwerken'

UTRECHT (ANP) - Grote winkelketens laten hun personeel tijdens de gedwongen sluitingsperiode min-uren opbouwen, waardoor de medewerkers later in het jaar gratis moeten overwerken. Dit constateert vakbond FNV, die vindt de rekening van de crisis zo onterecht bij de werknemers wordt neergelegd. 8.676 keer bekeken | 12 reacties

23 feb Tech verliest fors op rood Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke verliezen aan de nieuwe handelssessie begonnen. Techfondsen gingen opnieuw hard omlaag, nu het rendement op staatsobligaties de laatste weken hard is gestegen. Daardoor slaat de twijfel toe of de technologiebedrijven, die fors in waarde zijn gestegen, niet te duur zijn geworden. 7.154 keer bekeken | 7 reacties

23 feb Verklaring Fed-baas Jerome Powell staat centraal op beurzen

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen zijn de ogen dinsdag vooral gericht op Jerome Powell. De Amerikaanse centralebankpresident legt later op de dag een verklaring af voor het Congres over het monetaire beleid van de Federal Reserve (Fed). Powell zal waarschijnlijk bevestigen het huidige stimuleringsbeleid zo lang als nodig ongewijzigd te laten om de economie en de inflatie aan te jagen. Ook houden beleggers de rentes op de obligatiemarkten in de gaten. 6.310 keer bekeken | 3 reacties

23 feb Tesla-rivaal Lucid Motors gaat naar beurs

Gerelateerd:  TESLA INC. DL -,001 582,900 -1,42%

NEW YORK (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De maker van elektrische auto's Lucid Motors, een rivaal van Tesla, krijgt een beursnotering in New York. Het in 2007 opgerichte Lucid wordt geleid door Peter Rawlinson, een voormalige ingenieur van Tesla. 5.678 keer bekeken | 4 reacties

23 feb Beurzen New York werken verliezen weg na opmerkingen Fed-preses

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben dinsdag een groot deel van hun eerdere verliezen weggewerkt. Door opmerkingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve verschoven zorgen over mogelijk te dure technologiefondsen weer naar de achtergrond. 5.655 keer bekeken | 4 reacties

23 feb Technologiefondsen trekken AEX hard omlaag

Gerelateerd:  AEX 663,35 +0,01%

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse beurs is dinsdag fors lager geëindigd. Aandelen van chipbedrijven uit de hoofdgraadmeter werden in de uitverkoop gedaan, nu ook grote Amerikaanse techbedrijven op Wall Street hard dalen. Daarnaast was telecomconcern KPN een opvallende daler na nieuws dat een grote aandeelhouder zijn belang in het bedrijf mogelijk afbouwt. 5.477 keer bekeken | 2 reacties

23 feb Oprichter Thuisbezorgd.nl investeert in start-up voor kweekvlees

MAASTRICHT (ANP) - Topman Jitse Groen van de beursgenoteerde maaltijdbezorger Just Eat Takeaway investeert in kweekvleestechnologiebedrijf Mosa Meat. Hoeveel geld de oprichter van Thuisbezorgd.nl precies in bedrijf steekt, is niet bekend. 4.522 keer bekeken | 4 reacties

23 feb Grote investeerders willen eerlijke verdeling coronavaccins

AMSTERDAM (ANP) - Een groep van ongeveer 150 grote internationale investeerders, waaronder de Nederlandse verzekeringsconcerns Achmea en Aegon, roept de farmaceutische industrie en wereldleiders op om coronavaccins effectief, eerlijk en rechtvaardig te verdelen. In veel arme landen is namelijk nog niet begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. 4.284 keer bekeken | 5 reacties

23 feb Beurs Hongkong stevig vooruit in hogere regio, Nikkei gesloten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong liet dinsdag een stevige winst zien. Ook op de meeste andere markten in de Aziatische regio was de stemming positief, ondanks de overwegend lagere slotstanden op Wall Street. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Japan gesloten bleef vanwege de verjaardag van de keizer. Daarnaast werd uitgekeken naar de verklaring die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell later op de dag zal afleggen in het Congres. 4.266 keer bekeken | 2 reacties

23 feb Oud-DSM-baas Sijbesma nieuwe president-commissaris van Philips

Gerelateerd:  DSM 138,750 -0,68%, Philips Koninklijke 44,920 -1,58%

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologieconcern Philips krijgt een nieuwe president-commissaris. Voormalig topman Feike Sijbesma van speciaalchemiebedrijf DSM neemt na de aandeelhoudersvergadering in mei het voorzitterschap van de raad van commissarissen over van Jeroen van der Veer. Die oud-topman van olie- en gasconcern Shell vertrekt bij Philips, heeft het bedrijf aangekondigd. 3.692 keer bekeken | 4 reacties

23 feb Grote bank HSBC wil bijna helft minder kantoren door thuiswerk

LONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De grote Britse bank HSBC is van plan op de langere termijn het gebruik van kantoorruimte met 40 procent te verlagen omdat vanwege de coronapandemie veel meer thuis wordt gewerkt. Dat maakte de grootste bank van Europa bekend bij de publicatie van zijn cijfers. 3.146 keer bekeken | 2 reacties

23 feb Vraag naar uitzendkrachten trekt aan

Gerelateerd:  RANDSTAD NV 58,520 +3,10%

AMSTERDAM (ANP) - De vraag naar uitzendkrachten is in januari behoorlijk aangetrokken. Volgens uitzendbrancheorganisatie ABU heeft dat onder meer te maken met meer vraag naar uitzendkrachten in GGD-teststraten voor corona, maar ook naar callcentermedewerkers. 2.646 keer bekeken | 2 reacties

23 feb Franse minister: meer thuiswerken tegen corona

PARIJS (ANP/RTR) - Franse bedrijven moeten meer doen om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Volgens de Franse minister van Arbeid, Elisabeth Borne, is dat nodig om te voorkomen dat er een nieuwe lockdown komt tegen het coronavirus. 2.376 keer bekeken | 3 reacties

23 feb CNV: veel problemen met betaling van uitzendkrachten

UTRECHT (ANP) - Vakbond CNV waarschuwt voor grote misstanden in de uitzendbranche. De afgelopen drie jaar zorgde de bond voor ruim 2,3 miljoen euro aan nabetalingen aan uitzendkrachten die de vakbond hadden ingeschakeld. Daarmee is "slechts een fractie" van de problemen boven water, vreest de bond. 2.276 keer bekeken | 5 reacties

23 feb Economie kromp vorig jaar sterkst in Noord-Holland en Groningen

DEN HAAG (ANP) - De economie is van alle provincies vorig jaar het sterkst gekrompen in Noord-Holland. Ook in Groningen en Limburg kromp de economie bovengemiddeld hard, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Noord-Hollandse economie werd zo'n 7 procent kleiner in coronajaar 2020. In Groningen ging het om ongeveer 5 procent en in Limburg om zo'n 4 procent. In heel Nederland kromp de economie met 3,8 procent, becijferde het statistiekbureau al eerder. 2.130 keer bekeken | 0 reacties

23 feb 'Schade aan kassen door winterweer rond 40 miljoen euro'

LEIDEN (ANP) - De schade die de glastuinbouw heeft geleden door het winterweer komt rond de 40 miljoen euro uit, schatten experts van verzekeraar Interpolis. Die kreeg ruim 500 meldingen uit het hele land en volgens de verzekeraar is ongeveer een op de acht glastuinbouwbedrijven getroffen. 2.128 keer bekeken | 0 reacties

23 feb Londen akkoord met latere EU-ratificatie van Brits handelsverdrag

BRUSSEL (ANP) - De Britse regering stemt in met een verlenging van de deadline voor de ratificatie van het handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. De Europese Commissie had om een "technische verlenging" tot 30 april gevraagd omdat ze meer tijd nodig heeft om het voorlopige handelsakkoord af te ronden. Het voorlopige akkoord dat sinds 1 januari van kracht is, loopt op 28 februari af. 2.084 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

  1. Ahold Delhaize Koninklijke 21,720 17:36
    -0,050
    -0,23%
  2. Air France-KLM 5,578 17:35
    +0,004
    +0,07%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare