Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 29 juni 2020

29 jun Positieve handelsdag op beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zaten maandag behoorlijk in de lift, waarmee terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street kreeg steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen. Ook kwamen er veel beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse woningverkopen. Verder kon vliegtuigbouwer Boeing op aandacht rekenen na een reeks positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX. 3.918 keer bekeken | 11 reacties

29 jun Alumexx neemt kennis van noteringsmaatregel Euronext

Gerelateerd:  ALUMEXX N.V. 0,446 0,00%, Euronext 90,800 -1,84%

ETTEN-LEUR (AFN) - Alumexx, leverancier van aluminium klimmaterialen, neemt kennis van een noteringsmaatregel door beursbedrijf Euronext omdat de onderneming geen gecontroleerde jaarrekening over 2019 heeft. Vanaf 4 juni 2020 zijn gewone aandelen, uitgegeven door Alumexx, overgebracht van de handelsgroep J1 naar de handelsgroep JG. 1.796 keer bekeken | 1 reacties

29 jun Mooie koerswinsten op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen maandag behoorlijk omhoog, waarmee wat terrein werd teruggewonnen na de forse minnen op vrijdag. Het sentiment op Wall Street krijgt steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen nu het aantal besmettingen en doden met het coronavirus verder blijft stijgen. Verder kan vliegtuigbouwer Boeing op aandacht rekenen na een reeks positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX. 2.211 keer bekeken | 2 reacties

29 jun Techinvesteerder Prosus voert resultaten op

Gerelateerd:  PROSUS 84,840 -3,61%

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar een hogere winst en omzet behaald. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde onderneming nabeurs bekend. 5.357 keer bekeken | 6 reacties

29 jun Beurs Amsterdam eindigt met kleine winst

Gerelateerd:  AEX 570,38 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een zeer kleine winst gesloten, waarmee het verlies van eerder op de dag werd weggepoetst. Ook elders in Europa zaten de graadmeters in de lift. Beleggers schoven de zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen en doden door het virus in de wereld even aan de kant. 2.328 keer bekeken | 4 reacties

29 jun Verlies voor staalproducent Tata Steel

Gerelateerd:  ArcelorMittal 10,266 -1,12%

MUMBAI (AFN) - Het Indiase staalbedrijf Tata Steel, het moederconcern van de staalfabriek in IJmuiden, heeft in zijn afgelopen kwartaal verlies geleden vanwege de moeizame marktomstandigheden in de staalindustrie door de coronacrisis. Het verlies kwam uit op circa 1 miljard roepies, omgerekend 11 miljoen euro. 2.182 keer bekeken | 0 reacties

29 jun Voorlopige woningverkoop VS zeer sterk omhoog

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal in behandeling genomen woningverkopen in de Verenigde Staten is in mei met 44,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand, toen die juist nog sterk kromp door de coronacrisis en de beperkende maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat heeft de Amerikaanse branchevereniging van makelaars laten weten. 5.952 keer bekeken | 17 reacties

29 jun Rode cijfers voor beurs Amsterdam

Gerelateerd:  AEX 570,38 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandagmiddag in het rood, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien op de koersenborden. Beleggers bleven wat terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. Het dodental door het longvirus bedraagt meer dan 500.000 wereldwijd. 2.269 keer bekeken | 4 reacties

29 jun Wall Street begint handelsweek overwegend hoger

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag overwegend hoger geopend, na de forse koersverliezen van vrijdag. Beleggers op Wall Street hopen op meer stimuleringsmaatregelen om de economie door de coronacrisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing staat in de de aandacht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX. 1.750 keer bekeken | 3 reacties

29 jun Rustig begin voor Wall Street in de maak

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen van New York lijken de nieuwe handelsweek met kleine winsten te beginnen, na de stevige uitverkoop vorige week. Beleggers hopen op meer stimulans om de economie door de crisis te loodsen. Vliegtuigmaker Boeing weet de aandacht op zich gericht na een reeks van positieve testresultaten met het gewraakte type 737 MAX. 1.518 keer bekeken | 1 reacties

29 jun Restaurantketen Chipotle kondigt samenwerking met Grubhub aan

Gerelateerd:  JUST EAT TAKEAWAY 93,000 -1,38%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse restaurantketen Chipotle Mexican Grill gaat samenwerken met maaltijdbezorger Grubhub. Dat bedrijf gaat de bezorgingen van de maaltijden van Chipotle verzorgen. Klanten kunnen hun eten nu bestellen bij Chipotle, maar ook via de app van Grubhub of de website van de bezorger. 1.501 keer bekeken | 0 reacties

29 jun Inflatie Duitsland weer in de lift

WIESBADEN (AFN) - De Duitse inflatie is in juni onverwacht toegenomen. De geldontwaarding is daarmee weer terug op het niveau van april. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van een definitief cijfer. 5.105 keer bekeken | 4 reacties

29 jun Cosmeticabedrijf Coty koopt zich in bij merk Kim Kardashian

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cosmeticabedrijf Coty heeft een belang genomen in het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Het bedrijf koopt 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar. De Britse zakenkrant Financial Times meldde voor de bekendmaking al dat Coty ook een optie had bedongen om een meerderheid van KKW in handen te krijgen. 1.143 keer bekeken | 0 reacties

29 jun Coronavrees houdt beurzen in greep

Gerelateerd:  AEX 570,38 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden maandag tussen winst en verlies. Beleggers bleven voorzichtig door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. Het dodental door het longvirus bedraagt meer dan 500.000 wereldwijd. 4.528 keer bekeken | 8 reacties

29 jun Economisch vertrouwen in eurozone herstelt trager dan verwacht

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Het economische vertrouwen in de eurozone is in juni flink gestegen ten opzichte van een maand eerder. Toch hadden economen in doorsnee op een snellere stijging gerekend nu in veel Europese landen de economie weer steeds verder open gaat. 2.230 keer bekeken | 0 reacties

29 jun 'Weinig ruimte voor verbeteringen bij Unilever'

Gerelateerd:  UNILEVER 46,670 -0,45%

AMSTERDAM (AFN) - Bij Unilever is op dit moment weinig ruimte voor operationele verbeteringen. Dat concludeert de Zwitserse bank UBS die zijn advies op het was- en voedingsmiddelenconcern terugschroefde. 3.358 keer bekeken | 2 reacties

29 jun BP sluit miljardendeal met Ineos over petrochemie-activiteiten

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse energiereus BP verkoopt zijn divisie voor petrochemische activiteiten aan speciaalchemieconcern Ineos. Met de deal is een bedrag van 5 miljard dollar gemoeid. De transactie moet tegen het einde van het jaar zijn voltooid. 2.779 keer bekeken | 0 reacties

29 jun Morgan Stanley verhoogt koersdoel Adyen

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.347,000 -3,79%, Morgan Stanley 50,220 +0,84%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal betalingen met creditcards en bankpassen groeide na het dieptepunt in april stevig en ook webshops boeren goed. Tegelijkertijd verwachten consumenten in de toekomst minder contant geld te gebruiken. Analisten van Morgan Stanley zien in die trends sterke groeikansen voor betalingsverwerker Adyen. Ze verhoogden daarom hun koersdoel naar 1485 euro, van 1200 euro eerder. 4.465 keer bekeken | 11 reacties

29 jun Afvalverwerker Renewi verhoogt recyclingpercentage

Gerelateerd:  RENEWI 0,296 -1,99%

LONDEN (AFN) - Renewi wil een hoger percentage van het afval recyclen dat het bedrijf verwerkt. Voor 2025 moet dat percentage 75 procent zijn, nu is dat bijna 65 procent. Naar eigen zeggen heeft Renewi nu al het hoogste recyclingpercentage in de sector. 2.212 keer bekeken | 0 reacties

29 jun 'Cosmeticamaker Coty aan boord bij merk Kim Kardashian'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse cosmeticamaker Coty aast op het schoonheidslabel van realityster Kim Kardashian. Het bedrijf zou akkoord zijn over de overname van 20 procent van de aandelen van KKW voor een bedrag van 200 miljoen dollar, schrijft de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Coty zou ook een optie hebben bedongen om een meerderheid van KKW in handen te krijgen. 1.306 keer bekeken | 0 reacties

29 jun AEX werkt openingsverlies weg

Gerelateerd:  AEX 570,38 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam wist maandag het openingsverlies weg te werken. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers bleven terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. 3.011 keer bekeken | 5 reacties

29 jun ING positiever over omzetontwikkeling Aalberts

Gerelateerd:  AALBERTS NV 29,450 -1,60%

AMSTERDAM (AFN) - Industrieel concern Aalberts zal dit jaar en de komende jaren naar verwachting meer omzet halen dan waar eerder op werd gerekend. Dat meldden kenners van ING in een notitie. Ze verhoogden hun ramingen en schroefden om die reden ook het koersdoel voor Aalberts op. 2.808 keer bekeken | 0 reacties

29 jun '5G-veiling wordt relatief tam'

Gerelateerd:  KPN 2,401 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - Agressief bieden is niet waarschijnlijk bij de 5G-veiling die maandag in Nederland van start gaat. Dat schrijven analisten van KBC Securities die erop wijzen dat er maar drie partijen hebben aangegeven mee te bieden: KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile. De kans dat er nog een bedrijf meedoet aan de veiling is klein omdat de drempels voor deelname relatief hoog zijn. Zo zijn de minimumbedragen die de Staat voor de verschillende frequentieblokken willen hebben vrij hoog. 2.427 keer bekeken | 4 reacties

29 jun Wirecard zet zakelijke activiteiten voorlopig voort

Gerelateerd:  ADYEN NV 1.349,500 -3,61%

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse betalingsbedrijf Wirecard zet zijn zakelijke activiteiten voorlopig voort. De onderneming die gebukt gaat onder een grootscheepse boekhoudfraude vroeg eerder al wel faillissement, maar de procedure loopt nog bij een rechtbank in München. 5.518 keer bekeken | 3 reacties

29 jun Topman beleggersplatform IEX blijft langer aan

Gerelateerd:  IEX Group 2,700 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Topman Peter van Sommeren van de beursgenoteerde aanbieder van beleggersinformatie IEX Group blijft langer aan. In april maakte hij nog bekend per 1 juli te gaan vertrekken, maar nu blijft hij tot op zijn laatst 1 oktober. IEX had nog geen opvolger gevonden voor Van Sommeren. 2.127 keer bekeken | 0 reacties

29 jun AEX begint met klein verlies

Gerelateerd:  AEX 570,38 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een klein verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het rood. Beleggers bleven terughoudend door het stijgende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. 1.728 keer bekeken | 3 reacties

29 jun 'Massaontslag dreigt bij Commerzbank, 400 bankfilialen dicht'

Gerelateerd:  COMMERZBANK AG 4,560 +0,53%, Commerzbank AG 4,533 -0,46%

BERLIJN (AFN) - Bij het Duitse Commerzbank verdwijnen mogelijk 7000 banen. Daarbij zouden de deuren van zo'n 400 bankfilialen voorgoed op slot kunnen gaan. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. 5.399 keer bekeken | 2 reacties

29 jun Uitstel van betaling voor schaliegasbedrijf Chesapeake

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 14,336 -0,54%

OKLAHOMA CITY (AFN/BLOOMBERG) - Schaliegasbedrijf Chesapeake Energy heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf, dat in de problemen kwam door de lage olie- en gasprijzen van de laatste maanden, hoopt zo zijn financiën op orde te kunnen brengen. 4.000 keer bekeken | 7 reacties

29 jun 'Lager begin voor Beursplein 5'

Gerelateerd:  AEX 570,38 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk lager beginnen. Ook elders in Europa lijken de beursgraadmeters met verliezen te openen. De nieuwe handelsweek blijft in het teken staan van het toenemende aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd inmiddels de 10 miljoen is gepasseerd, en de vrees voor de impact daarvan op het economische herstel. 4.436 keer bekeken | 6 reacties

29 jun Nikkei eindigt lager door coronavrees

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 22.587,01 -0,87%

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een flink verlies begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook elders in de Aziatische regio gingen de beursgraadmeters omlaag. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, dat wereldwijd de 10 miljoen is gepasseerd, wakkerde de zorgen aan over het economische herstel. Het wereldwijde dodental van het longvirus bedraagt inmiddels meer dan 500.000. 1.759 keer bekeken | 0 reacties

29 jun 'ArcerlorMittal aast op Franse staalfabriek in Hayange'

Gerelateerd:  ArcelorMittal 10,266 -1,12%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Voor de overname van de Franse staalfabriek in Hayange hebben zich naar verluidt zes partijen gemeld. Volgens de Franse krant Le Figaro heeft onder meer de in Amsterdam genoteerde staalreus ArcelorMittal interesse. Ook British Steel, Liberty Steel, Greybull, Saarstahl en Jindal zouden azen op de locatie. 2.607 keer bekeken | 0 reacties

29 jun 'Aandeelhouders Lavide willen af van topman Azimi'

Gerelateerd:  Lavide Holding 0,302 -0,66%

AMSTERDAM (AFN) - Meerdere aandeelhouders van lege beurshuls Lavide hebben weinig vertrouwen meer in topman Salar Azimi. Dat is volgens Het Financieele Dagblad duidelijk geworden tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week. De commissarissen van het bedrijf zeggen in de krant in gesprek te gaan met Azimi. 2.289 keer bekeken | 4 reacties

29 jun SBM Offshore aan de slag met Australisch lng-project

Gerelateerd:  HAL Trust 124,400 -0,32%, SBM Offshore 13,250 +0,34%

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore gaat met een Australisch project voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) aan de slag. De maritiem dienstverlener tekende daarvoor een overeenkomst met Transborders Energy. Financiële details werden niet verstrekt. 2.451 keer bekeken | 1 reacties

29 jun Producentenvertrouwen krabbelt op

DEN HAAG (AFN) - In juni waren industriële ondernemers opnieuw minder negatief. Het producentenvertrouwen ging van min 25,1 in mei naar min 15,1 in juni, zo bleek uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1.531 keer bekeken | 1 reacties

29 jun 'Grootaandeelhouder eist vertrek Vastned-top'

Gerelateerd:  Vastned 19,560 -0,10%

AMSTERDAM (AFN) - Grootaandeelhouder Aat van Herk wil dat zowel het voltallige bestuur als de raad van commissarissen (rvc) van het winkelvastgoedfonds vertrekt. De vastgoedbelegger voelt zich "niet serieus genomen", zo zegt hij in een interview met Het Financieele Dagblad. 4.200 keer bekeken | 4 reacties

29 jun Producentenvertrouwen krabbelt iets op

DEN HAAG (AFN) - Door de coronacrisis daalde het producentenvertrouwen in april naar het laagste niveau sinds het begin van het onderzoek in 1985. In mei is het vertrouwen iets opgekrabbeld, zo komt naar voren uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1.002 keer bekeken | 0 reacties

29 jun Slechts fractie van normale stroom luchtvaartpassagiers in mei

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,063 -0,90%

DEN HAAG (AFN) - Het aantal passagiers op Nederlandse luchthavens lag in mei 97 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door reisbeperkingen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen, ligt het internationale vliegverkeer sinds eind maart nagenoeg stil. 1.727 keer bekeken | 1 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

  1. Ahold Delhaize Koninklijke 24,510 09:14
    -0,110
    -0,45%
  2. GrandVision 25,300 09:02
    -0,600
    -2,32%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare