Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 16 september 2020

16 sep Techsector en Fed trekken beurzen Wall Street omlaag

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag omlaag gegaan na het rentebesluit van de Federal Reserve. Die hield de Amerikaanse rente zoals verwacht gelijk en voorspelde ook nog jaren een zeer lage rente, maar de toelichting van Fed-baas Jerome Powell viel economen tegen. De techsector drukte daarnaast op op de koersen, waardoor alleen de Dow-Jonesindex een kleine winst overhield. 6.382 keer bekeken | 11 reacties

16 sep Moody's bevestigt kredietoordeel Wereldhave

Gerelateerd:  Wereldhave 7,720 -1,03%

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft de rating van winkelvastgoedfonds Wereldhave bevestigt op B1. De prognose voor de onderneming is op negatief gesteld, wat kan duiden op een verlaging van de rating in de toekomst. Zo'n eventuele verlaging is minder dreigend dan eerder toen Moody's aangaf het kredietoordeel voor Wereldhave onder de loep te nemen. 3.355 keer bekeken | 3 reacties

16 sep Frankrijk verwacht kleinere krimp economie dit jaar

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk rekent voor dit jaar op een economische neergang van 10 procent, terwijl het land eerder nog aan een krimp van 11 procent dacht. De overheid maakte de aanpassing, die eerder al door minister van Financiën Bruno le Maire was aangekondigd, officieel. 1.084 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Amerikaanse rente blijft nog jaren dicht bij nul

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente ongemoeid gelaten. Tegelijkertijd verwacht de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten dat de rente nog zeker tot en met 2023 dicht bij nul blijft, stelde de Fed in een verklaring na afloop van zijn beleidsvergadering. Dat is langer dan waar de beleidsmakers eerder rekening mee hielden. 3.642 keer bekeken | 2 reacties

16 sep Wolters Kluwer rondt overname XCM Solutions af

Gerelateerd:  Wolters Kluwer 73,100 +0,36%

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft de maandag aangekondigde overname van het Amerikaanse XCM Solutions afgerond. Dat bedrijf levert cloudgebaseerde systemen voor professionele belasting- en accountantskantoren. 697 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Wall Street op zoek naar richting voor rentebesluit

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten woensdag halverwege de dag een wisselend beeld zien. Beleggers op Wall Street namen een afwachtende houding aan in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken. Ook verwerkten ze tegenvallende cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen en bedrijfsresultaten van softwaremaker Adobe en pakketbezorger FedEx. 1.285 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Unibail-Rodamco-Westfield wil financiën 'resetten'

Gerelateerd:  UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 30,280 -3,87%

PARIJS (AFN) - Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) wil zijn financiële positie versterken en geeft daar onder meer voor 3,5 miljard euro aan aandelen voor uit. Ook wil de onderneming bezittingen ter waarde van zo'n 4 miljard euro afstoten. Het Frans-Nederlands-Australische bedrijf heeft een 'resetplan' opgesteld waar dat de belangrijkste punten uit zijn. Ook op het dividend en door de investeringen te beperken wil het vastgoedfonds nog geld besparen. 8.836 keer bekeken | 12 reacties

16 sep Delivery Hero neemt Latijns-Amerikaanse tak Glovo over

Gerelateerd:  JUST EAT TAKEAWAY 94,040 -1,80%

BERLIJN (AFN) - Maaltijdbezorger Delivery Hero neemt de Latijns-Amerikaanse activiteiten van branchegenoot Glovo over. Het van oorsprong Duitse bedrijf betaalt daar maximaal 230 miljoen euro voor, waarvan 60 miljoen euro samenhangt met behaalde prestaties. 981 keer bekeken | 0 reacties

16 sep ABN AMRO werkt samen met ODDO BHF op gebied van aandelenhandel

Gerelateerd:  ABN AMRO BANK N.V. 7,086 -0,92%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO gaat samenwerken met de Frans-Duitse financiële dienstverlener ODDO BHF op het gebied van aandelendiensten voor grootzakelijke klanten. De samenwerking richt zich in eerste instantie op de Benelux, maar beide partijen willen die verder uitbreiden naar Duitsland. 2.005 keer bekeken | 6 reacties

16 sep Wisselend beeld op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 549,41 +0,31%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben woensdag een wisselend beeld laten zien. De Amsterdamse beurs pakte wel winst op een dag waarop beleggers het rustig aan deden na de winstbeurt een dag eerder. Investeerders keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat nabeurs wordt bekendgemaakt. Ook komt de Fed met nieuwe voorspellingen over de economie, werkloosheid en inflatie in de Verenigde Staten. 1.180 keer bekeken | 1 reacties

16 sep Adyen gaat betalingen verwerken voor Modernizing Medicine

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.562,500 -0,64%

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse betalingsdienstverlener Adyen gaat betalingen verwerken voor gezondheidszorg-IT-bedrijf Modernizing Medicine. Dat maakte Adyen woensdag bekend. 2.087 keer bekeken | 4 reacties

16 sep Bombardier verlaagt overnameprijs treinendivisie

MONTREAL (AFN/BLOOMBERG) - De Canadese fabrikant van vliegtuigen en treinen Bombardier verkoopt zijn treinentak aan Franse treinenbouwer Alstom voor een lagere prijs dan eerder werd overeengekomen. De overnameprijs bedraagt nu waarschijnlijk 5,3 miljard euro, terwijl eerst een prijs tussen de 5,8 miljard en 6,2 miljard euro werd aangekondigd. 1.026 keer bekeken | 0 reacties

16 sep 'Volkswagen wil belang nemen in autoverhuurder Sixt'

Gerelateerd:  Volkswagen 150,700 0,00%, VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 137,960 -0,46%, VOLKSWAGEN PREF 135,880 -9,41%

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern Volkswagen wil een belang nemen in de Duitse autoverhuurder Sixt. Dat schrijft zakentijdschrift Manager Magazin op basis van ingewijden bij de twee ondernemingen. Er zijn nog gesprekken gaande tussen de bedrijven. 1.196 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Bedrijfsvoorraden VS licht gestegen

WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. 730 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Amsterdamse beurs omhoog, rest Europa rood

Gerelateerd:  AEX 549,41 +0,31%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdagmiddag overwegend in de min. De Amsterdamse beurs vormde daarop met bescheiden plussen een uitzondering. Beleggers deden het rustig aan na de winstbeurt een dag eerder en keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat nabeurs wordt bekendgemaakt. Ook komt de Fed met nieuwe voorspellingen over de economie, werkloosheid en inflatie in de Verenigde Staten. 2.156 keer bekeken | 1 reacties

16 sep Wall Street begint dag met bescheiden winst

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de dag begonnen. Beleggers op Wall Street nemen een afwachtende houding aan in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, later op de dag. Ook verwerkten ze tegenvallende cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen en bedrijfsresultaten van softwaremaker Adobe en pakketbezorger FedEx. 808 keer bekeken | 0 reacties

16 sep 'Indiase Walmart-dochter Flipkart bezig met beursgang'

Gerelateerd:  Walmart 139,910 +2,02%

NEW DELHI (AFN/RTR) - De grootste Indiase onlinewinkelier Flipkart zou zich aan het voorbereiden zijn op een beursintroductie. Reuters meldt op basis van ingewijden dat de webwinkel, waarin supermarktconcern Walmart een groot aandeel heeft, streeft naar een waardering tussen 45 en 50 miljard dollar. 732 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Verdere stijging winkelverkopen VS in augustus

WASHINGTON (AFN) - De winkelverkopen in de Verenigde Staten zijn in augustus met 0,6 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat meldde de Amerikaanse overheid. 1.127 keer bekeken | 2 reacties

16 sep 'Wall Street licht hoger richting rentebesluit Fed'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag met kleine winsten te gaan beginnen. De blik van beleggers op Wall Street is vooral gericht op de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, die later op de dag met een rentebesluit komt. Daarnaast worden cijfers over de Amerikaanse winkelverkopen verwerkt, plus bedrijfsresultaten van softwaremaker Adobe en pakketbezorger FedEx. 1.313 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Moody's ziet volgend jaar herstel van wereldwijde industrie

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's verwacht voor volgend jaar behoorlijk herstel van de wereldwijde industrie die harde klappen heeft gekregen door de coronacrisis. Daarbij gaat Moody's er wel vanuit dat er geen tweede coronagolf en nieuwe lockdownmaatregelen komen. 1.627 keer bekeken | 3 reacties

16 sep Uber verkoopt Europese vrachtactiviteiten aan Duitsers

AMSTERDAM (AFN) - Techbedrijf Uber verkoopt zijn Europese onderdeel voor vrachtvervoer aan de Duitse start-up sennder. Daarmee komt de in Amsterdam gevestigde afdeling voor transportdiensten van Uber in Duitse handen, meldden beide partijen. 1.121 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Staat heropent twee leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heropent volgende week maandag twee leningen. Daarmee wil de Staat 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. 955 keer bekeken | 0 reacties

16 sep OESO minder negatief over krimp wereldeconomie

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De wereldeconomie zal dit jaar waarschijnlijk minder sterk krimpen door de coronacrisis dan eerder gedacht, geholpen door de omvangrijke steunmaatregelen van overheden. Dat meldde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van nieuwe voorspellingen. 1.385 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Beurzen wachten op rentebesluit Fed

Gerelateerd:  AEX 549,41 +0,31%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de winstbeurt een dag eerder en keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat later op de dag wordt bekendgemaakt. Ook komt de Fed met nieuwe voorspellingen over de economie, werkloosheid en inflatie in de Verenigde Staten. 3.601 keer bekeken | 2 reacties

16 sep Goederenexport eurozone flink lager in juli

LUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in juli met 10,4 procent afgenomen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de coronacrisis. In totaal werd in die maand voor 185,2 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. 915 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Nederland hoeft door nieuwe ramingen minder te lenen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat zal dit jaar naar verwachting minder geld hoeven te lenen dan eerder voorspeld. Doordat de krimp van de Nederlandse economie in nieuwe ramingen kleiner is dan eerder gevreesd, valt ook het kastekort voor de overheid lager uit. Daarnaast drukken de steunmaatregelen tegen de coronacrisis minder zwaar op de begroting dan eerder gedacht. 3.033 keer bekeken | 5 reacties

16 sep Philips gaat belastingafdracht per land bekendmaken

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 40,310 +0,27%

AMSTERDAM (AFN) - Philips rapporteert voortaan hoeveel belasting het afdraagt per land waar de multinational actief is. Die gegevens publiceert het medisch technologiebedrijf in een afzonderlijk rapport dat volgend jaar naast het jaarverslag van 2020 verschijnt. 6.925 keer bekeken | 2 reacties

16 sep IMCD koploper in licht hogere AEX

Gerelateerd:  AEX 549,39 +0,31%, IMCD 102,400 +0,79%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine koersuitslagen zien na de winstbeurt een dag eerder. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag word bekendgemaakt. 2.089 keer bekeken | 1 reacties

16 sep Moederbedrijf Zara boekt winst

Gerelateerd:  Inditex 23,800 -0,58%

MADRID (AFN/RTR) - Het Spaanse kledingconcern Inditex, moederbedrijf van bekende ketens als Zara, Bershka en Pull Bear, heeft in de tweede kwartaal winst geboekt. Bijna alle filialen van de onderneming waren in de meetperiode weer open. 1.219 keer bekeken | 0 reacties

16 sep 'Overname Signet door IMCD strategisch verstandig'

Gerelateerd:  IMCD 102,400 +0,79%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chemicaliëndistributeur IMCD doet strategisch een verstandige zet met de overname van zijn Indiase branchegenoot Signet. Dat stelt Deutsche Bank. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar de kenners van de bank schatten de overnamesom op ongeveer 500 miljoen euro. 1.287 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Britse steun voor horeca zorgt voor laagste inflatie in jaren

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in het Verenigd Koninkrijk bereikte in augustus het laagste niveau sinds 2015. Onder andere een plan om de Britse horeca te helpen tijdens de coronacrisis droeg bij aan de zeer geringe stijging van het gemiddelde prijspeil. 1.255 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Techbedrijf Snowflake staat voor een van grootste beursgangen VS

Gerelateerd:  Pershing Square Holdings 27,100 -0,91%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse ontwikkelaar van cloudsoftware Snowflake haalt met zijn beursgang deze week bijna 3,4 miljard dollar op. De onderneming tekent daarmee voor de tot dusver grootste beursgang in de Verenigde Staten dit jaar voor een werkmaatschappij. 7.986 keer bekeken | 7 reacties

16 sep Handelsbanken sluit kantoren en schrapt banen in Zweden

STOCKHOLM (AFN) - De grote Zweedse bank Handelsbanken gaat veel kantoren sluiten en banen schrappen omdat bancaire zaken steeds meer digitaal worden afgehandeld. Het aantal Zweedse filialen moet tegen het einde van volgend jaar afnemen naar circa 200 van de huidige 380. Er gaan daarbij duizend arbeidsplaatsen op de thuismarkt verloren bij Handelsbanken. 1.567 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Handelshuis Pon brengt belang in fietsenmaker Accell wat terug

Gerelateerd:  Accell 24,250 +2,32%

ALMERE (AFN) - Handelshuis Pon heeft zijn belang in fietsenbedrijf Accell iets verlaagd, tot onder de drempel van 20 procent. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 2.564 keer bekeken | 3 reacties

16 sep Chemicaliëndistributeur IMCD haalt 400 miljoen op

Gerelateerd:  IMCD 102,400 +0,79%

ROTTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft circa 400 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het geld wordt onder meer gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden en om de aankoop van een meerderheidsbelang in zijn Indiase branchegenoot Signet te financieren. 1.697 keer bekeken | 0 reacties

16 sep 'Beurshandel in teken rentebesluit Fed'

Gerelateerd:  AEX 549,41 +0,31%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent woensdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te beginnen. Beleggers kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag bekend wordt gemaakt. 2.396 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Techbedrijf CM.com haalt miljoenen op met verkoop aandelen

Gerelateerd:  CM.COM 15,600 +0,65%

AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf CM.com heeft met de uitgifte van nieuwe aandelen bijna 32 miljoen euro opgehaald. De opbrengst van de emissie wordt gebruikt voor mogelijke overnames en algemene bedrijfsdoeleinden, aldus de onderneming uit Breda. 5.187 keer bekeken | 1 reacties

16 sep Shell beperkt productie booreilanden wegens orkaan Sally

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 10,668 -1,02%

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell schroeft de productie terug van boorplatforms in de Golf van Mexico wegens orkaan Sally. Uit voorzorg is de productie beperkt bij de platforms Ursa, Mars, Olympus en Appomattox. Al het personeel blijft aan boord van de booreilanden, meldt het olie- en gasconcern. 5.508 keer bekeken | 0 reacties

16 sep 'Mededingingsautoriteit VS bereidt zaak tegen Facebook voor'

Gerelateerd:  Facebook 261,900 +0,04%

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse mededingingsautoriteit bereidt een zaak voor tegen techgigant en socialemediabedrijf Facebook, aldus een ingewijde. De Federal Trade Commission (FTC) zou Facebook al een jaar in de smiezen hebben. 1.018 keer bekeken | 1 reacties

16 sep Nikkei nipt hoger na afwachtende sessie

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 23.184,93 0,00%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag nipt hoger gesloten na een afwachtende handelssessie. Beleggers hielden hun kruit droog voorafgaand aan het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag naar buiten komt. Ook werd alvast uitgekeken naar de beleidsvergadering van de Bank of Japan, die donderdag op het programma staat. Elders in de Aziatische regio lieten de beursgraadmeters een gemengd beeld zien. 725 keer bekeken | 0 reacties

16 sep 'ING krijgt toegang tot gegevens grondstoffenbedrijf Agritrade'

Gerelateerd:  ING 6,037 -0,33%

SINGAPORE (AFN) - ING krijgt, samen met een groep andere banken, toegang tot data van het in zwaar weer verkerende Singaporese grondstoffenbedrijf Agritrade. Dat heeft de rechter besloten, aldus persbureau Bloomberg. De betreffende gegevens komen niet van Agritrade zelf, maar van de financiële instellingen Citigroup en Sumitomo Mitsui Financial Group. 2.412 keer bekeken | 5 reacties

16 sep Krimp export Japan zwakt af in augustus

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De export van Japan is in augustus minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kan erop duiden dat de negatieve effecten van de coronacrisis voor de handel van de derde economie van de wereld aan het afzwakken zijn. 662 keer bekeken | 0 reacties

16 sep Altice Europe plaatst obligatie

Gerelateerd:  ALTICE EUROPE N.V. 4,114 +0,54%

AMSTERDAM (AFN) - Kabel- en telecomconcern Altice Europe heeft met succes voor 900 miljoen euro aan schuldpapier op de markt gezet. De obligaties, met een waarde van 900 miljoen euro, hebben een looptijd tot 2028. Het geld zal onder meer worden gebruikt voor het aflossen en herfinancieren van leningen. 1.235 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. ABN AMRO BANK N.V. 7,086 10:35
  -0,066
  -0,92%
 2. Aegon 2,297 10:35
  +0,077
  +3,47%
 3. Air France-KLM 2,917 10:34
  -0,045
  -1,52%
 4. ALTICE EUROPE N.V. 4,114 10:35
  +0,022
  +0,54%
 5. BAM Groep Koninklijke 1,066 10:35
  -0,014
  -1,30%
 6. CM.COM 15,600 09:29
  +0,100
  +0,65%
 7. ICT Group 7,620 10:21
  +0,160
  +2,14%
 8. Kiadis Pharma 1,570 10:28
  +0,008
  +0,51%
 9. SBM Offshore 13,695 10:35
  +0,035
  +0,26%
 10. UNILEVER 51,900 10:35
  +0,400
  +0,78%
 11. VIVORYON THERAPEUT 4,970 10:32
  +0,125
  +2,58%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare