Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 15 januari 2020

15 jan 'Galapagos zet eerste stap met oorlogskas'

Gerelateerd:  Galapagos 206,500 +1,62%

AMSTERDAM (AFN) - Galapagos maakt via de samenwerking met Fibrocor voor het eerst gebruik van zijn oorlogskas van 5,5 miljard euro. Zodoende "warmt Galapagos zijn motor voor bedrijfsontwikkeling op", schrijven analisten van KBC Securities. 7.806 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Ambassadeur China: relatie in gevaar door blokkeren export ASML

Gerelateerd:  ASML 270,900 +0,26%

AMSTERDAM (AFN) - De relatie tussen Nederland en China loopt gevaar als het kabinet de export van een chipmachine van ASML naar China blijft blokkeren uit politieke redenen. Dat zegt de Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong, in Het Financieele Dagblad. 5.650 keer bekeken | 23 reacties

15 jan Hoofdindex Amsterdam zakt in het rood

Gerelateerd:  Aegon 3,965 +0,10%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond woensdagmiddag licht in de min. Ook diverse andere Europese graadmeters gingen licht omlaag. Beleggers lijken terughoudend in afwachting van de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht. 4.356 keer bekeken | 6 reacties

15 jan ASR hevelt bankklanten over naar Van Lanschot Kempen

Gerelateerd:  ASR Nederland 34,750 +0,90%, Van Lanschot Kempen NV 19,700 +0,41%

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR stapt via een samenwerking met Van Lanschot Kempen uit zijn bancaire activiteiten. Ruim 15.000 klanten met een beleggingsrekening bij ASR Bank krijgen de mogelijkheid gratis over te stappen naar Evi, een merk voor online beleggingsrekeningen van Van Lanschot Kempen. 4.226 keer bekeken | 3 reacties

15 jan NIBC stopt met kapitaalmarktactiviteiten

Gerelateerd:  NIBC Holding N.V. 7,760 +0,13%

DEN HAAG (AFN) - Zakenbank NIBC stopt met kapitaalmarktdiensten voor zakelijke klanten. Het gaat om activiteiten op het gebied van obligaties, schulden en aandelen. De beslissing kost ongeveer vijftig banen. 4.136 keer bekeken | 1 reacties

15 jan VS en China ondertekenen gedeeltelijke handelsdeal

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben hun handtekening gezet onder een gedeeltelijke handelsdeal. Daarmee maken de twee landen een pas op de plaats in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden ontstond. 4.045 keer bekeken | 10 reacties

15 jan Amazon.nl zet nieuwe stap in Nederland

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 22,565 +2,15%, Amazon.com 1.864,720 -0,70%

AMSTERDAM (AFN) - Webwinkelreus Amazon zet een nieuw stap in Nederland. Nog dit jaar worden miljoenenen fysieke producten geïntroduceerd op Amazon.nl. Bedrijven die hun producten willen aanbieden via Amazon.nl kunnen zich vanaf woensdag registreren. 3.974 keer bekeken | 3 reacties

15 jan 'Indrukwekkende ordergroei bij ASMI'

Gerelateerd:  ASMI 117,800 +2,57%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De ordergroei van ASM International is indrukwekkend. Dat zeggen kenners van NIBC en ING in een reactie op de handelsupdate van de toeleverancier aan de chipindustrie. Ook bij KBC Securities spreken ze van een positieve mededeling. ASMI maakte dinsdag nabeurs bekend dat de orderintake en de omzet in slotkwartaal van het vierde kwartaal van vorig jaar beter waren dan geraamd. 3.851 keer bekeken | 4 reacties

15 jan Wall Street wacht op ondertekening handelsdeal

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers wachten op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt. 3.738 keer bekeken | 2 reacties

15 jan ASMI straalt op afwachtende beurs

Gerelateerd:  ASMI 117,800 +2,57%

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. Berichten dat Washington eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen niet zal terugdraaien zorgden voor enige terughoudendheid. Op het Damrak was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht. 3.604 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Handelsdeal VS-China in schijnwerpers op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen woensdag naar verwachting met zeer kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag beginnen. Veel aandacht gaat uit naar de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten later op de dag. Het gaat dan voornamelijk om de details uit het 86-pagina's tellende document. Verder wordt weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt. 3.581 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

Gerelateerd:  Ajax 20,500 -0,49%

WILLEMSTAD (AFN) - Ajax voetbalt vanaf zondag met de naam ‘Curaçao’ op de mouw. De landskampioen werkt aan de laatste details van een nieuwe sponsovereenkomst met het eiland voor de duur van drie jaar. 3.192 keer bekeken | 6 reacties

15 jan Galapagos breidt samenwerking met Fibrocor uit

Gerelateerd:  Galapagos 206,500 +1,62%

MECHELEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een samenwerking met de Canadese branchegenoot Fibrocor Therapeutics op het gebied van fibrose uitgebreid. Daarbij neemt Galapagos ook een aandelenbelang in Fibrocor. 3.176 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Zwakste groei Duitse economie in zes jaar in 2019

BERLIJN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse economie heeft in 2019 een groei laten zien van 0,6 procent. Dat is het zwakste groeitempo in zes jaar, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. De grootste economie van Europa had vorig jaar te kampen met tegenwind door de wereldwijde handelsspanningen en zwakte in de Duitse auto-industrie. 3.042 keer bekeken | 7 reacties

15 jan ASMI in trek op Damrak

Gerelateerd:  AEX 615,570 +0,57%, ASMI 117,800 +2,57%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel ASMI was woensdag in trek op het Damrak na een positief handelsbericht van de chiptoeleverancier. De meeste Europese beurzen lieten weinig beweging zien. Beleggers zijn vooral benieuwd naar de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China, die later op de dag worden vrijgegeven. Berichten dat Washington niet van plan zou zijn om eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen terug te draaien zorgden voor enige terughoudendheid. 3.028 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Alfen levert verdeelstations aan Enexis

Gerelateerd:  Alfen N.V. 23,100 -4,55%

ALMERE (AFN) - Laadpalenfabrikant Alfen gaat prefab distributiestations leveren aan netbeheerder Enexis Netbeheer. De overeenkomst, waarbij geen financiële details werden verstrekt, is volgens de bedrijven een voortzetting van de bestaande relatie tussen beiden. 2.957 keer bekeken | 0 reacties

15 jan 'Duitse toezichthouder houdt 25 banken in de gaten'

FRANKFURT (AFN) - De Duitse financiële toezichthouder Bafin houdt 25 banken scherp in de gaten, schrijft zakenkrant Handelsblatt op basis van documenten die het bij de overheid heeft opgevraagd. Bij die banken is een verhoogd risico op witwaspraktijken. Bafin gaat bij die banken de systemen voor het tegengaan en opsporen van witwassen controleren. 2.878 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Zwakkere arbeidsmarkt blijkt ook uit Beige Book

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie liet in de laatste periode van vorig jaar een "bescheiden" groei zien, al waren er wel signalen dat de banenaanwas afzwakte. Dat meldde de Federal Reserve in zijn zogeheten Beige Book, dat inzage geeft in de economische activiteit in de Verenigde Staten. 2.734 keer bekeken | 9 reacties

15 jan Prosus prijst bijna 1,3 miljard dollar aan obligaties

Gerelateerd:  EUR/USD 1,109 0,00%, PROSUS 71,530 +1,29%

AMSTERDAM (AFN) - Technologie-investeerder Prosus wil voor 1,25 miljard dollar aan obligaties uitgeven. Met de opbrengst wil Prosus andere leningen vervroegd aflossen. 2.698 keer bekeken | 3 reacties

15 jan Wall Street sluit hoger na handelsdeal

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - Op de Amerikaanse aandelenbeurzen is positief gereageerd op de ondertekening van de gedeeltelijke handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. De graadmeters op Wall Street gingen woensdag met winsten de handel uit. Beleggers verwerkten tevens weer een keur aan bedrijfsresultaten. 2.689 keer bekeken | 3 reacties

15 jan Huis VS stuurt aanklachten tegen Trump naar Senaat

WASHINGTON (AFN/RTR/AFP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stuurt de aanklachten tegen president Donald Trump naar de Senaat. Afgevaardigden in het door Democraten gedomineerde Huis stemden daar met 228 tegen 193 stemmen mee in. 2.482 keer bekeken | 12 reacties

15 jan Wall Street positief over ondertekenen handelsdeal

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York op winst. Beleggers reageerden enthousiast op de ondertekening van de fase 1-handelsovereenkomst tussen China en de Verenigde Staten. Verder werd weer een keur aan bedrijfsresultaten verwerkt. 2.404 keer bekeken | 2 reacties

15 jan 'Beleggers wachten op details handelsdeal'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting lager openen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met verliezen te beginnen. Beleggers zijn vooral benieuwd naar de details van het fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. De deal zal naar verwachting later op de dag worden ondertekend, waarna de details worden vrijgegeven. 2.369 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Chipbedrijf ASMI uitblinker op beurs

Gerelateerd:  ASMI 117,800 +2,57%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Beleggers leken terughoudend in afwachting van de details van het zogenoemde fase 1-handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China. In Amsterdam was chipbedrijf ASMI een uitblinker na een positief handelsbericht. 2.258 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Alcoa voorziet overschot op markt voor aluminium

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa denkt dat er dit jaar een overschot ontstaat op de markt voor aluminium. Het aanbod aan aluminium stijgt waarschijnlijk harder dan de vraag, waardoor er naar verwachting sprake zal zijn van een surplus van zo'n 600.000 ton. 2.231 keer bekeken | 5 reacties

15 jan Bank of America boekt lagere winst

Gerelateerd:  Bank of America Corp 34,710 -0,03%

CHARLOTTE (AFN) - Bank of America heeft in het vierde kwartaal van 2019 een lagere winst behaald, vooral onder druk van de gedaalde rente in de Verenigde Staten. De nettowinst bedroeg 7 miljard dollar tegen 7,3 miljard dollar in het vierde kwartaal een jaar eerder. 2.154 keer bekeken | 2 reacties

15 jan Winst- en omzetstijging voor BlackRock

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft vorig jaar iets meer winst gemaakt op een licht hogere omzet. Volgens de onderneming werd onder meer geprofiteerd van de uitbreiding van activiteiten. Zo wordt BlackRock door klanten meer en meer als strategische partner gezien, waarbij de kennis en kunde van de investeerder wordt ingezet bij macro-economische en geopolitieke kwesties. Verder staat het bedrijf steeds meer te boek als dienstverlener op het gebied van technologie. 1.825 keer bekeken | 2 reacties

15 jan Kwart minder winst voor Goldman Sachs

Gerelateerd:  Goldman Sachs Group 249,460 -0,10%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft de winst in het vierde kwartaal van 2019 met ongeveer een kwart zien dalen. Dat heeft onder meer te maken met fors hogere juridische kosten, mede vanwege een fraudeschandaal in Maleisië waar Goldman Sachs bij betrokken is. 1.682 keer bekeken | 0 reacties

15 jan OPEC verwacht minder vraag naar eigen olie

Gerelateerd:  New York WTI spot 56,220 +1,06%, Royal Dutch Shell A 26,410 -0,28%

LONDEN (AFN/RTR) - De vraag naar ruwe olie uit OPEC-landen zal dit jaar lager uitkomen, voorziet het verbond van olieproducerende landen. De wereldwijde vraag naar olie zal in 2020 juist stijgen. Een groter deel van de benodigde olie zal worden opgepompt door niet-OPEC-landen. Vooral de Verenigde Staten produceren fiks meer schalie-olie. 1.575 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Staat wil tot 4 miljard euro ophalen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. 1.513 keer bekeken | 5 reacties

15 jan Britse inflatie zakt onverwacht weg

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse inflatie is in december onverwacht teruggelopen en op de laagste stand in drie jaar uitgekomen. Dat blijkt uit cijfers van het Office for National Statistics. De lagere inflatie voedt de verwachting dat de Bank of England (BoE) binnenkort de rente zal verlagen. 1.505 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Bakkerijketen Greggs gaat met Just Eat in zee

Gerelateerd:  Takeaway.com 86,350 +0,41%

LONDEN (AFN) - Maaltijdbezorger Just Eat gaat alle bezorgingen voor de Britse bakkerijketen Greggs verzorgen. Een proef tussen de twee bedrijven in Londen, Newcastle en Glasgow was succesvol, lieten de twee bedrijven weten. Deze week komen daar al bezorgingen in Bristol en Birmingham bij. 1.457 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Malaysia Airlines schort bestellingen gewraakte 737 MAX op

KUALA LUMPUR (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartonderneming Malaysia Airlines heeft de bestelling van toestellen van het gewraakte type 737 MAX bij Boeing dit jaar opgeschort. Het is daarmee de eerste maatschappij in Zuidoost-Azië die een dergelijke stap zet, sinds de vliegtuigen om veiligheidsredenen wereldwijd aan de grond worden gehouden. Dit na twee dodelijk crashes in korte tijd. 1.446 keer bekeken | 5 reacties

15 jan Export eurozone neemt af

LUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in november met 2,9 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 197,7 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. 1.443 keer bekeken | 3 reacties

15 jan 'Interne opvolger financiële baas B&S positief'

Gerelateerd:  B&S Group SA 10,160 -0,59%

AMSTERDAM (AFN) - Dat distributeur en groothandelsbedrijf BS in Peter Kruithof intern een nieuwe financieel directeur heeft gevonden, is volgens analisten van ING positief. Kruithof, die nu al corporate treasurer is en in die functie betrokken is geweest bij de nodige overnames en de beursgang, kent de complexe bedrijfsstructuur en de cultuur al. 1.400 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels verder uit

Gerelateerd:  VolkerWessels 21,950 +0,23%

AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 4528 aandelen voor een gemiddelde prijs van 21,90 euro per stuk. Reggeborgh heeft daarmee nu 73,44 procent van het bouwbedrijf in handen. 1.330 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Avantium wil Michelle Jou tot commissaris benoemen

Gerelateerd:  Avantium 4,080 -3,32%

AMSTERDAM (AFN) - Chemiebedrijf Avantium wil Michelle Jou benoemen tot commissaris voor een periode van vier jaar. Haar voordracht wordt voorgelegd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei. 1.255 keer bekeken | 0 reacties

15 jan IAG klaagt bij EU om overheidsredding Flybe

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern IAG heeft een klacht ingediend bij de Europese Unie over de redding van luchtvaartmaatschappij Flybe. Het moederbedrijf van onder meer British Airways, Iberia en prijsvechter Vueling meent dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun. De Britse overheid verstrekte een noodkrediet aan Flybe. 1.129 keer bekeken | 0 reacties

15 jan CBS: economisch beeld fractie minder gunstig

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in januari een fractie minder gunstig dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1.124 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Nikkei lager na afwachtende sessie

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 24.041,260 +0,45%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag lager gesloten. Beleggers waren in afwachting van de ondertekening van de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, die later op de dag zou moeten plaatsvinden. Marktpartijen zijn vooral benieuwd naar de details van het akkoord. Berichten dat Washington niet van plan zou zijn om eerder opgelegde importtarieven op Chinese goederen terug te draaien zorgden daarbij voor terughoudendheid. 1.091 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Industrie New York groeit harder

NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York groeit deze maand harder in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York. 1.071 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Wolters Kluwer rondt desinvestering België af

Gerelateerd:  Wolters Kluwer 68,300 +0,89%

AMSTERDAM (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer heeft de verkoop van zijn Belgische opleidingsdivisie Kluwer Opleidingen en Kluwer Formations aan online opleider NCOI afgerond. De desinvestering werd in december aangekondigd, zonder financiële details naar buiten te brengen. 950 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Industriële productie eurozone licht gestegen

LUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in november met 0,2 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. 935 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Inflatie Frankrijk iets sterker

PARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in december opgelopen tot 1,5 procent op jaarbasis, van 1,0 procent een maand eerder. Dat meldde het Franse statistiekbureau op basis van een definitief cijfer. Bij een voorlopige raming werd nog een inflatie van 1,4 procent gerapporteerd. 885 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Export groeit in november

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in november 4,1 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van aardolieproducten en machines groeide. Het volume van de import was 6,3 procent groter dan een jaar eerder. 865 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Detailhandel zet meer om

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in november vorig jaar 2,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het verkoopvolume was 1,4 procent hoger, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 841 keer bekeken | 0 reacties

15 jan ICT Group wil Koen Beeckmans als commissaris

Gerelateerd:  ICT Group 11,350 -0,44%

BARENDRECHT (AFN) - Automatiseerder ICT Group wil Koen Beeckmans benoemen als commissaris. De financieel directeur van het Amsterdamse openbaarvervoersbedrijf GVB moet nog wel het groene licht krijgen van de aandeelhouders. Die mogen zich in mei uitspreken over de nominatie van de 48-jarige Belg. 833 keer bekeken | 1 reacties

15 jan Euronext rondt overname Nord Pool af

Gerelateerd:  Euronext 78,000 +0,52%

AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft de overname van een belang van 66 procent in Nord Pool afgerond. Daarmee breidt de beursuitbater zijn activiteiten uit naar de energiehandel. Het in Oslo gevestigde Nord Pool faciliteert handel in elektriciteit in veertien landen in Europa. 754 keer bekeken | 0 reacties

15 jan VEON praat over verkoop Armeense activiteiten

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON is in gesprek met UCom over de verkoop van zijn activiteiten in Armenië. Dat bevestigt de onderneming na berichten in de media. 748 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Envipco regelt vertrek topman

Gerelateerd:  ENVIPCO 10,800 +2,86%

AMERSFOORT (AFN) - Envipco-topman Gool Santchurn is opgestapt. De leiding bij de beursgenoteerde maker van statiegeldsystemen is nu in handen van president-commissaris Gregory Garvey, die een meer uitvoerende rol heeft gekregen. Envipco meldt een last van 1 miljoen euro te nemen voor de vertrekregeling met Santchurn, die meer dan twintig jaar voor het bedrijf werkte. 716 keer bekeken | 0 reacties

15 jan Producentenprijzen VS licht toegenomen

WASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in december met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd. 679 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Philips Konink... 45,030 17 jan
+0,440
+0,99%

Gesponsorde links