Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 14 februari 2020

14 feb Gemengd slot op beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lieten vrijdag een gemengd beeld zien, met vrij beperkte koersuitslagen. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaast verwerkten beleggers onder meer gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en het consumentenvertrouwen, plus resultaten van verschillende bedrijven. 2.551 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Motorola wint strijd om handelsgeheimen van Chinees bedrijf

Gerelateerd:  Motorola Solutions 177,430 -0,38%

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse technologieconcern Motorola Solutions heeft een schadevergoeding toegekend gekregen van bijna 765 miljoen dollar in een strijd rond handelsgeheimen met het Chinese Hytera Communications. Een federale jury in Chicago bevond Hytera schuldig aan het stelen van technologische geheimen en patenten van Motorola. 2.740 keer bekeken | 7 reacties

14 feb Fed-bestuurder: vooruitzicht VS stabiel ondanks risico virus

CLEVELAND (AFN) - Bestuurder Loretta Mester van de Federal Reserve Bank van Cleveland houdt vast aan haar vooruitzichten voor de economische groei in de Verenigde Staten dit jaar, ondanks de risico's rond het nieuwe coronavirus. Dat verklaarde de beleidsmaker van de koepel van Amerikaanse centrale banken aan persbureau Bloomberg. 2.489 keer bekeken | 2 reacties

14 feb Lagere koersen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het rood. De aandacht op Wall Street bleef uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaast verwerkten beleggers onder meer gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en het consumentenvertrouwen, plus resultaten van verschillende bedrijven. 1.479 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Tie Kinetix verkoopt bedrijfsonderdeel voor 6 miljoen

Gerelateerd:  TIE Kinetix 8,150 -1,21%

BREUKELEN (AFN) - Softwarebedrijf Tie Kinetix verkoopt zijn bedrijfsonderdeel ‘Google-Ads-for-the-Channel’ en Demand Generation aan Impartner Inc. De transactie heeft een waarde van 6 miljoen euro in contanten en betreft negen personeelsleden in Nederland en de Verenigde Staten en verschillende klantovereenkomsten, met een omzet van 1,9 miljoen euro. 1.841 keer bekeken | 2 reacties

14 feb Reggeborgh bouwt belang VolkerWessels verder uit

Gerelateerd:  VolkerWessels 21,900 0,00%

AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 11.211 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft nu 75,13 procent van het bouwbedrijf in handen. 1.857 keer bekeken | 4 reacties

14 feb Retail Estates ziet huurresultaat toenemen

Gerelateerd:  Retail Estates 76,600 -0,65%

TERNAT (AFN) - Het Belgische winkelvastgoedfonds Retail Estates heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar het netto-huurresultaat met ruim 15 procent zien stijgen tot 80,10 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. De toename is vooral te danken aan de groei van de vastgoedportefeuille door acquisities, aldus Retail Estates. 1.141 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Beurs Amsterdam sluit vrijwel onveranderd

Gerelateerd:  AEX 581,78 -0,16%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag nagenoeg onveranderd gesloten, terwijl elders in Europa overwegend rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een zeer drukke cijferweek en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank. 2.158 keer bekeken | 5 reacties

14 feb Topman Deutsche Börse blijft langer aan

Gerelateerd:  DEUTSCHE BOERSE NA O.N. 149,000 -2,17%, Euronext 79,100 +0,25%

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Börse heeft het contract van topman Theodor Weimer verlengd tot eind 2024. Dat maakte het Duitse beursbedrijf vrijdag bekend. 965 keer bekeken | 1 reacties

14 feb Lichte stijging bedrijfsvoorraden VS

WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in december met 0,1 procent toegenomen op maandbasis. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. 920 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Consumentenvertrouwen VS neemt verder toe

ANN ARBOR (AFN/BLOOMBERG) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in februari gestegen naar het hoogste niveau sinds 2018. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan. 1.616 keer bekeken | 1 reacties

14 feb Beurs Amsterdam licht in het rood

Gerelateerd:  AEX 581,78 -0,16%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in de middaghandel licht in de min, terwijl elders in Europa ook rode cijfers waren te zien. Beleggers deden het even rustig aan na een zeer drukke cijferweek en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank. 1.612 keer bekeken | 4 reacties

14 feb Wall Street opent gemengd

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen geopend. De aandacht op Wall Street blijft uitgaan naar de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Daarnaast verwerkten beleggers onder meer gegevens over de Amerikaanse winkelverkopen en resultaten van verschillende bedrijven. 1.022 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Industriële productie VS verder gedaald

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in januari met 0,3 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve. 1.654 keer bekeken | 4 reacties

14 feb Amerikaanse Delta Air Lines brengt uitstoot naar nul

Gerelateerd:  Air France-KLM 7,950 -0,87%

ATLANTA (AFN) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines wordt vanaf maart CO2-neutraal. De vliegtuigen van de onderneming blijven wel op brandstof vliegen, maar de uitstoot wordt volledig gecompenseerd. 2.329 keer bekeken | 7 reacties

14 feb 'Voorzichtig begin Wall Street verwacht'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York komen vrijdag naar verwachting niet ver van hun plek na de openingsbel. Beleggers proberen uit nieuwe cijfers over besmettingen met het nieuwe coronavirus op te maken of er sprake is van een versnelde verspreiding van de longaandoening of niet. Daarnaast staat chipbedrijf Nvidia in de schijnwerpers na een handelsupdate. 1.136 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Importprijzen VS stabiel gebleven

WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in januari gelijk gebleven aan die van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. 731 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Winkelverkopen VS omhoog

WASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in januari met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. 908 keer bekeken | 1 reacties

14 feb Beurzen blijven dicht bij huis

Gerelateerd:  AEX 581,78 -0,16%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven vrijdag dicht bij huis. Beleggers namen weinig risico en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Daarnaast ging de aandacht uit naar de bedrijfsresultaten. Op het Damrak stond NIBC in de schijnwerpers na een overnamebod op de bank. 2.593 keer bekeken | 3 reacties

14 feb Economie eurozone groeit nog net

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopig cijfer. Bij een eerdere raming was de groei van het bruto binnenlands product (bbp) ook al op die stand uitgekomen. 3.962 keer bekeken | 27 reacties

14 feb 'Ruimte voor uitkeringen aan aandeelhouders bij Akzo'

Gerelateerd:  Akzo Nobel 79,120 +0,27%

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities zien bij AkzoNobel voor de nabije toekomst aanzienlijke ruimte voor het laten terugvloeien van geld naar de aandeelhouders. Dat zeggen de marktvorsers in reactie op de aankondigingen van de verffabrikant op zijn beleggersdag. 2.275 keer bekeken | 1 reacties

14 feb Adviesverlaging Fagron bij KBC

Gerelateerd:  Fagron 19,930 -0,35%, KBC Groep 65,360 +0,40%

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC verlagen hun advies voor Fagron naar hold van buy. De resultaten die het bedrijf donderdag presenteren worden gemengd ontvangen, maar hebben volgens de marktvorsers een licht positief effect. Het aandeel van de toeleverancier is de laatste tijd echter zo sterk gestegen dat verdere waardestijgingen minder waarschijnlijk worden. 2.044 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Royal Bank of Scotland gaat door als NatWest

EDINBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank Royal Bank of Scotland (RBS) wil zijn naam veranderen in NatWest. Dat is de naam van een andere bank die sinds 2000 onderdeel van de groep uitmaakt. Met de naamswijziging slaat de nieuwe topvrouw Alison Rose een koers in richting een meer op consumenten gerichte bank. NatWest is een veel groter consumentenmerk in het Verenigd Koninkrijk dan RBS. 1.930 keer bekeken | 1 reacties

14 feb 'Zorgen om Nederlandse en Duitstalige markt Brunel'

Gerelateerd:  Brunel 7,940 -0,75%

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers van detacheerder Brunel waren grotendeels in lijn met de verwachtingen. Wel zijn ontwikkelingen op de Nederlandse markt en in de Duitstalige landen reden tot enige zorg, vinden analisten van KBC. Hier daalde het aantal door Brunel ingezette detacheringskrachten. 2.003 keer bekeken | 0 reacties

14 feb KBC verlaagt advies Aegon

Gerelateerd:  Aegon 3,422 -0,44%, KBC Groep 65,360 +0,40%

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities hebben hun advies voor Aegon verlaagd na de teleurstellende jaarcijfers van de verzekeraar. De marktvorsers raden beleggers nu aan hun aandelen even vast te houden. Eerder stond het advies nog op buy. 5.654 keer bekeken | 6 reacties

14 feb Albert Heijn gaat ook in België thuisbezorgen

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 22,645 -1,18%

ZAANDAM (AFN) - Supermarktketen Albert Heijn gaat dit voorjaar boodschappen thuisbezorgen in België. De nieuwe dienst begint in de regio Antwerpen en wordt daarna stapsgewijs uitgebreid over de rest van het land. 1.541 keer bekeken | 2 reacties

14 feb 'Stikstofproblematiek in bouw nog niet voorbij'

AMSTERDAM (AFN) - De PFAS- en stikstofproblematiek is duidelijk nog niet over voor de Nederlandse bouwsector, en dan met name voor de zogeheten inframarkt. Dat maken analisten van ING op uit het jaarbericht van VolkerWessels. De onderneming was de eerste van de beursgenoteerde bouwers in Nederland die een kijkje in de boeken gaf over het afgelopen jaar. BAM en Heijmans komen later deze maand pas met hun jaarcijfers naar buiten. 1.954 keer bekeken | 9 reacties

14 feb Renault boekt eerste jaarverlies in decennium

Gerelateerd:  Renault 29,085 +1,22%

PARIJS (AFN/RTR) - De Franse autofabrikant Renault heeft vorig jaar rode cijfers geschreven. Het is voor het eerst in tien jaar dat het concern een boekjaar afsluit met verlies. Ook de omzet van het concern liep terug, zoals het bedrijf eerder al voorspelde. 1.440 keer bekeken | 0 reacties

14 feb NIBC in de schijnwerpers op Damrak

Gerelateerd:  AEX 581,78 -0,16%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel NIBC stond vrijdag in de schijnwerpers op het Damrak na een overnamebod op de bank. De aandelenbeurs in Amsterdam ging licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. De aandacht van beleggers bleef uitgaan naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. 5.292 keer bekeken | 18 reacties

14 feb VodafoneZiggo overtreft eigen verwachtingen

Gerelateerd:  KPN 2,407 -0,91%

UTRECHT (AFN) - VodafoneZiggo heeft aan zijn doelstellingen voor dit jaar voldaan door een sterk laatste kwartaal. VodafoneZiggo trok opnieuw meer klanten en ook het aantal klanten dat zowel mobiele telefonie van Vodafone als thuisdiensten van Ziggo afnam steeg verder. 1.672 keer bekeken | 0 reacties

14 feb ABN AMRO treft schikking in zaak hypotheekrente

Gerelateerd:  ABN AMRO BANK N.V. 14,020 +0,14%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft een akkoord bereikt met klanten die vinden dat ze jarenlang te veel hypotheekrente hebben betaald. De bank gaat een deel van het te veel betaalde geld vergoeden, zo kwam het financieel concern overeen in een schikking met de belangenstichting Euribar. 5.282 keer bekeken | 2 reacties

14 feb Investeerder Blackstone doet bod op NIBC

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Blackstone wil de Nederlandse bank NIBC overnemen. Daardoor verdwijnt de Haagse zakenbank mogelijk van de beurs. Het totale prijskaartje dat Blackstone aan NIBC hangt bedraagt ongeveer 1,5 miljard euro. 6.399 keer bekeken | 5 reacties

14 feb 'Voorzichtig begin voor Amsterdamse beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag waarschijnlijk iets hoger. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine koersuitslagen te openen na de verliesbeurt een dag eerder. De aandacht van beleggers blijft uitgaan naar de bedrijfsresultaten en de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China. 2.807 keer bekeken | 4 reacties

14 feb Geen groei, maar ook geen krimp in Duitsland

WIESBADEN (AFN/DPA) - De economie van Duitsland is in het vierde kwartaal niet gegroeid, maar ook niet gekrompen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Duitse federale statistiekbureau bekend op basis van voorlopige cijfers. 1.685 keer bekeken | 5 reacties

14 feb Brunel sluit kwartaal af met rode cijfers

Gerelateerd:  Brunel 7,940 -0,75%

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft het vierde kwartaal rode cijfers geschreven. Het bedrijf had hoge kosten aan de beëindiging van zijn onderdeel Brunel Industrial Services (BIS) in Texas. Eerder maakte het bedrijf al bekend te stoppen met deze activiteiten, omdat die verlieslatend waren. 2.862 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Crédit Agricole profiteert van zakenbankactiviteiten

Gerelateerd:  Crédit Agricole 12,100 -1,14%

MONTROUGE (AFN/BLOOMBERG) - Crédit Agricole heeft in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar geprofiteerd van zijn zakenbankactiviteiten. Dat is goed nieuws voor de Franse bank die worstelt met zijn consumententak, waar onder meer spaargeld onder valt. Die consumentendivisie verkeert nu in zwaar weer vanwege de lage rente. 978 keer bekeken | 0 reacties

14 feb VEON profiteert van toename datagebruik

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft afgelopen kwartaal weten te profiteren van hoger datagebruik door zijn klanten. De zaken in Rusland bleven moeizaam door hoge investeringen in het netwerk, maar in zijn "groeimotoren" Pakistan, Oekraïne, Oezbekistan en Kazachstan zette het bedrijf naar eigen zeggen sterke resultaten neer. 932 keer bekeken | 0 reacties

14 feb Nikkei sluit lager in hogere regio

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 22.426,19 -0,79%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers zochten hun heil in de Japanse yen door de zorgen over de economische impact van het nieuwe coronavirus in China. Een duurdere yen is slecht nieuws voor de Japanse exportbedrijven, die de prijzen van hun producten in het buitenland zien stijgen. Elders in de Aziatische regio lieten de beurzen kleine winsten zien in afwachting van de verlaging van de importtarieven op Amerikaanse goederen die China eerder deze maand aankondigde. 2.203 keer bekeken | 4 reacties

14 feb Barbie-maker Mattel heeft last van Frozen-hype

Gerelateerd:  Yum! Brands 98,060 +0,11%

EL SEGUNDO (AFN/RTR) - Speelgoedmaker Mattel heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een lagere omzet geboekt. Het bedrijf kampte onder andere met de tanende verkopen van zijn Barbie-poppen in de Verenigde Staten. Die hadden last van het razend populaire speelgoed dat is gebaseerd op de filmreeks Frozen, dat door rivaal Hasbro wordt gemaakt. 1.716 keer bekeken | 4 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. Advanced Metallurgical Group 20,650 17:35
  +0,110
  +0,54%
 2. Ahold Delhaize Koninklijke 22,645 17:35
  -0,270
  -1,18%
 3. Air France-KLM 7,950 17:35
  -0,070
  -0,87%
 4. ASM International 118,300 17:35
  +10,700
  +9,94%
 5. GrandVision 27,660 17:35
  0,000
  0,00%
 6. Kiadis Pharma 2,070 17:35
  +0,351
  +20,42%
 7. Lucas Bols 12,750 17:29
  -0,100
  -0,78%
 8. NIBC Holding N.V. 9,740 17:35
  +0,130
  +1,35%
 9. NN Group 34,420 17:35
  +0,600
  +1,77%
 10. RANDSTAD NV 49,960 17:37
  -0,400
  -0,79%
 11. Retail Estates 76,600 17:35
  -0,500
  -0,65%
 12. UNILEVER 51,160 17:37
  -0,360
  -0,70%
 13. VolkerWessels 21,900 17:35
  0,000
  0,00%
 14. Wolters Kluwer 69,820 17:35
  +2,420
  +3,59%