Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van dinsdag 2 juni 2020

02 jun Wall Street vervolgt winstreeks

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger gesloten. Maatregelen tegen het nieuwe coronavirus worden verder versoepeld, waardoor de hoop op verder economisch herstel onder beleggers aanhoudt. Tegelijkertijd zijn er zorgen om politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China om Hongkong. Ook mondden wijdverspreide Amerikaanse protesten over politiegeweld tegen Afro-Amerikanen de voorbije dagen geregeld uit in rellen. 4.104 keer bekeken | 9 reacties

02 jun Onderzoek VS naar digitaks leidt mogelijk tot importheffingen

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering is een onderzoek begonnen naar belastingen op digitale diensten in een aantal Europese en Aziatische landen. De handelsgezant van het Witte Huis wil daarmee nagaan of die belastingen Amerikaanse techreuzen als Apple, Google, Amazon of Facebook benadelen. De stap kan een opmaat zijn voor importheffingen tegen de Europese Unie en andere handelspartners van de Verenigde Staten. 3.467 keer bekeken | 3 reacties

02 jun Groene koersenborden op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De winsten op Wall Street zijn tussentijds opgelopen. Positieve economische signalen en de hoop op verdere stimuleringsmaatregelen om de coronacrisis traden op de voorgrond. Tegelijkertijd zijn er zorgen om politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China om Hongkong. Ook mondden wijdverspreide Amerikaanse protesten over politiegeweld tegen Afro-Amerikanen de voorbije dagen geregeld uit in rellen. 2.208 keer bekeken | 2 reacties

02 jun 'Congressector moet vertrouwen bezoekers winnen'

Gerelateerd:  RELX N.V. NAM. EO -,07 18,400 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Congres- en vergadercentra in Nederland moeten het vertrouwen winnen van bezoekers en de overheid dat zij zakelijke evenementen veilig kunnen organiseren in coronatijd. Dat was de conclusie van twintig kopstukken uit de sector die dinsdag het eerste 1,5 metercongres in Nederland hielden, in Postillion Hotel Amsterdam. "Mensen ervaren het als positief om weer fysiek bij elkaar te komen. Wij moeten nu stapje voor stapje laten zien dat we dat veilig kunnen organiseren", zei Geerte Udo van marketingorganisatie amsterdam partners. 1.020 keer bekeken | 1 reacties

02 jun Tekort aan vrachtvluchten ondanks gekelderde vraag

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,211 +1,03%

GENÈVE (AFN) - Het aanbod van vrachtvervoer per vliegtuig was in april ondanks een historische daling van de vraag te krap. Dat stelt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. De oorzaak is het wegvallen van veel vluchten door passagiersvliegtuigen als gevolg van de coronapandemie. Deze toestellen vervoeren in hun buik vaak vracht. 2.301 keer bekeken | 1 reacties

02 jun Forse winsten op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met forse winsten gesloten. Signalen dat de economie weer verder van het slot gaat, deden het sentiment veel goed. Daarnaast wordt in Duitsland onderhandeld over een nieuwe omvangrijk steunpakket en kondigt de Europese Centrale Bank (ECB) deze week naar verwachting extra stimuleringsmaatregelen aan. 3.537 keer bekeken | 9 reacties

02 jun ASR en NN splitsen gezamenlijk arbobedrijf op

Gerelateerd:  ASR Nederland 27,770 +0,04%, NN Group 31,100 +0,97%

DEN HAAG (AFN) - ASR en Nationale-Nederlanden splitsen hun gezamenlijke bedrijf voor arbodienstverlening, re-integratie en duurzame inzetbaarheid op. De verzekeraars hebben nu nog elk een belang van 50 procent in de joint venture, Keerpunt genaamd. 3.816 keer bekeken | 2 reacties

02 jun Rechter geeft PostNL gelijk in slepende zaak om partijenpost

Gerelateerd:  PostNL 1,953 +0,44%

DEN HAAG (AFN) - Post- en pakketbedrijf PostNL heeft in hoger beroep een overwinning behaald in een jarenlange juridische strijd met de Autoriteit Consument Markt (ACM). Die toezichthouder begon in 2015 een zaak tegen PostNL omdat die concurrerende postvervoerders zou benadelen met zijn tarieven voor partijenpost. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) vond dat daar onvoldoende bewijs voor was. 9.401 keer bekeken | 6 reacties

02 jun Groene koersenborden op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag gedurende de middaghandel nog altijd fors hoger. Ook elders in Europa waren winsten te zien, geholpen door de hoop op verder economisch herstel na de klap van de coronapandemie. In Duitsland wordt onderhandeld over een extra stimuleringspakket en later deze week komt de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting met extra steunmaatregelen. 2.430 keer bekeken | 4 reacties

02 jun Beurzen New York beginnen met bescheiden winsten

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met voorzichtige plussen aan de handel begonnen. Beleggers trekken zich op aan signalen over economisch herstel van de coronacrisis. Tegelijkertijd blijven er zorgen rond spanningen tussen de Verenigde Staten en China en de aanhoudende onrust bij Amerikaanse protesten tegen politiegeweld. 1.442 keer bekeken | 5 reacties

02 jun 'Wall Street krijgt hogere opening'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York krijgen dinsdag waarschijnlijk een hogere opening, nog steeds gesteund door de hoop bij beleggers op economisch herstel van de coronacrisis. De zorgen op Wall Street over de aanhoudende gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld en de spanningen tussen Washington en Peking over Hongkong worden naar de achtergrond gedrukt. 1.907 keer bekeken | 2 reacties

02 jun KLM breidt netwerk uit, vooral meer vluchten naar Zuid-Europa

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,211 +1,03%

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM breidt haar netwerk verder uit. Het concern gaat daarbij vooral meer vluchten naar Zuid-Europa aanbieden, zo werd in een update gemeld. In juli wil KLM naar 73 bestemmingen vliegen. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de dertig bestemmingen waar in mei naar werd gevlogen en ook een flinke toename met betrekking tot het schema van juni waar 45 bestemmingen staan gepland. 4.052 keer bekeken | 9 reacties

02 jun KvK: meeste ondernemers denken coronacrisis te overleven

AMSTERDAM (ANP) - Het merendeel van de ondernemers in Nederland denkt dat zijn of haar bedrijf de coronacrisis zal overleven, maar een deel vreest de crisis niet te boven te komen. Dat meldde de Kamer van Koophandel (KvK) op basis van een peiling onder meer dan 1800 ondernemers. 2.108 keer bekeken | 8 reacties

02 jun Boskalis werkt mee aan Frans offshore windpark

Gerelateerd:  Boskalis 17,190 -1,26%, HAL Trust 126,400 -0,16%, SBM Offshore 13,200 -0,56%

PAPENDRECHT (AFN) - Een consortium van Boskalis met Bouygues Travaux Publics en Saipem heeft een contract ontvangen voor werkzaamheden aan een windmolenpark voor de kust van Normandië, Frankrijk. De totale contractwaarde bedraagt 552 miljoen euro waarvan het aandeel Boskalis 19 procent is en Bouygues en Saipem ieder 40,5 procent. 2.842 keer bekeken | 1 reacties

02 jun Staat haalt 1,9 miljard euro op

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft met de uitgifte van een nieuwe kortlopende lening ruim 1,9 miljard euro opgehaald. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. 1.617 keer bekeken | 2 reacties

02 jun Europese beurzen zetten herstelrally voort

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder vooruit. De hoop op herstel van de economie door de verdere versoepeling van de coronamaatregelen bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. Berichten over een nieuw Duits stimuleringspakket boden eveneens steun aan de handel. Ook werd uitgekeken naar de extra steunmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting later deze week zal aankondigen. 4.460 keer bekeken | 11 reacties

02 jun Sterkste daling Britse huizenprijzen in 11 jaar door crisis

LONDEN (AFN/RTR) - De huizenprijzen in Groot-Brittannië zijn in mei in het sterkste tempo gedaald in ruim elf jaar door de coronacrisis, waardoor de Britse huizenmarkt vrijwel op slot ging. Dat meldde hypotheekverstrekker Nationwide. 4.583 keer bekeken | 6 reacties

02 jun Fietsenmaker Accell komt met nieuw merk elektrische bakfietsen

Gerelateerd:  Accell 21,800 -0,91%

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenmaker Accell is met een nieuw merk voor elektrische bakfietsen gekomen. Het nieuwe merk heet Carqon. De nieuwe fiets is te vinden bij fietsenwinkels in Nederland maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en online. Accell benadrukt dat bij het ontwerp van de nieuwe elektrische bakfiets veel aandacht is besteed aan veiligheid. 4.331 keer bekeken | 4 reacties

02 jun ING zet B&S op Benelux-favorietenlijst

Gerelateerd:  B&S Group SA 6,320 -2,32%

AMSTERDAM (AFN) - ING zet distributeur en groothandelsbedrijf BS Group op zijn Benelux-favorietenlijst. Het koersdoel wordt verhoogd van 6 euro naar 10,50 euro en het buy-advies wordt gehandhaafd. 5.066 keer bekeken | 0 reacties

02 jun CPB: coronacrisis kan tot nieuwe bankencrisis leiden

DEN HAAG (AFN) - De coronacrisis slaat grote gaten in de huishoudboekjes van burgers en bedrijven. Ook overheden zien hun schulden hard oplopen. Als dat lang aanhoudt, kunnen uiteindelijk ook banken worden meegetrokken. Dat meldt het Centraal Planbureau (CPB) in zijn jongste Risicorapportage Financiële Markten. 4.946 keer bekeken | 7 reacties

02 jun 'Positief nieuws voor PostNL'

Gerelateerd:  PostNL 1,953 +0,44%

AMSTERDAM (AFN) - PostNL is met positief nieuws gekomen nu er overeenstemming met zijn pensioenfonds is bereikt over de bepalingen en de voorwaarden van een overgangsregeling. Dat alles zal ervoor zorgen dat de vrije kasstroom van het bedrijf dit jaar met 100 miljoen euro verbetert. Dat meldde ING. Het aandeel PostNL ging dinsdag stevig omhoog. 10.169 keer bekeken | 2 reacties

02 jun Industrie Nederland krimpt nog sterker in mei

ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is als gevolg van de coronacrisis in mei nog sterker gekrompen. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). 3.939 keer bekeken | 10 reacties

02 jun AEX hoger door hoop herstel economie

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag verder vooruit. Ook de andere Europese beurzen wonnen opnieuw terrein. De hoop op herstel van de economie door de verdere versoepeling van de coronamaatregelen bleef de stemming op de beursvloeren ondersteunen. Ook werd uitgekeken naar de extra stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting later deze week zal aankondigen. 3.699 keer bekeken | 5 reacties

02 jun 'Mogelijk tot 100 miljard euro extra steun voor Duitse economie'

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel zal proberen om later op dinsdag een compromis te bereiken over een tweede stimuleringspakket om de grootste economie van Europa door de coronacrisis te loodsen. Vanaf 14.00 uur vanmiddag zal ze verschillende kopstukken en ambtenaren van haar eigen christendemocratische partij CDU alsook de sociaal-democratische SPD ontvangen. Het gaat volgens ingewijden om een pakket tussen de 50 miljard en 100 miljard euro. 2.687 keer bekeken | 6 reacties

02 jun BAM aan de slag met politiehuisvesting in Breda

Gerelateerd:  BAM 1,410 +0,07%

BREDA (AFN) - Bouwer BAM heeft de opdracht voor de verbouwing van de nieuwe huisvesting voor de politie aan de Claudius Prinsenlaan in Breda in de wacht gesleept. De verbouwing is direct gestart en de oplevering staat gepland voor voorjaar 2021. Financiële details over de gunning meldde BAM niet. 1.847 keer bekeken | 0 reacties

02 jun ASMI begint met aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen

Gerelateerd:  ASMI 139,550 +2,38%

ALMERE (AFN) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) begint aan zijn aandeleninkoopprogramma ter waarde van maximaal 100 miljoen euro. ASMI kondigde het programma op 25 februari aan. 4.480 keer bekeken | 7 reacties

02 jun PostNL stut vrije kasstroom na overeenstemming met pensioenfonds

Gerelateerd:  PostNL 1,953 +0,44%

DEN HAAG (AFN) - Postbedrijf PostNL heeft overeenstemming bereikt over de bepalingen en de voorwaarden van een overgangsregeling. Dat alles zal ervoor zorgen dat de vrije kasstroom van het bedrijf dit jaar met 100 miljoen euro verbetert. Aan de "zachte pensioenvoorwaarden" voor medewerkers wordt niet getornd. 11.051 keer bekeken | 7 reacties

02 jun Meeste winkelcentra Unibail-Rodamco-Westfield heropend

Gerelateerd:  UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 51,120 -0,62%

PARIJS (AFN) - De meeste winkelcentra van winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW) zijn inmiddels heropend na de versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen. Volgens URW gaat het om 65 van de 90 winkelcentra die de deuren weer hebben geopend, waaronder in Frankrijk en Los Angeles. 5.596 keer bekeken | 5 reacties

02 jun 'Openingswinst voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met winst te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk hoger openen. De hoop op herstel van de economie door de verdere versoepeling van de coronamaatregelen blijft de stemming op de beursvloeren ondersteunen. Ook wordt uitgekeken naar de extra stimuleringsmaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting later deze week zal aankondigen. 2.923 keer bekeken | 1 reacties

02 jun Nikkei op hoogste niveau in 3 maanden

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 22.306,48 +0,72%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger gesloten en bereikte het hoogste niveau in meer dan drie maanden. De hoop dat de wereldeconomie geleidelijk uit het dal klimt na de versoepeling van de coronamaatregelen in veel landen bleef het sentiment ondersteunen. Ook trokken beleggers zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street dankzij bemoedigende cijfers over de Amerikaanse industrie. 1.459 keer bekeken | 0 reacties

02 jun IATA dringt aan op snelle invoering coronamaatregelen luchtvaart

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,211 +1,03%

GENEVE (AFN) - De wereldwijde luchtvaartsector kan weer veilig te werk gaan als luchtvaartmaatschappijen zich houden aan strikte voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Dat zegt de internationale brancheorganisatie IATA die dan ook aandringt bij overheden en autoriteiten om deze maatregelen zo snel mogelijk in te voeren om het luchtverkeer te kunnen hervatten. Door de coronacrisis ligt de internationale luchtvaart al langere tijd grotendeels plat. 2.123 keer bekeken | 1 reacties

02 jun Volkswagen bundelt krachten met start-up Argo AI

Gerelateerd:  Volkswagen 145,500 -0,34%, VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 136,040 -0,61%

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Volkswagen is een samenwerking aangegaan op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's met de door branchegenoot Ford gesteunde start-up Argo AI. De deal maakt onderdeel uit van een bredere alliantie tussen VW en Ford om gezamenlijk autonome en elektrische voertuigen te ontwikkelen. Dit partnerschap werd in juli vorig jaar aangekondigd. 1.912 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

  1. Royal Dutch Shell A 14,624 03 jul
    -0,146
    -0,99%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare