Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 27 maart 2020

27 mrt ECB vraagt banken voorlopig geen dividend uit te keren

Gerelateerd:  ING 5,468 +3,35%

FRANKFURT (AFN/BELGA) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de banken van de eurozone vrijdag gevraagd om voorlopig geen dividend uit te keren aan aandeelhouders zolang de coronapandemie blijft duren. Ook inkoopacties van eigen aandelen, waar aandeelhouders ook indirect van profiteren, zijn voorlopig uit den boze. 11.927 keer bekeken | 48 reacties

27 mrt UEFA beboet Ajax met 50.000 euro wegens gedrag fans

Gerelateerd:  Ajax 15,380 +2,53%

AMSTERDAM (AFN) - De UEFA heeft Ajax een boete van 50.000 euro opgelegd wegens misdragingen van fans bij de uitwedstrijd tegen het Spaanse Getafe, onlangs in de Europa League. Het ging onder meer om het vernielen van stoeltjes en het gooien van voorwerpen op het veld. 1.960 keer bekeken | 1 reacties

27 mrt Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug. 5.051 keer bekeken | 5 reacties

27 mrt Fed schroeft obligatie-opkoopprogramma iets terug

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De New Yorkse tak van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve wordt iets minder scheutig met het opkopen van Amerikaanse schuldpapieren. De Fed verlaagt per 2 of 3 april zijn dagelijkse opkoopacties tot maximaal 60 miljard dollar, waar tot die tijd een grens van 75 miljard dollar geldt. 3.948 keer bekeken | 13 reacties

27 mrt AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over uitbracht. 1.083 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Heineken scheldt horeca-ondernemers halve maand huur kwijt

Gerelateerd:  Heineken 75,020 +2,88%

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken scheldt vanwege de coronacrisis horecaondernemers die een pand huren van de brouwer een halve maand huur kwijt. Daarmee hoopt Heineken de ondernemers die in afwachting zijn van steun van de overheid enige financiële lucht te bieden. Om de verspreiding van het virus in te dammen zijn kroegen en restaurants tot nader order gesloten. 3.553 keer bekeken | 5 reacties

27 mrt Wall Street in laatste sessie van de week in de min

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de laatste sessie van de week in de min. Daarmee kwam voor nu de stevige opmars van de voorbije dagen voorlopig ten einde. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Na de Senaat ging ook het Huis van Afgevaardigden akkoord. President Donald Trump kan daarmee zijn handtekening onder de wet zetten. 4.182 keer bekeken | 11 reacties

27 mrt Reisgigant TUI krijgt staatslening om coronacrisis te doorstaan

HANNOVER (AFN) - Reisorganisatie TUI, die ook in Nederland pakketreizen aanbiedt, heeft in Duitsland een staatslening ontvangen om de coronacrisis te doorstaan. Met die lening beschikt TUI kortgezegd over een totale pot geld van 3,1 miljard euro. De lening moet nog wel goedkeuring krijgen van een consortium van banken die al leningen aan de reisorganisatie verstrekken. 3.669 keer bekeken | 7 reacties

27 mrt SnowWorld houdt skihallen voorlopig dicht

Gerelateerd:  SnowWorld 11,600 0,00%

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld houdt de deuren van zijn vijf indoor skihallen voorlopig gesloten in navolging van de aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken. Ook het indoor skiresort in Neuss, waarin SnowWorld een belang van 25 procent houdt, is dicht net als de de aan SnowWorld verwante vrijetijdsactiviteiten. Alleen het hotel in Landgraaf is nog open. 1.141 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

Gerelateerd:  AEX 508,94 +1,64%, Ahold Delhaize 22,370 -0,97%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten. 2.078 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt ForFarmers komt later met nieuwe strategie

Gerelateerd:  ForFarmers 5,990 +0,50%

LOCHEM (AFN) - Voederbedrijf ForFarmers doet op een later moment zijn nieuwe strategie tot 2025 uit de doeken. In eerste instantie zou het bedrijf op 12 mei een Capital Markets Day houden en daar zijn strategie presenteren. Maar door de verspreiding van het nieuwe coronavirus ziet het bedrijf zich genoodzaakt beleggers bij te praten over de toekomst na de publicatie van de halfjaarcijfers half augustus. 1.587 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Trump verplicht GM meer beademingsapparatuur te maken

Gerelateerd:  General Motors Company 24,540 +6,10%, Philips Koninklijke 37,770 +3,74%

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump eist van een General Motors (GM) dat het meer beademingsapparatuur gaat maken. Daarbij beroept Trump zich op de Defence Production Act, een oorlogswet die de president de nodige extra bevoegdheden geeft. Trump uitte vrijdag de nodige kritiek op GM nadat die zijn beoogde productie neerwaarts bijstelde. 5.784 keer bekeken | 20 reacties

27 mrt Pharming mag kinderen met angio-oedeem behandelen

Gerelateerd:  Pharming 1,018 +0,89%

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) goedkeuring binnen om kinderen vanaf twee jaar met zijn middel Ruconest te behandelen tegen angio-oedeem. Daarmee mag het beursgenoteerde bedrijf zijn medicijn in Europa bij een bredere leeftijdscategorie patiënten toepassen. 12.342 keer bekeken | 10 reacties

27 mrt AEX-index doet stap terug

Gerelateerd:  AEX 510,36 +1,93%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag in de min. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie en namen gas terug na de recente sterke opleving. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders weer wat durf. Verder zakte de olieprijs weer hard weg. 6.705 keer bekeken | 14 reacties

27 mrt IMF overweegt bijzondere maatregelen om coronacrisis te bezweren

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) denkt vanwege de coronacrisis na over steunmaatregelen die afwijken van zijn traditionele noodkredieten. Zo onderzoekt het fonds of het mogelijk is om landen te helpen die kampen met een tekort aan vreemde valuta. 7.730 keer bekeken | 12 reacties

27 mrt Consumentenvertrouwen VS iets lager

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer van de Universiteit van Michigan. 1.714 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt BP bundelt krachten met Follow This voor klimaatresolutie

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 17,766 +2,99%

LONDEN (AFN) - De Britse olie- en gasreus BP gaat samen met Follow This, het verbond van 'groene', activistische aandeelhouders van oliebedrijven, aan een klimaatresolutie werken. Dat werd in een gezamenlijke verklaring gemeld. De afspraken, die dan wel de steun van de aandeelhouders moeten krijgen, moeten BP helpen om zijn beleid volledig af te stemmen op het halen van het Klimaatakkoord van Parijs. 2.424 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt Soepelere regels voor indienen financiële verslaggeving

AMSTERDAM (AFN) - Bedrijven kunnen vanwege de coronacrisis waarschijnlijk rekenen op coulance als het gaat om het op tijd indienen van hun financiële verslaggeving. Dat komt naar voren uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 1.305 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Wall Street doet stap terug na flinke opmars

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend, waarmee voorlopig een punt wordt gezet achter de forse opleving van de afgelopen dagen. Beleggers op Wall Street verwerkten het nieuws dat in de Verenigde Staten wereldwijd het hoogste aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is vastgesteld, meer dan in zwaar getroffen landen als Italië en China. 2.631 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt Houtproducent Accsys voorziet instorting vraag door coronavirus

Gerelateerd:  Accsys 0,850 -0,70%

AMSTERDAM (AFN) - Houtbedrijf Accsys verwacht dat de vraag in het komende kwartaal naar zijn producten zal instorten vanwege het coronavirus. Het bedrijf zal daarom zijn productie van Accoya-hout tijdelijk verminderen. Verder wil het bedrijf kosten besparen en investeringen uitstellen om zo hoofd te bieden aan de onzekere situatie. 3.714 keer bekeken | 8 reacties

27 mrt 'Coronamaatregelen wegen zwaar op economie, maar zijn nodig'

PARIJS (AFN/RTR) - De bestrijding van de corapandemie zorgt voor grote economische ontwrichting. Toch moeten overheden vergaande crisismaatregelen niet schuwen. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). 1.858 keer bekeken | 1 reacties

27 mrt Consumentenbestedingen VS licht hoger in februari

WASHINGTON (AFN) - De consumentenbestedingen in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,2 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. 1.294 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt 'Wall Street opent lager na opmars'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen vrijdag af op een lagere opening, waarmee voorlopig een punt zou worden gezet achter de opmars van de afgelopen dagen. Beleggers op Wall Street verwerkten het nieuws dat in de Verenigde Staten wereldwijd het hoogste aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus is vastgesteld, meer dan in zwaar getroffen landen als Italië en China. 2.536 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt Wolters Kluwer komt met interactieve coronakaart

Gerelateerd:  Wolters Kluwer 65,640 +2,08%

ALPHEN AAN DEN RIJN (AFN) - Dataleverancier Wolters Kluwer heeft een interactieve kaart gemaakt waarop de uitbraak van het coronavirus wereldwijd te volgen is. Artsen en gezondheidsinstanties kunnen die kaart volgens het bedrijf gebruiken om de intensiteit van de pandemie in de gaten te houden en het verdere verloop te voorspellen. 2.335 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt DNB: met juiste maatregelen straks snel herstel mogelijk

AMSTERDAM (AFN) - Nederland gaat vanwege de virusuitbraak door een diepe economische crisis. Maar als de juiste maatregelen worden genomen is volgens president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) een snel herstel mogelijk na de verwachte recessie. 1.859 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Moody's negatiever over Unibail-Rodamco-Westfield

Gerelateerd:  UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 64,080 +7,48%

FRANKFURT (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft zijn rating voor winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) verlaagd. Het bedrijf heeft nu de rating A3, waar dat eerder nog A2 was. De outlook zette Moody's op negatief, wat erop kan duiden dat er nog een afwaardering volgt. 5.184 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Klaas Knot niet gelukkig met 'geen limieten'-uitspraak Lagarde

AMSTERDAM (AFN) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) is niet heel gelukkig met opmerkingen van ECB-baas Christine Lagarde over het mogelijk laten vallen van limieten bij de bestrijding van de coronacrisis door de Europese Centrale Bank. Volgens Knot zijn de grenzen van de steunmaatregelen voorlopig helemaal nog niet in zicht. En wanneer zo'n limiet wel overschreden dreigt te worden, zal dat volgens hem toch weer worden besproken. 2.676 keer bekeken | 3 reacties

27 mrt ArcelorMittal wil Italiaans personeel naar huis sturen

Gerelateerd:  ArcelorMittal 9,669 +2,64%

TARENTE (AFN) - Staalfabrikant ArcelorMittal wil al het personeel van zijn fabriek in het Zuid-Italiaanse Tarente tijdelijk naar huis sturen. Het bedrijf stuurde een brief over die plannen naar de vakbonden, meldt persbureau Bloomberg. Daarmee reageert het bedrijf op door de overheid opgelegde productiebeperkingen. 3.077 keer bekeken | 1 reacties

27 mrt Moody's nog somberder over autosector vanwege coronacrisis

LONDEN (AFN/RTR) - De wereldwijde autoverkopen zullen dit jaar nog sterker dalen dan eerder gedacht door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om de pandemie te beteugelen. Dat meldde kredietbeoordelaar Moody's in een nieuw rapport over de auto-industrie. Door de coronacrisis zijn wereldwijd autofabrieken gesloten. 1.781 keer bekeken | 2 reacties

27 mrt Nouryon breidt samenwerking uit met Japanse Sumitomo

Gerelateerd:  DSM 108,500 +0,46%

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Nouryon gaat zijn samenwerkingsverband met branchegenoot Sumitomo uitbreiden. De voormalige speciaalchemietak van AkzoNobel wil nu ook de nieuwe fabriek van Sumitomo in het Japanse Oita bij de samenwerking betrekken. De fabriek maakt een bepaalde grondstof die onder meer gebruikt wordt om yogamatten en schoenzolen te produceren. 1.074 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Bernstein en Berenberg verhogen advies Ahold Delhaize

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 22,380 -0,93%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Supermarktconcern Ahold Delhaize kan dit jaar goede zaken doen door de sterkere dollar, hamsterende consumenten en een verdere winstgroei. Dat menen analisten van Bernstein die het advies voor het bedrijf verhoogden naar outperform, waar dat eerder market perform was. Het koersdoel stellen ze op 25,20 euro. 3.289 keer bekeken | 1 reacties

27 mrt 'Nieuws rond Zuidas positief voor Heijmans'

Gerelateerd:  Heijmans 6,180 +0,49%

AMSTERDAM (AFN) - ING verwelkomt het nieuws dat de overheid heeft besloten de resterende werkzaamheden rond het Zuidasdok opnieuw aan te besteden en dat de samenwerking van Heijmans met Hochtief en Fluor bij het project naar verwachting in goed onderling overleg kan worden ontbonden. 1.737 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Beurzen in het rood na recente opleving

Gerelateerd:  AEX 510,36 +1,93%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in het rood. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie en namen gas terug na de recente sterke opleving. De omvangrijke steunmaatregelen van de centrale banken en overheden om de economie door de crisis heen te loodsen gaf investeerders deze week weer wat moed. Op Wall Street liet de Dow-Jonesindex in de afgelopen drie dagen de sterkste stijging sinds 1931. 5.034 keer bekeken | 8 reacties

27 mrt 'Signify neemt verstandige beslissing'

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 17,125 +1,57%

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify zet een verstandige stap met het schrappen van zijn dividend, menen analisten van ING. Dat bespaart het bedrijf zo'n 173 miljoen euro en daarmee kan wat risico van de balans worden afgehaald. Na de overname van Cooper zat daar wat druk op. 2.721 keer bekeken | 2 reacties

27 mrt Economisch vertrouwen Italië gekelderd door coronacrisis

ROME (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Italiaanse bedrijven en consumenten in de economie heeft in maart een zware klap gekregen door de coronacrisis en de maatregelen om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau. 4.909 keer bekeken | 16 reacties

27 mrt Frankrijk: geen dividend bedrijven met staatsbelang

Gerelateerd:  Air France-KLM 5,222 -1,32%

PARIJS (AFN/RTR) - Frankrijk gaat bedrijven waarin de overheid een belang heeft vragen geen dividend uit te keren. Dat heeft de Franse minister van Werkgelegenheid Muriel Pénicaud gezegd. Daarmee voert ze de druk op bedrijven op om af te zien van dergelijke betalingen. 4.116 keer bekeken | 11 reacties

27 mrt Berenberg verlaagt advies Air France-KLM om crisis

Gerelateerd:  Air France-KLM 5,222 -1,32%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Berenberg verlaagt zijn beleggingsadvies voor Air France-KLM van buy naar hold vanwege de grote crisis in de internationale luchtvaartsector door de coronapandemie. Het koersdoel staat op 7 euro. 3.351 keer bekeken | 6 reacties

27 mrt KPN doet mee aan 5G-veiling

Gerelateerd:  KPN 2,186 +1,20%

ROTTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN heeft zich ingeschreven voor de Nederlandse veiling van frequenties voor 5G-netwerken. Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. De registratie sluit op 6 april, eigenlijke veiling staat voor juni op de agenda. 3.209 keer bekeken | 2 reacties

27 mrt 'Sterke cijfers en geen verrassingen bij HAL'

Gerelateerd:  HAL Trust 119,200 +1,88%

AMSTERDAM (AFN) - Investeerder HAL is met sterke cijfers gekomen over 2019, waarbij geen verrassingen waren te zien. Dat meldde KBC Securities. 4.528 keer bekeken | 4 reacties

27 mrt 'Voorzichtigheid Brunel is begrijpelijk'

Gerelateerd:  Brunel 5,660 +6,39%

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel detacheerder Brunel zegt nog weinig omzetverlies te merken dit kwartaal als gevolg van het nieuwe coronavirus, is het bedrijf erg voorzichtig, stellen analisten van KBC Securities. Het schrappen van het dividend noemen ze begrijpelijk, hoewel Brunel een sterke kaspositie heeft. 1.842 keer bekeken | 1 reacties

27 mrt Frans consumentenvertrouwen licht gedaald

CORONAVIRUSPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in maart licht gedaald. Dat meldde het Franse statistiekbureau. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat het onderzoek grotendeels werd uitgevoerd voordat omvangrijke maatregelen werden aangekondigd om de coronapandemie in te dammen. 1.062 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt AEX doet stap terug na sterke opleving

Gerelateerd:  AEX 510,36 +1,93%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in het rood. Ook de andere Europese beurzen lieten minnen zien. Beleggers namen gas terug na de recente sterke opleving, die werd veroorzaakt door de omvangrijke steunmaatregelen van de centrale banken en overheden om de economie door de coronacrisis heen te loodsen. Op Wall Street liet de Dow-Jonesindex in de afgelopen drie dagen de sterkste stijging sinds 1931. 9.919 keer bekeken | 62 reacties

27 mrt ABN AMRO breidt coronasteun voor bedrijven uit

Gerelateerd:  ABN AMRO BANK N.V. 8,016 +3,22%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO breidt zijn steunmaatregelen uit voor bedrijven die in de problemen dreigen te komen door de coronacrisis. De bank wil ook zijn grotere klanten automatisch een financiële adempauze geven. 2.823 keer bekeken | 3 reacties

27 mrt Detacheerder Brunel schrapt dividend om coronacrisis

Gerelateerd:  Brunel 5,660 +6,39%

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel verwacht zware tijden als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus, maar ook door de lage olieprijs. Tot dusver heeft het bedrijf nog geen materiële schade geleden, maar het heeft wel besloten uit voorzorg geen dividend uit te betalen over 2019. 2.579 keer bekeken | 7 reacties

27 mrt 'ECB-president Lagarde in zelfisolatie om coronavirus'

FRANKFURT (AFN) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) is vorige week tijdelijk in zelfisolatie gegaan nadat ze in contact was geweest met een persoon die was besmet met het coronavirus. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. 6.485 keer bekeken | 10 reacties

27 mrt Signify schrapt prognose en dividend vanwege coronacrisis

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 17,125 +1,57%

EINDHOVEN (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify schrapt zijn financiële vooruitzichten en dividend vanwege de coronacrisis. Ook stelt de beursgenoteerde onderneming een beleggersdag, die eigenlijk in juni zou plaatsvinden, uit. De aandeelhoudersvergadering op 19 mei gaat vooralsnog wel door. 1.581 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt Brillenmaker EssilorLuxottica sluit alle Franse fabrieken

Gerelateerd:  GrandVision 23,150 +1,31%

CHARENTON-LE-PONT (AFN) - Brillenmaker EssilorLuxottica heeft al zijn fabrieken in Frankrijk gesloten wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het Frans-Italiaanse bedrijf, dat bekende merken voert als Ray-Ban en Oakley, laat verder weten dat zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor 2020 de prullenbak in kunnen. 1.764 keer bekeken | 1 reacties

27 mrt Heijmans verwacht geen negatieve gevolgen door Zuidasdok

Gerelateerd:  Heijmans 6,180 +0,49%

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans verwacht geen negatieve impact op de financiële resultaten nu de overheid heeft besloten de resterende werkzaamheden rond het Zuidasdok opnieuw aan te besteden. De samenwerking met Hochtief en Fluor kan naar verwachting in goed onderling overleg worden ontbonden. 1.933 keer bekeken | 5 reacties

27 mrt 'AEX koerst af op sterke weekwinst'

Gerelateerd:  AEX 510,36 +1,93%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk lager openen na de recente sterke opleving. Beleggers lijken steeds meer vertrouwen te krijgen in de omvangrijke steunmaatregelen van de centrale banken en overheden om de economie door de coronacrisis heen te loodsen. De AEX-index steeg deze week al drie dagen op rij en stevent af op een weekwinst van bijna 12 procent. Op Wall Street liet de Dow-Jonesindex de afgelopen drie dagen de sterkste stijging sinds 1931 zien. 10.538 keer bekeken | 9 reacties

27 mrt Sony onzeker over winstverwachting door coronacrisis

TOKIO/ROUND ROCK (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse technologie- en elektronicaconcern Sony is onzeker of het dit lopende boekjaar aan zijn winstverwachtingen kan voldoen, vanwege de impact van de coronacrisis. In februari had Sony juist nog zijn winstprognose voor het boekjaar dat eind maart eindigt naar boven bijgesteld. 1.070 keer bekeken | 0 reacties

27 mrt NSI koopt kantoorgebouw ONE20 in Amsterdam

Gerelateerd:  NSI 39,750 +4,88%

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft het kantoorgebouw ONE20 aan de Teleportboulevard 120-142 in Amsterdam-Sloterdijk gekocht. Het pand met een oppervlakte van 9743 vierkante meter is donderdag overgedragen van Trinity Vastgoed III aan NSI. Daarmee was 34 miljoen euro gemoeid. 1.893 keer bekeken | 2 reacties

27 mrt Nikkei sluit sterke week hoger af

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 19.345,77 -0,04%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de sterke opleving op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex in de afgelopen drie dagen de grootste opmars liet zien sinds 1931. De hoop dat de omvangrijke wereldwijde steunpakketten van centrale banken en overheden de economische pijn van de coronapandemie zullen verlichten zorgde voor optimisme bij beleggers. Ook gaf de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell aan dat de Federal Reserve nog genoeg munitie heeft om de grootste economie ter wereld verder te ondersteunen. 2.335 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. Air France-KLM 5,226 15:46
  -0,066
  -1,25%
 2. ArcelorMittal 9,678 15:47
  +0,258
  +2,74%
 3. Boskalis Westminster Koninklijke 17,310 15:45
  +0,380
  +2,24%
 4. JUST EAT TAKEAWAY 83,780 15:47
  +8,140
  +10,76%
 5. Kiadis Pharma 1,879 15:44
  +0,515
  +37,76%
 6. PROSUS 63,620 15:47
  +0,220
  +0,35%
 7. Royal Dutch Shell A 17,722 15:47
  +0,472
  +2,74%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare