Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 22 mei 2020

22 mei Beurzen New York gaan met kleine winsten lang weekend in

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn overwegend met kleine winsten een extra lang weekend ingegaan. Beleggers houden rekening met toenemende internationale spanningen nu China zijn grip op Hongkong wil vergroten. Tegelijkertijd hintten verschillende Amerikaanse staten op de versoepeling van maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. 8.640 keer bekeken | 22 reacties

22 mei Deutsche Bank vraagt topmanagers maandsalaris in te leveren

Gerelateerd:  Deutsche Bank 6,900 +3,12%, DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 6,843 +2,06%

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank heeft honderden van zijn topmanagers gevraagd vrijwillig af te zien van één maandsalaris. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Het financieel concern deed de oproep om "solidariteit" te tonen nu het coronavirus de Duitse economie hard raakt. 4.662 keer bekeken | 11 reacties

22 mei Weinig beweging op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York maakten tussentijds iets van hun eerdere verliezen goed. Beleggers houden rekening met toenemende internationale spanningen nu China zijn grip op Hongkong vergroot met een nieuw nationale veiligheidswet. Vanuit de Verenigde Staten en Europa werd die stap in felle bewoordingen veroordeeld. 1.807 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Fed schroeft tempo opkoopprogramma verder terug

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve schroeft het tempo waarin het staatsleningen opkoopt verder terug. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken zal vanaf dinsdag dagelijks gemiddeld 5 miljard dollar aan obligaties opkopen, tegenover 6 miljard deze week. 2.993 keer bekeken | 0 reacties

22 mei 'Oliemaatschappij BP halveert aantal topfuncties'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 14,996 0,00%

LONDEN (ANP) - Het Britse olie- en gasconcern BP gaat verder met een flink afgeslankte bestuurslaag. Van alle 250 leidinggevende functies in de bovenste twee lagen van de organisatie blijven er slechts 120 over, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. 4.700 keer bekeken | 7 reacties

22 mei 'Naspers dingt mee naar advertentietak eBay'

Gerelateerd:  eBay 43,450 +2,31%, PROSUS 77,620 0,00%

JOHANNESBURG (AFN) - Het Zuid-Afrikaanse mediaconcern Naspers, het moederbedrijf van het in Amsterdam zelfstandig naar de beurs gebrachte Prosus, wordt genoemd als een van de kandidaten om de advertentietak van internethandelaar eBay over te nemen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. 1.627 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Europese beurzen gemengd het weekend in

Gerelateerd:  AEX 532,82 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam heeft bij het sluiten van de beurzen vrijdag een winst behaald, terwijl de middelgrote fondsen nipt op verlies stonden. Ook elders in Europa was het beeld gemengd. Beleggers verwerken de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, nu die laatste grootmacht zijn grip op Hongkong wil vergroten. 1.647 keer bekeken | 0 reacties

22 mei BAM bouwt nieuw stadiondak voor AZ

Gerelateerd:  BAM 1,460 0,00%

ALKMAAR (AFN) - Voetbalclub AZ heeft BAM Bouw en Techniek de opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Het bouwconcern is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Hoeveel geld er met de klus is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. 3.947 keer bekeken | 4 reacties

22 mei Staalproductie in april 13 procent lager

Gerelateerd:  ArcelorMittal 8,300 0,00%

BRUSSEL (AFN) - Wereldwijd werd in april 13 procent minder staal geproduceerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Door de coronapandemie liggen grote delen van de industrie nog stil, met gevolgen voor de vraag naar staal. 2.572 keer bekeken | 4 reacties

22 mei Europese beurzen zoeken naar richting

Gerelateerd:  AEX 532,82 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zochten gedurende de middaghandel naar richting. De AEX stond nipt in het groen, terwijl de belangrijkste graadmeters elders in Europa een wisselend beeld lieten zien. Beleggers verwerken de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, nu die laatste grootmacht zijn grip op Hongkong wil vergroten. 2.551 keer bekeken | 2 reacties

22 mei Verliezen op New Yorkse beurzen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen geopend. De stap waarmee China zijn greep op Hongkong vergroot wakkert zorgen aan over een verdere escalatie van de spanningen tussen Peking en Washington. Verder is de blik gericht op de versoepeling van coronamaatregelen in een aantal staten en verwerken beleggers een trits aan bedrijfsresultaten. 2.632 keer bekeken | 2 reacties

22 mei 'Wall Street lager door spanningen China en VS'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting lager openen, vanwege de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China na de aankondiging door Peking van een nieuwe omstreden veiligheidswet voor Hongkong. Verder blijven beleggers op Wall Street de ontwikkelingen rond het coronavirus volgen en worden nog wat bedrijfsresultaten verwerkt. 3.014 keer bekeken | 3 reacties

22 mei 'Crisisscenario's raken snel verouderd in coronacrisis'

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De economische en financiële omstandigheden veranderen tijdens de coronacrisis zodanig snel dat scenario's om beleid op te baseren snel verouderd raken. Daarover hebben de beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) hun zorgen geuit. 2.487 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Corona zet rem op groei Chinese webwinkel Alibaba

Gerelateerd:  ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 187,000 +0,43%, Alibaba Group Holding 199,700 -5,87%

SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - De groei van de Chinese internetwinkel Alibaba is in het eerste kwartaal langzamer gegaan dan in de periodes ervoor. Desondanks wist het Chinese concern in de eerste drie maanden van het jaar en in zijn hele gebroken boekjaar goede resultaten te overleggen. Coronavirusmaatregelen zorgden voor meer omzet bij de clouddiensten van het techbedrijf omdat meer mensen thuis moesten werken. 2.532 keer bekeken | 3 reacties

22 mei Bestuur easyJet wint slag van oprichter

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het bestuur van prijsvechter easyJet heeft de steun gekregen van de aandeelhouders in een ruzie met oprichter en grootaandeelhouder Stelios Haji-Ioannou. Die had aangestuurd op het vertrek van vier bestuurders waaronder topman Johan Lundgren, financieel directeur Andrew Findlay en voorzitter John Barton. 1.903 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Winst tractorbouwer Deere scherp gedaald door crisis

MOLINE (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere winst behaald, met ook een duidelijk gedaalde omzet. Door de coronacrisis werden minder tractors, combines en maaidorsers verkocht aan boeren. Ook machines voor de bouwsector en bosbouw waren minder in trek. Daarnaast had Deere te maken met problemen in de toeleveringsketen. 1.352 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Londense rechter verwerpt omkopingszaak tegen Shell

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 14,996 0,00%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Een Londense rechter heeft een zaak van Nigeria tegen olie- en gasmaatschappij Shell en zijn Italiaanse branchegenoot Eni verworpen. Een Engelse rechtbank is volgens hem niet bevoegd om de zaak te behandelen. Nigeria beschuldigde Shell en Eni ervan mede verantwoordelijk te zijn voor het gedrag van Nigeriaanse overheidsfunctionarissen die door middel van omkoping een licentie om een olieveld uit te baten kregen. 2.906 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Opnieuw verliezen op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 532,82 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden vrijdag opnieuw een stap terug. De omstreden veiligheidswet die China in Hongkong wil invoeren zorgde voor terughoudendheid op de beursvloeren. Door de wet dreigen de spanningen tussen de Verenigde Staten en China verder op te lopen. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde dat de Verenigde Staten "sterk zullen reageren" als China de wet invoert. 4.251 keer bekeken | 7 reacties

22 mei Coronacrisis zorgt voor forse klap bij beleggingsfondsen

AMSTERDAM (AFN) - De stevige koersverliezen op de aandelenbeurzen als gevolg van de coronacrisis hebben in het eerste kwartaal ongeveer anderhalf jaar aan rendement van Nederlandse beleggingsfondsen ongedaan gemaakt. Dat constateert De Nederlandsche Bank (DNB). 8.513 keer bekeken | 11 reacties

22 mei 'Wat vragen rond positief onderzoek Galapagos'

Gerelateerd:  Galapagos 194,000 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel er nog wat vragen overblijven naar aanleiding van onderzoeksresultaten die Galapagos deze week naar buiten bracht, zijn ze over het algemeen positief. De resultaten zijn goed genoeg voor een goedkeuring door toezichthouders, verwachten analisten van KBC. Zij verhogen het koersdoel van de biotechnoloog met 3 euro naar 192 euro. Het advies houden ze op hold. 9.994 keer bekeken | 5 reacties

22 mei Coronavirus treft Burberry, maar minder hard dan gedacht

LONDEN (AFN) - Het Britse modehuis Burberry heeft in zijn gebroken boekjaar, dat eind maart eindigde, de omzet en winst zien dalen als gevolg van de coronacrisis. Wel daalden de vergelijkbare winkelverkopen minder hard dan verwacht. In de eerste drie maanden van dit jaar gaven klanten namelijk wel minder uit bij Burberry, maar het bedrijf en analisten hadden op een grotere neergang gerekend. 1.863 keer bekeken | 0 reacties

22 mei 'Autoconcern Nissan wil 20.000 banen schrappen om crisis'

YOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse autoconcern Nissan Motor is van plan wereldwijd meer dan 20.000 banen te schrappen vanwege de negatieve impact door de coronacrisis. Dat meldde persbureau Kyodo News. Door de crisis is de autoverkoop sterk gedaald en moesten fabrieken worden gesloten. 2.314 keer bekeken | 2 reacties

22 mei Beurzen lager door spanningen rond Hongkong

Gerelateerd:  AEX 532,82 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond vrijdag in het rood. Ook de andere Europese beurzen gingen verder omlaag na de verliesbeurt een dag eerder. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, na de aankondiging van een nieuwe omstreden veiligheidswet in Hongkong door Peking, zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwde dat de Verenigde Staten "sterk zullen reageren" als China de wet invoert. 5.496 keer bekeken | 6 reacties

22 mei Britse winkelverkopen kelderen in recordtempo door crisis

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse detailhandelsverkopen zijn in april in recordtempo gedaald vanwege de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Volgens cijfers van het Britse nationale statistiekbureau kelderden de verkopen met ruim 18 procent ten opzichte van maart toen ook al een daling was te zien. 2.598 keer bekeken | 4 reacties

22 mei Scheidend Heineken-topman wordt voorzitter Vodafone

Gerelateerd:  Heineken 77,820 0,00%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Vodafone wil Heineken-topman Jean-François van Boxmeer benoemen tot voorzitter. Het Britse telecombedrijf wil de Belg eind juli tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering benoemen tot niet-uitvoerend bestuurslid waarna hij in november de rol van voorzitter moet krijgen. Van Boxmeer vertrekt op 1 juni bij de Nederlandse bierbrouwer waar hij vijftien jaar aan het roer stond. 2.994 keer bekeken | 0 reacties

22 mei 'Openingsverlies voor Amsterdamse beurs'

Gerelateerd:  AEX 532,82 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk met verlies openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen lager te beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. De toenemende spanningen tussen de twee economische grootmachten de Verenigde Staten en China zorgen voor terughoudendheid bij beleggers. 4.430 keer bekeken | 2 reacties

22 mei Nieuwe renteverlaging centrale bank India tegen crisis

MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase centrale bank heeft vrijdag na een noodvergadering de rente verder verlaagd om zo de schadelijke gevolgen van de coronacrisis op de Indiase economie te verzachten. Het land wordt hard geraakt door de crisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. 1.983 keer bekeken | 2 reacties

22 mei 'Turkse bedrijven willen samen huishoudtak Philips kopen'

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 42,040 0,00%

ISTANBUL (AFN/BLOOMBERG) - Een groep van vijf Turkse bedrijven wil samen een bod doen op de Philips-divisie die huishoudelijke apparaten maakt. De bestuurders van TOBB, DEIK, TIM, MUSIAD en TUSIAD hebben daar volgens de Turkse krant Sabah afspraken over gemaakt. De Turkse overheid zou zich achter het plan hebben geschaard. 6.988 keer bekeken | 10 reacties

22 mei Beurs Hongkong keldert door veiligheidswet China

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Hongkong ging vrijdag hard onderuit. Beleggers schrokken van het nieuws dat China wetten gaat instellen om de "nationale veiligheid" in Hongkong en Macau te waarborgen. Hongkong en Macau hebben meer vrijheden dan de rest van China. Peking wil met de wet vooral meer grip krijgen op de anti-Chinese en pro-democratische protesten in Hongkong. 5.008 keer bekeken | 5 reacties

22 mei Autoverhuurder Hertz bereikt nog geen akkoord met schuldeisers

ESTERO (AFN) - Overleg tussen autoverhuurder Hertz en zijn schuldeisers over uitstel van betaling is vastgelopen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Later vrijdag verloopt een deadline. Hertz kwam in de problemen toen zowel zakenreizen als vakanties niet meer doorgingen vanwege de coronamaatregelen die veel landen troffen. Daardoor werden er nauwelijks meer auto's verhuurd. 2.012 keer bekeken | 0 reacties

22 mei Technologieconcern IBM schrapt banen vanwege crisis

ARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM is bezig het mes te zetten in het personeelsbestand vanwege moeilijkere marktomstandigheden door de coronacrisis. Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel banen precies komen te vervallen, maar bronnen tegen persbureau Bloomberg zeggen dat het om duizenden arbeidsplaatsen gaat, vooral in Noord-Amerika. 2.480 keer bekeken | 3 reacties

22 mei China stelt geen doelen voor groei economie dit jaar

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China stelt geen doelen voor de groei van het bruto binnenlands product dit jaar vanwege de onzekerheid veroorzaakt door de coronapandemie. Dat zei premier Li Keqiang tijdens zijn openingsspeech van het Nationale Volkscongres. 1.770 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. Air France-KLM 3,768 25 mei
  0,000
  0,00%
 2. Royal Dutch Shell A 14,996 25 mei
  0,000
  0,00%
 3. Wereldhave 7,850 25 mei
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare