Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 1 juni 2020

01 jun Wall Street schuift zorgen over geweld opzij

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers op Wall Street schoven hun zorgen over de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld enigszins opzij en trokken zich op aan enkele vroege signalen van economische herstel. Volgens analisten zouden recente macro-economische cijfers daarop wijzen. 3.561 keer bekeken | 7 reacties

01 jun Wall Street buigt openingsverliezen om in koerswinsten

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York in de plus. Daarmee toonden de graadmeters enig herstel ten opzichte van de openingsverliezen van eerder op de dag. Beleggers schoven hun zorgen over de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld enigszins opzij en waren opgelucht dat de oplopende spanningen met China nog niet verder zijn geëscaleerd. 4.594 keer bekeken | 13 reacties

01 jun Europese beurzen winnen op tweede pinksterdag

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - Europese aandelenbeurzen zijn maandag op tweede pinksterdag met winsten gesloten. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de spanningen rond de Chinese inmenging in Hongkong. De protesten en rellen in de Verenigde Staten na de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd zorgden wel voor enige terughoudendheid. 2.259 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Gemengde resultaten bij studie naar coronamedicijn remdesivir

NEW YORK (AFN/RTR) - Of coronamedicijn remdesivir van Gilead Sciences goed werkt, blijft onduidelijk. In een nieuwe studie naar het gebruik bij coronapatiënten met gematigde klachten was volgens het Amerikaanse farmacieconcern sprake van gemengde resultaten. 4.873 keer bekeken | 4 reacties

01 jun Commissarissen Lufthansa nu wel akkoord met steunpakket

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,211 +1,03%, LUFTHANSA AG VNA O.N. 8,924 +0,27%

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De raad van commissarissen van Lufthansa is nu wel akkoord gegaan met het steunpakket dat de luchtvaartreus van de Duitse overheid kreeg, inclusief de bijbehorende voorwaarden van de Europese Commissie. Hierdoor is de miljardensteun om Lufthansa overeind te houden, een stap dichterbij gekomen. Alleen de aandeelhouders van het Duitse concern moeten nog hun fiat geven. 1.157 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Bouwuitgaven VS nemen af

WASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in april met 2,9 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid naar buiten bracht. 1.353 keer bekeken | 2 reacties

01 jun Krimp industrie VS zwakt iets af in mei

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in mei iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder als gevolg van de coronacrisis. Dat meldde marktonderzoeker ISM. 1.809 keer bekeken | 4 reacties

01 jun Hoofdindex Amsterdam op winst

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese aandelenbeurzen wonnen terrein. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de spanningen rond de Chinese inmenging in Hongkong. De protesten en rellen in de Verenigde Staten na de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd zorgden wel voor enige terughoudendheid. 1.558 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Beleggers op Wall Street terughoudend door spanningen

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine verliezen geopend. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door de oplopende spanningen tussen Washington en Peking over Hongkong en de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld. 2.502 keer bekeken | 3 reacties

01 jun 'Wall Street begint voorzichtig aan beursmaand juni'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting met kleine uitslagen openen, op de eerste handelsdag van de maand juni. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door de oplopende spanningen tussen Washington en Peking over Hongkong en de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld. 1.820 keer bekeken | 2 reacties

01 jun Spelletjesmaker Zynga doet grootste overname ooit

Gerelateerd:  Zynga 9,530 -2,36%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maker van smartphone-spelletjes Zynga, bekend van onder meer FarmVille en CityVille, neemt voor 1,8 miljard dollar de Turkse branchegenoot Peak over, wat de grootste aankoop door het bedrijf ooit is. Dat meldde de topman van Zynga, Frank Gibeau. 3.002 keer bekeken | 1 reacties

01 jun '2 procent particuliere huurders in problemen door corona'

Gerelateerd:  UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 51,120 -0,62%

AMSTERDAM (ANP) - Circa 2 procent van de huurders in de particuliere sector kampt met betalingsproblemen als gevolg van de coronacrisis. Dat komt naar voren uit een enquête onder verhuurders door vereniging Vastgoed Belang. 3.479 keer bekeken | 2 reacties

01 jun VEON benoemt nieuwe voorzitter

Gerelateerd:  VEON 1,550 -0,77%

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft Gennady Gazin benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt bij de in Amsterdam genoteerde onderneming in die functie Ursula Burns op. Gazin begint per direct. 950 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Beurzen hoger in rustige pinksterhandel

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de spanningen rond de Chinese inmenging in Hongkong. De protesten en rellen in de Verenigde Staten na de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd zorgden daarbij voor enige terughoudendheid. 2.754 keer bekeken | 5 reacties

01 jun 'China staakt inkopen landbouwproducten VS'

PEKING (AFN) - China heeft de import van verschillende Amerikaanse landbouwproducten stilgelegd. Diverse bedrijven hebben van Peking te horen gekregen dat ze voorlopig geen aankopen meer moeten doen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. China zou het handelsakkoord met de Verenigde Staten heroverwegen vanwege de escalatie van het conflict rond Hongkong. 11.772 keer bekeken | 16 reacties

01 jun Scania grijpt in vanwege crisis, 5000 banen op de tocht

SÖDERTALJE (AFN/BLOOMBERG) - Bij vrachtwagen-men bussenmaker Scania staan duizenden banen op de tocht. Door de coronacrisis is de vraag naar vrachtwagens en zware bestelauto's ingestort. In een verklaring rept Scania van 5000 banen die komen te vervallen, waarvan maximaal 1000 op het hoofdkantoor in Zweden. 2.184 keer bekeken | 1 reacties

01 jun 'Geest uit het verleden weg voor ABN AMRO'

Gerelateerd:  ABN AMRO BANK N.V. 7,960 -0,57%

AMSTERDAM (AFN) - Een uitspraak van de hoogste Belgische rechter heeft een einde gemaakt aan een slepende zaak over converteerbare obligaties van de Nederlandse tak van het voormalige Fortis, dat nu onderdeel is van ABN AMRO. Analisten van ING noemen het positief dat de zaak na bijna tien jaar eindelijk is opgelost. 17.060 keer bekeken | 12 reacties

01 jun Franse autoverkoop blijft sterk onder druk

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De autoverkoop in Frankrijk bleef ook in mei zeer sterk onder druk staan door de coronacrisis. Volgens brancheorganisatie CCFA ging de verkoop van nieuwe personenauto's met 50 procent onderuit in vergelijking met een jaar eerder. 1.675 keer bekeken | 2 reacties

01 jun Australische brouwer Carlton & United defintief in Japanse handen

Gerelateerd:  Heineken 82,560 +0,07%

LEUVEN (AFN) - De verkoop van de Australische brouwer Carlton United aan het Japanse Asahi is afgerond. De Japanners, tevens eigenaar van Grolsch, nemende brouwerij voor een bedrag van 11 miljard dollar over van AB InBev. 1.551 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Industrie Zuid-Europa herstelt langzaam van coronacrisis

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De industrie in Spanje en Italië is langzaam aan het herstellen van de zware klappen door de coronacrisis, nu de lockdownmaatregelen geleidelijk worden versoepeld. Volgens de Britse marktonderzoeker Markit was de krimp van de industriële bedrijvigheid in de Zuid-Europese landen vorige maand minder sterk dan eerst. 2.777 keer bekeken | 2 reacties

01 jun AEX klimt op tweede pinksterdag

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers reageerden opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de spanningen rond de Chinese inmenging in Hongkong. De handel verliep relatief rustig aangezien veel bedrijven op tweede pinksterdag dicht zijn. In Duitsland hadden beleggers een vrije dag. 5.152 keer bekeken | 12 reacties

01 jun 'Ryanair eist loonoffer van Frans personeel'

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,211 +1,03%

PARIJS (AFN) - Ryanair zou van personeel in Frankrijk eisen dat zij 10 tot 20 procent van hun loon inleveren om de van huis uit Ierse prijsvechter door de coronacrisis te loodsen. Als personeel de geste weigert dan volgt mogelijk ontslag. Vakbonden spreken van chantage. Het Franse televisiestation BFM bericht over de kwestie. 2.626 keer bekeken | 4 reacties

01 jun Ook Engelse winkels Primark weer open

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Primark opent deze maand ook zijn winkels in Engeland weer. Moederbedrijf Associated British Foods (ABF) wil in alle Engelse winkels van de kledingketen over twee weken weer klanten kunnen ontvangen. Voor de winkels in Wales, Schotland en Noord-Ierland wacht Primark nog op goedkeuring van de overheid. In Nederland ging Primark begin mei al open. 1.108 keer bekeken | 0 reacties

01 jun 'Oprichter Luxottica wil belang in Mediobanca verdubbelen'

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse miljardair Leonardo Del Vecchio wil zijn belang in de Italiaanse zakenbank Mediobanca verdubbelen naar 20 procent. De oprichter van brillenbedrijf Luxottica zou daarvoor toestemmingen hebben gevraagd aan de Europese Centrale Bank (ECB), aldus ingewijden. Mediobanca is de grootste beursgenoteerde investeringsbank in Italië. 1.499 keer bekeken | 0 reacties

01 jun 'AEX begint hoger op tweede pinksterdag'

Gerelateerd:  AEX 568,63 -0,37%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag waarschijnlijk hoger openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met winst te beginnen. Beleggers reageren opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten ondanks de spanningen rond de Chinese inmenging in Hongkong. De handel zal naar verwachting relatief rustig verlopen aangezien veel bedrijven dicht zijn op tweede pinksterdag. In Duitsland is de beurs gesloten. 3.740 keer bekeken | 1 reacties

01 jun Nikkei sluit hoger, beurs Hongkong wint ruim 3 procent

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 22.306,48 +0,72%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de nieuwe maand. Ook de andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen vooruit. Vooral de beurs in Hongkong liet een stevige winst zien. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsdeal met China intact heeft gelaten in een reactie op de invoering van de omstreden Chinese veiligheidswet in Hongkong. 2.279 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Lagere omzet en groter verlies voor Envipco

Gerelateerd:  ENVIPCO 7,750 -1,27%

AMERSFOORT (AFN) - Maker van statiegeldsystemen Envipco heeft het eerste kwartaal van 2020 een lagere omzet in de boeken gezet dan in het eerste kwart van 2019. Daarbij bleef onder de streep een groter verlies over dan een jaar eerder. Envipco wijst onder meer naar de coronacrisis als reden voor de mindere resultaten. 1.451 keer bekeken | 0 reacties

01 jun HAL-dochter Broadview stapt uit gasbedrijf

Gerelateerd:  HAL Trust 126,400 -0,16%

ROTTERDAM (AFN) - HAL-dochter Broadview verkoopt zijn belang in gasbedrijf Molgas. Investeerder InfraVia Capital Partners neemt niet alleen de 43,3 procent die Broadview in handen heeft over, maar bereikte ook een akkoord met de andere eigenaars over de rest van de aandelen. HAL verwacht een boekwinst van ongeveer 25 miljoen euro over te houden aan de verkoop. 1.743 keer bekeken | 0 reacties

01 jun Voorzichtige groei industrie China, export blijft nog zwak

HONGKONG (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie in China toonde in mei voorzichtige groei na de krimp van een maand eerder. Dat melden marktonderzoekers Markit en Caixin op basis van hun inkoopmanagersindex. De omvangrijke Chinese industrie ziet in eigen land de vraag aantrekken nu de coronacrisis daar over het hoogtepunt heen is, maar de buitenlandse vraag staat nog onder druk vanwege de virusuitbraak in belangrijke exportmarkten. 1.935 keer bekeken | 0 reacties

01 jun ABN AMRO lost obligatielening vervroegd af

Gerelateerd:  ABN AMRO BANK N.V. 7,960 -0,57%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO lost een obligatielening ter waarde van 1,5 miljard euro af. De lening bestaande uit zogenaamde Subordinated Fixed-to-Fixed Rate Notes had een looptijd tot juni 2025. De bank maakt echter gebruik van de mogelijkheid om die in het vijfde jaar af te lossen. 5.810 keer bekeken | 2 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

  1. Royal Dutch Shell A 14,624 03 jul
    -0,146
    -0,99%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare