Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 13 januari 2021

13 jan Intel straalt op Wall Street na bekendmaking nieuwe topman

Gerelateerd:  AEX 657,73 -0,42%, Intel Corp 56,660 -9,29%, NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - Chipmaker Intel was woensdag een opvallende stijger op Wall Street. Het bedrijf maakte bekend dat voormalig technologiedirecteur Patrick Gelsinger de nieuwe topman wordt. Daarmee kreeg het overduidelijk de handen van beleggers op elkaar. Het aandeel won bijna 7 procent, ook omdat de onderneming zei dat de prestaties in de komende kwartalen hoger zullen uitvallen dan verwacht. 3.182 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Steeds meer bedrijven VS zetten politieke donaties stop

WASHINGTON (ANP) - Steeds meer bedrijven in de Verenigde Staten zetten hun donaties aan de politiek stop. Reden voor die stap is de onrust vorige week in Washington, waarbij aanhangers van de vertrekkende president Donald Trump het Capitool bestormden. Normaal zijn de bedrijven goed voor miljarden aan steun. 2.196 keer bekeken | 4 reacties

13 jan Amerikaanse economie toont bescheiden groei

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie heeft in de laatste weken van 2020 een bescheiden groei laten zien. Op het gebied van de werkgelegenheid was wel sprake van een daling. Dat schrijft de Amerikaanse Federal Reserve in zijn Beige Book, een rapport dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS. 2.053 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Rampjaar voor bierbrouwers, met name in de horeca

Gerelateerd:  Heineken 86,660 -1,61%

DEN HAAG (ANP) - Voor bierbrouwers was 2020 een "rampjaar". De bierverkoop daalde op jaarbasis met 14 procent. In de horeca en de evenementenbranche was zelfs sprake van een daling met 58 procent, vooral door de horecasluiting en het afzeggen van evenementen vanwege de coronacrisis. Branchevereniging Nederlandse Brouwers vreest dat de pijn nog niet geheel geleden is. 2.427 keer bekeken | 4 reacties

13 jan 'Amazon wil uitzendrechten Italiaanse Serie A hebben'

Gerelateerd:  Ajax 15,920 0,00%, Amazon.com 3.292,230 -0,45%

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Techconcern Amazon aast naar verluidt op de uitzendrechten van de Italiaanse Serie A. Het bedrijf zou volgens ingewijden van plan zijn mee te bieden op de televisierechten van de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie. 1.382 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Chipmaker Intel haalt met nieuwe topman oude bekende terug

Gerelateerd:  Intel Corp 56,660 -9,29%

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Patrick Gelsinger wordt de nieuwe topman van het Amerikaanse chipconcern Intel. Hij is de opvolger van Bob Swan die de functie formeel sinds begin 2019 bekleedde. 1.598 keer bekeken | 1 reacties

13 jan '1,5 meter afstand houden voor veel arbeidsmigranten niet mogelijk'

DEN HAAG (ANP) - Voor veel arbeidsmigranten is het niet mogelijk om tijdens hun werk de coronavoorschriften na te leven. Dit komt naar voren uit een enquête van de Inspectie SZW onder 380 arbeidsmigranten, waar NRC over schrijft. 1.639 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Komst Amerikaanse dollars in Suriname moet prijzen verlagen

PARAMARIBO (ANP) - Het is de Surinaamse regering gelukt om de transporten van Amerikaanse dollarbiljetten naar Suriname weer op gang te krijgen. Hierdoor zal het tekort aan dollars afnemen, wat uiteindelijk moet leiden tot lagere prijzen in de winkels. 2.596 keer bekeken | 6 reacties

13 jan Bonden boos over opzeggen Europese afspraken uitkeringen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden reageren boos op het voornemen van de regering internationale afspraken over WW-uitkeringen niet langer na te komen. In een verdrag van de Raad van Europa is afgesproken dat werknemers die zeker één jaar hebben gewerkt minstens 21 weken een uitkering krijgen. Nederland voldoet daar nu niet aan, dus wil het kabinet dit onderdeel van het verdrag opzeggen. 2.094 keer bekeken | 6 reacties

13 jan Unilever schaft mogelijk coronavaccins voor arme landen aan

Gerelateerd:  UNILEVER NAM. EO -,16 50,380 -1,22%

LONDEN (ANP/RTR) - Unilever gaat mogelijk coronavaccins aanschaffen voor mensen in arme landen. Volgens topman Alan Jope van het was- en levensmiddelenconcern is het bedrijf benaderd door ontwikkelingslanden waar de publieke middelen niet zo toereikend zijn. Het bedrijf moedigt zijn personeel verder aan zich te laten vaccineren. 3.443 keer bekeken | 1 reacties

13 jan Rutte: kabinet bespreekt 'coronaverlof' met bonden en werkgevers

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet bespreekt de mogelijkheid om extra vrije dagen te gunnen aan ouders die kinderen thuis hebben zitten. Dit 'coronaverlof' wordt al besproken met bonden en werkgevers, en het kabinet wil hierover in gesprek blijven, zegt premier Mark Rutte aan de Tweede Kamer. Hoewel hij wel wat ziet in het voorstel, is de "vormgeving heel complex" en ziet hij ook mogelijke problemen met de uitvoering. 2.765 keer bekeken | 5 reacties

13 jan Just Eat Takeaway onderuit in lichtgroene AEX

Gerelateerd:  AEX 657,79 -0,41%

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Just Eat Takeaway was woensdag de grote verliezer in de AEX-index. Het maaltijdbestelbedrijf kwam met een handelsupdate over het vierde kwartaal. Ondanks de stevige groei bleef het bedrijfsresultaat volgens kenners achter bij de verwachtingen. De AEX-index zelf sloot licht hoger. Elders in Europa was het beeld overwegend licht positief. 2.771 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Google toont voorlopig geen politieke advertenties meer

Gerelateerd:  Alphabet 1.892,560 +0,45%, Alphabet 1.901,050 +0,52%

MOUNTAIN VIEW (ANP/RTR) - Google-moeder Alphabet toont voorlopig geen politieke advertenties meer op zijn platforms. De onderneming zet deze per 14 januari op pauze. Reden voor het tijdelijk opschorten van campagneboodschappen zijn de ongeregeldheden in Washington vorige week. De ban geldt niet voor politieke advertenties in Nederland. 685 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Loonsverhoging en mogelijkheid op sabbatical voor personeel ASR

Gerelateerd:  ASR Nederland 33,100 -2,36%

DEN HAAG (ANP) - De 4000 tot 4500 werknemers van verzekeraar ASR krijgen de komende twee jaar in totaal 4,5 procent loonsverhoging. Dat staat in het cao-akkoord dat de onderneming afsloot met vakbonden. In de cao zijn ook afspraken gemaakt over het nemen van een deels betaalde sabbatical en een thuiswerkvergoeding. 2.601 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Mogelijk 757 miljoen uit EU-brexitfonds voor Nederland

BRUSSEL (ANP) - Nederland kan mogelijk aanspraak maken op 757,4 miljoen euro van de Europese Unie voor de schade die de brexit heeft aangericht. Alleen Ierland krijgt meer, volgens het voorstel waarover de EU-landen en het Europees Parlement het eens proberen te worden. 2.526 keer bekeken | 10 reacties

13 jan General Motors straalt op Wall Street

Gerelateerd:  AEX 657,73 -0,42%, General Motors Company 55,400 0,00%, NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag bij de opening rond de slotstanden van een dag eerder. De graadmeters werden de laatste tijd vooruitgeholpen door het stimuleringspakket dat de aanstaande president van de Verenigde Staten, Joe Biden, in het vooruitzicht stelde. Automaker General Motors (GM) was woensdag een opvallende stijger. 4.869 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Pinbetalingen populairder in coronajaar 2020

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders rekenden vorig jaar vaker met hun pinpas af. In winkels werd meer gepind en minder met contant geld betaald vanwege het coronavirus, laat de Betaalvereniging Nederland weten. Ook gingen Nederlanders massaal online winkelen, wat te merken viel in de toename van het aantal iDEAL-betalingen dat haast een derde hoger lag dan in 2019. 879 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Klantenvertellen ingelijfd door groot Duits reviewbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse beoordelingsplatform Klantenvertellen wisselt van eigenaar. De Duitse koper eKomi is een van de grootste reviewondernemingen ter wereld met meer dan 200 medewerkers en kantoren in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. 1.685 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Brussel akkoord met megadeal Londense beurs

Gerelateerd:  Euronext 90,900 -0,38%

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft het Britse beursbedrijf London Stock Exchange (LSE) definitief toestemming gegeven om dataleverancier Refinitiv over te nemen. De Brusselse mededingingsautoriteit deed diepgaand onderzoek naar de samenvoeging van de twee bedrijven, wegens zorgen over verminderde concurrentie bij de handel in financiële instrumenten. Nadat LSE onder andere de beurs van Milaan verkocht werden die bezwaren weggenomen. 2.498 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Britse overheid belooft steun voor bevoorrading Noord-Ierland

LONDEN (ANP) - De Britse overheid heeft supermarkten steun toegezegd bij het bevoorraden van winkels in Noord-Ierland. Daarbij dreigen problemen door de speciale status van Noord-Ierland onder het brexitverdrag dat het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie sloot. De supermarkten hebben problemen om zich aan te passen aan de nieuwe processen en veranderde procedures. 1.521 keer bekeken | 2 reacties

13 jan Pensioenbelegger PGGM stapt in treinenleasing

ZEIST (ANP) - Pensioenuitvoerder PGGM, die onder meer de pensioenen belegt voor pensioenfonds PFZW, steekt Nederlands pensioengeld in treinenleasing. Er wordt een groot minderheidsbelang genomen in treinenleasemaatschappij Alpha Trains, de grootste leasemaatschappij in Europa waar het gaat om passagierstreinen en de nummer twee op de markt voor het leasen van vrachtlocomotieven. 2.279 keer bekeken | 4 reacties

13 jan ECB-president Lagarde houdt nog vast aan economische verwachting

FRANKFURT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) houdt voorlopig nog vast aan de verwachting die in december werd uitgesproken over de economische groei van de eurozone dit jaar. Door de steeds strengere en langere lockdownmaatregelen tegen het voortwoekerende coronavirus kunnen die prognoses onder druk komen te staan. 2.931 keer bekeken | 5 reacties

13 jan Veel NOW-aanvragen vanuit horeca en detailhandel

AMSTERDAM (ANP) - Ruim de helft van de goedgekeurde NOW-aanvragen in de derde periode van de steunregeling is naar bedrijven uit de horeca en detailhandel gegaan. In totaal werden ruim 81.000 aanvragen gedaan bij uitkeringsinstantie UWV, dat er ruim 77.000 goedkeurde. 1.464 keer bekeken | 2 reacties

13 jan Poolse pakketbezorger InPost pakt het anders aan

Gerelateerd:  PostNL 3,451 +1,50%

WARSCHAU (ANP) - De Poolse pakketbezorger InPost kondigde woensdag aan naar de beurs in Amsterdam te gaan. Het bedrijf pakt de zaken wat anders aan dan andere vervoerders. InPost bezorgt alleen naar kluisjesmachines die het bedrijf zelf ontwikkelt. Daarmee kan het naar eigen zeggen efficiënter opereren, maar ook groener dan de concurrentie. 3.541 keer bekeken | 10 reacties

13 jan Marktwaakhond maant Britse banken geen klanten in EU te benaderen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Sommige Britse banken benaderen nog altijd Europese klanten voor investeringsdiensten ondanks het aflopen van de overgangsperiode na de brexit. Dat zegt de Europese marktwaakhond ESMA, die de banken maant daarmee te stoppen. Het kan ze op boetes en rechtszaken komen te staan als ze hun 'dubieuze' praktijken voortzetten. 1.634 keer bekeken | 1 reacties

13 jan Beurzen terughoudend door coronazorgen en lockdowns

Gerelateerd:  AEX 657,79 -0,41%

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen bleven woensdag dicht bij huis. De verlenging van de lockdowns in Nederland en Duitsland door de vrees voor een snelle verspreiding van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus, zorgde voor terughoudendheid op de beursvloeren. Op het Damrak trapte AEX-bedrijf Just Eat Takeaway het cijferseizoen af. Het maaltijdbestelbedrijf kreeg veel meer bestellingen binnen door de virusuitbraak, maar de resultaten konden beleggers niet bekoren. In Parijs schoot supermarktconcern Carrefour omhoog door overnameberichten. 2.789 keer bekeken | 3 reacties

13 jan 'Vooral kantoorpersoneel slachtoffer van reorganisatie Shell'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 15,680 -2,54%

DEN HAAG (ANP) - De grote reorganisatie bij Shell raakt in Nederland waarschijnlijk vooral kantoorpersoneel in Rijswijk, Den Haag en Amsterdam, denken vakbonden FNV en CNV. Volgens hen ligt het voor de hand dat de fabriekscomplexen van Shell in Moerdijk en Pernis grotendeels buiten schot blijven, aangezien daar afgelopen jaren al slagen zijn gemaakt. 5.330 keer bekeken | 3 reacties

13 jan Weer productiestop Britse fabriek Honda door aanvoerproblemen

LONDEN (ANP/RTR) - De productie bij de Britse fabriek van het Japanse autoconcern Honda Motor wordt opnieuw een tijdje stilgelegd vanwege problemen met de aanvoer van onderdelen zoals chips. Het bedrijf wijst daarbij op de coronacrisis en de lockdowns, waardoor het wereldwijde distributienetwerk is ontregeld. 1.747 keer bekeken | 2 reacties

13 jan Productie industrie eurozone toont verder herstel van crisis

LUXEMBURG (ANP) - De industrie van de eurozone is ook in november verder hersteld van de klappen eerder dat jaar door de coronacrisis. Volgens het Europese statistiekbureau Eurostat steeg de industriële productie die maand met 2,5 procent in vergelijking met oktober, wat sterker is dan economen hadden verwacht. 1.014 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Zeeuws-Belgische havens voelden coronacrisis en brexit

GENT (ANP) - De havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent hebben afgelopen jaar last gehad van de coronacrisis en de oliecrisis. Ook de brexit liet zich voelen in de fusiehaven North Sea Port, zowel in positieve als in negatieve zin. In totaal werden in de havens ruim 11 procent minder goederen via de zeevaart overgeslagen. 1.454 keer bekeken | 1 reacties

13 jan Prijzen voor Schotse vis onderuit door grensgedoe brexit

LONDEN (ANP) - De prijzen van vis die is gevangen in Schotland staan sterk onder druk vanwege grensvertragingen bij het transporteren naar de Europese Unie door de brexit. Door bureaucratische rompslomp duurt het erg lang voordat de vis kan worden verkocht in bijvoorbeeld Frankrijk. Volgens de Britse krant Independent hebben vissers daardoor grote voorraden die dreigen te verrotten en worden deze tegen dumpprijzen verkocht. 12.217 keer bekeken | 14 reacties

13 jan Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway hekkensluiter in AEX

Gerelateerd:  AEX 657,79 -0,41%

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel Just Eat Takeaway was woensdag hekkensluiter in de Amsterdamse hoofdindex. Het maaltijdbestelbedrijf kreeg afgelopen jaar veel meer bestellingen binnen door de coronapandemie, maar de resultaten konden beleggers niet bekoren. De stemming op de Europese aandelenmarkten bleef terughoudend. De aandacht ging vooral uit naar de ontwikkelingen rond de verspreiding van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus. In Parijs schoot supermarktconcern Carrefour omhoog door overnameberichten. 5.147 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Betalingsbedrijf Buckaroo opent eerste kantoor buiten Nederland

BRUSSEL (ANP) - Het Utrechtse betalingsbedrijf Buckaroo opent woensdag zijn eerste kantoor buiten Nederland. Vanuit Brussel wil de onderneming verder groeien op de Belgische onlinebetaalmarkt. 1.197 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Canadese interesse in overname Franse supermarktketen Carrefour

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 23,680 +0,17%, Carrefour 14,695 -0,14%

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De grote Franse supermarktketen Carrefour komt mogelijk in handen van het Canadese winkelbedrijf Alimentation Couche-Tard. De twee partijen voeren verkennende gesprekken over een overname, hoewel het niet zeker is dat er een deal komt. 2.932 keer bekeken | 9 reacties

13 jan Pools e-commercebedrijf InPost wil naar de Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Het Poolse e-commercebedrijf InPost wil een notering aan de Amsterdamse beurs. De snel groeiende onderneming hoopt zo investeerders te trekken die een verdere internationale uitbreiding mogelijk maken. Ook kunnen de huidige investeerders hun belang te gelde maken. 3.289 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Zoom profiteert met aandelenplaatsing van coronakoerssprong

Gerelateerd:  Microsoft 230,650 +1,10%

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Videoconferencebedrijf Zoom Video haalt 1,8 miljard dollar op door het uitgeven van extra aandelen. Omgerekend is dat ruim 1,4 miljard euro. Daarmee profiteert het bedrijf van de goede zaken die het deed tijdens de coronacrisis en de koerssprong die zijn aandeel vorig jaar maakte. Dat werd haast vijf keer zo veel waard. 2.612 keer bekeken | 0 reacties

13 jan 'Just Eat Takeaway trapt cijferseizoen af op Damrak'

Gerelateerd:  AEX 657,79 -0,41%

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag waarschijnlijk vrijwel vlak beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen rond de verspreiding van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus in de gaten. Op het Damrak gaf AEX-bedrijf Just Eat Takeaway het startsein voor het jaarcijferseizoen. 3.908 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Heijmans bouwt honderden nieuwe huurwoningen in regio Eindhoven

Gerelateerd:  Heijmans 10,400 -1,89%

EINDHOVEN (ANP) - Heijmans en BAM gaan honderden gestandaardiseerde huurwoningen bouwen in de regio Eindhoven. Met de klus werken de bouwconcerns mee aan een groot proefproject van meerdere woningcorporaties en gemeenten uit de regio om de krapte op de woningmarkt aan te pakken. 4.342 keer bekeken | 9 reacties

13 jan Maaltijdbestellingen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl scherp omhoog

Gerelateerd:  JUST EAT TAKEAWAY 95,340 -0,60%

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar veel meer bestellingen binnengekregen dan een jaar eerder. Het aantal orders kwam 57 procent hoger uit op 179,8 miljoen. Omdat restaurants weer moesten sluiten en mensen thuis moeten blijven vanwege nieuwe lockdowns tegen de tweede coronagolf werd vaker eten thuisbezorgd. 8.376 keer bekeken | 4 reacties

13 jan Koerssprong Chinese computermaker Lenovo in Hongkong

TOKIO (ANP) - De Chinese computermaker Lenovo heeft gemaakt woensdag een koerssprong op de beurs in Hongkong gemaakt. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat het bedrijf ook een notering wil op de technologiebeurs in Shanghai, de zogenoemde Star Market. Lenovo maakt het daarmee gemakkelijker voor Chinese beleggers om te investeren in het bedrijf. De belangrijkste beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten verder een gemengd beeld zien. De blik bleef gericht op de sterke toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de strengere maatregelen in veel landen om de virusuitbraak in te dammen. 3.506 keer bekeken | 0 reacties

13 jan Personeel Signify krijgt solidariteitsbijdrage coronacrisis terug

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 40,670 -1,88%

EINDHOVEN (ANP) - Personeel van verlichtingsbedrijf Signify krijgt de in het voorjaar geleverde coronabijdrage terug. Toen besloot een groot deel van de werknemers vrijwillig een vijfde minder te gaan werken en ook een vijfde minder loon te ontvangen. De financiële resultaten van Signify waren vorig jaar echter goed genoeg om het personeel alsnog hun resterende loon te geven. 3.110 keer bekeken | 2 reacties

13 jan Maaltijdbestellingen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl scherp omhoog

Gerelateerd:  JUST EAT TAKEAWAY 95,340 -0,60%

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar veel meer bestellingen binnengekregen dan een jaar eerder. Het aantal orders kwam 57 procent hoger uit op 179,8 miljoen. Omdat restaurants weer moesten sluiten en mensen thuis moeten blijven vanwege nieuwe lockdowns tegen de tweede coronagolf werd vaker eten thuisbezorgd. 2.143 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. ABN AMRO BANK N.V. 7,966 14:20
  -0,366
  -4,39%
 2. Air France-KLM 4,520 14:20
  -0,180
  -3,83%
 3. Philips Koninklijke 45,975 14:20
  +0,340
  +0,75%
 4. PostNL Koninklijke 3,452 14:20
  +0,052
  +1,53%
 5. RANDSTAD NV 51,880 14:20
  -1,780
  -3,32%
 6. Royal Dutch Shell A 15,728 14:20
  -0,360
  -2,24%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare