Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van zaterdag 21 november 2020

20 nov 'Brexitdeal ondanks opschorting nog kwestie van weken'

BRUSSEL (AFN) - Onderhandelaars van het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn optimistisch over het bereiken van een handelsverdrag voor na de brexit. Ondanks de opschorting van de onderhandelingen verwachten betrokkenen dat ergens in de komende twee weken een definitief akkoord wordt bereikt, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. 7.266 keer bekeken | 9 reacties

20 nov Wall Street eindigt beursweek in mineur

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Een nieuwe stap richting de komst van een coronavaccin van farmaceuten Pfizer en BioNTech kon een mineurstemming niet verhelpen. Onenigheid tussen de Amerikaanse koepel van centrale banken en minister van Financiën over de verlening van coronasteun drukte te zwaar op het sentiment. 3.751 keer bekeken | 1 reacties

20 nov Beleggers Wall Street zoeken naar richting

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Het beeld op de beurzen in New York was vrijdag tussentijds gemengd. Tegenover optimisme over de komst van een coronavaccin stond de nog altijd rappe verspreiding van het longvirus wereldwijd. Onenigheid tussen de Federal Reserve en de Amerikaanse minister van Financiën over het verlenen van financiële noodsteun drukte verder op het sentiment. 2.398 keer bekeken | 2 reacties

20 nov Opnieuw honderden winkels uit portefeuille Retail Estates dicht

Gerelateerd:  Retail Estates 59,400 0,00%

TERNAT (AFN) - Honderden huurders van het Belgische vastgoedbedrijf Retail Estates moesten door een nieuwe lockdown hun zaak sluiten. Dat meldt het bedrijf in een handelsbericht. Van de 750 panden in België zijn 443 panden getroffen. In Nederland verhuurt de firma bovendien aan enkele horecazaken die gedwongen dicht moesten. 5.185 keer bekeken | 4 reacties

20 nov AEX met winst het weekend in

Gerelateerd:  AEX 607,46 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten het nieuws dat farmaceuten Pfizer en BioNTech bij de Amerikaanse medicijnwaakhond goedkeuring aanvragen voor hun coronavaccin. Tegelijkertijd zitten veel landen nog midden in de opleving van de pandemie. Elders in Europa waren de winsten dan ook bescheidener. 2.336 keer bekeken | 0 reacties

20 nov Consumentenvertrouwen eurozone daalt verder

BRUSSEL (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de eurozone is in november verder gedaald door de verder oplopende coronabesmettingen en de in veel landen aangescherpte maatregelen om het virus in te dammen. Dat blijkt uit een voorlopig raming van de Europese Commissie. 2.526 keer bekeken | 1 reacties

20 nov AEX houdt winst vast

Gerelateerd:  AEX 607,46 0,00%

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index hield vrijdagmiddag zijn winst van eerder op de dag vast. Beleggers verwerkten het nieuws dat farmaceuten Pfizer en BioNTech bij de Amerikaanse medicijnwaakhond goedkeuring aanvragen voor hun coronavaccin. Tegelijkertijd zitten veel landen nog midden in de opleving van de pandemie. 1.921 keer bekeken | 0 reacties

20 nov Vlakke opening op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersbewegingen geopend. Beleggers blijven bezorgd over de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus. Daar staat tegenover dat farmaceuten Pfizer en BioNTech met opbeurend nieuws rond hun coronavaccin kwamen. Daarnaast gaat de aandacht uit naar een conflict tussen de Federal Reserve en de Amerikaanse minister van Financiën. 1.793 keer bekeken | 2 reacties

20 nov 'Rustige opening op Wall Street in de maak'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting met kleine uitslagen aan de laatste sessie van de week beginnen. De ontwikkelingen rond de coronacrisis blijven hun stempel op de markten drukken. Het almaar oplopend aantal besmettingen doet het beurssentiment geen goed. Verder is er onenigheid over de inzet van noodsteun. Daartegenover staat de positieve ontwikkeling rond vaccins. 1.616 keer bekeken | 1 reacties

20 nov Pfizer en BioNTech vragen goedkeuring voor coronavaccin

Gerelateerd:  Pfizer Inc 36,600 +0,22%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech staan op het punt om goedkeuring te vragen voor hun coronavaccin. De aanvraag zal volgens de bedrijven vrijdag nog naar de autoriteiten in de VS worden gestuurd. 5.977 keer bekeken | 8 reacties

20 nov Aandeelhouders Euronext akkoord met overname Borsa Italiana

Gerelateerd:  Euronext 86,850 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Beursexploitant Euronext heeft van zijn aandeelhouders groen licht gekregen voor de overname van de Italiaanse branchegenoot Borsa Italiana. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering werd vrijwel unaniem ingestemd met de deal. 1.822 keer bekeken | 1 reacties

20 nov Kleine plussen op Europese beurzen

Gerelateerd:  AEX 607,46 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine plussen zien. Berichten dat er in Washington weer onderhandeld gaat worden over een nieuw financieel hulppakket vanwege de coronacrisis zorgde voor enig optimisme op de beursvloeren. Beleggers bleven echter voorzichtig door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de strengere maatregelen om het virus in te dammen. 1.750 keer bekeken | 0 reacties

20 nov MKB Nedsense gaat zich meer richten op ICT-sector

Gerelateerd:  MKB Nedsense 0,153 0,00%

BUSSUM (AFN) - Investeringsmaatschappij MKB Nedsense gaat zich met zijn investeringen meer richten op de ICT-sector. De onderneming wil daarvoor de statuten wijzigen. Op oudejaarsdag wordt dit plan aan de aandeelhouders voorgelegd. 3.057 keer bekeken | 2 reacties

20 nov 'Brussel betaalt 15,50 euro per dosis coronavaccins Pfizer'

Gerelateerd:  Pfizer Inc 36,600 +0,22%

BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie zal mogelijk meer dan 10 miljard euro moeten betalen voor de honderden miljoenen coronavaccins van farmaceuten Pfizer en BioNTech. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat de maker van het vaccin en de EU een prijs per dosis van 15,50 euro overeen zijn gekomen. 8.936 keer bekeken | 17 reacties

20 nov AEX boekt voorzichtige winst

Gerelateerd:  AEX 607,46 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte vrijdag een voorzichtige winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine plussen zien. Berichten dat er in Washington weer onderhandeld gaat worden over een nieuw steunpakket vanwege de coronacrisis boden enige steun aan de handel. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd bleef echter zorgen voor terughoudendheid bij beleggers. 2.274 keer bekeken | 0 reacties

20 nov Onenigheid over inzet noodsteun VS tussen Fed-baas en minister

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - In de Verenigde Staten is onenigheid ontstaan over de aanpak van de coronacrisis tussen twee van de belangrijkste economische beleidsmakers. Minister van Financiën Steven Mnuchin is het niet eens met centralebankpresident Jerome Powell over de besteding van een deel van de noodhulp. 5.703 keer bekeken | 1 reacties

20 nov Duitse producentenprijzen licht omhoog

WIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in oktober met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau. 1.264 keer bekeken | 0 reacties

20 nov Nieuwe commercieel directeur voor Heineken

Gerelateerd:  Heineken 89,880 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft de Brit James Thompson aangesteld als commercieel directeur. Hij is de opvolger van Jan Derck van Karnebeek die naar 27 jaar bij Heineken in dienst te zijn geweest zijn vertrek aankondigde. Van Karnebeek verlaat het bedrijf op 1 maart volgend jaar. 3.009 keer bekeken | 0 reacties

20 nov 'Afwachtend begin voor Beursplein 5'

Gerelateerd:  AEX 607,46 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt vrijdag vrijwel vlak te openen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met kleine koersuitslagen beginnen na de verliesbeurt een dag eerder. Beleggers verwerken de hogere slotstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door berichten dat er in Washington weer onderhandeld gaat worden over een nieuw crisissteunpakket. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen blijft echter zorgen voor terughoudendheid op de markten. 3.369 keer bekeken | 1 reacties

20 nov Fastned haalt 17 miljoen euro op met obligaties

Gerelateerd:  FASTNED 26,350 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Fastned heeft ruim 17 miljoen miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders bijna 4 miljoen euro aan schuldpapier uit eerdere uitgiften verlengd. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's gaat het geld gebruiken om verder te groeien. 4.371 keer bekeken | 8 reacties

20 nov Consument minder pessimistisch ondanks nieuwe lockdown

DEN HAAG (AFN) - Nederlandse consumenten zijn deze maand wat minder pessimistisch geworden ondanks de nieuwe lockdownmaatregelen van de overheid. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liep de graadmeter voor het consumentenvertrouwen licht op. Wel bleef de stemming duidelijk somber. 1.856 keer bekeken | 0 reacties

20 nov Nikkei sluit week lager af

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 26.296,86 +0,50%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw met een kleine min geëindigd. Het was de derde verliesbeurt op rij. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan. Een recordstijging van het aantal binnenlandse coronabesmettingen wakkerde daarbij de vrees aan voor strengere maatregelen in het land om de verspreiding van het virus af te remmen. 1.639 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

 1. Aperam 33,510 24 nov
  0,000
  0,00%
 2. ING Groep 8,600 24 nov
  0,000
  0,00%
 3. Royal Dutch Shell A 15,608 24 nov
  0,000
  0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare