Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 14 augustus 2019

14 aug Pershing stapt in bij Berkshire Hathaway

Gerelateerd:  Pershing Square Holdings 18,400 +1,10%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het in Amsterdam genoteerde Amerikaanse investeringsbedrijf Pershing Square heeft een belang genomen in Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van investeerder Warren Buffett. Dat bleek uit bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC gedeponeerde documenten. 1.722 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Omzetgroei voor Cisco Systems

Gerelateerd:  Cisco Systems 48,770 +1,75%

SAN JOSE (AFN) - De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet in de boeken gezet. De verwachtingen voor het eerste kwartaal, dat eind oktober afloopt, waren echter minder dan waar analisten op hadden gerekend. 1.456 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Forse verliesbeurt voor Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen gesloten. De vrees voor recessies werd aangewakkerd door tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie. Die angsten werden verder gevoed door de ontwikkeling van rentes op de obligatiemarkt. Op bedrijfsgebied kwam warenhuisketen Macy's met kwartaalcijfers. 5.929 keer bekeken | 4 reacties

14 aug Constructieve gesprekken AMS en Osram

Gerelateerd:  SIGNIFY NV 25,930 +0,50%

PREMSTÄTTEN (AFN/BLOOMBERG) - De Oostenrijkse sensormaker AMS en de Duitse lichtproducent Osram Licht hebben "constructieve gesprekken" gevoerd naar aanleiding van het bod van AMS. Het bestuur van Osram moet nog een beslissing nemen om een zogeheten standstill-overeenkomst met investeerders Bain en Carlyle te verbreken. Die weerhoudt AMS ervan een formeel bod te doen. 1.039 keer bekeken | 2 reacties

14 aug Binckbank verdwijnt eind september van de beurs

Gerelateerd:  Binck 6,340 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Online broker BinckBank verdwijnt eind september van de beurs. Dat heeft het Deense Saxo Bank, dat het Nederlandse bedrijf overneemt, bekendgemaakt. Op 25 september wordt voor het laatst gehandeld in aandelen BinckBank, een dag later wordt de notering beëindigd. 2.772 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Wall Street fors in het rood

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag fors lager. Tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie wakkerden de vrees voor recessies aan. Die werden verder gevoed door de ontwikkeling van rentes op de obligatiemarkt. Op bedrijfsgebied kwam warenhuisketen Macy's met kwartaalcijfers. 5.840 keer bekeken | 10 reacties

14 aug Genmab positiever over omzet in hele jaar

KOPENHAGEN (AFN) - Het Deense biotechbedrijf Genmab heeft zijn omzetverwachting voor het hele jaar opgekrikt. Het bedrijf, waarin relatief veel Nederlandse beleggers investeren, profiteert onder meer van hogere royalty-inkomsten gerelateerd aan de verkoop van het medicijn tegen kanker Darzalex. 1.304 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Tik Europese beurzen door zorgen economie

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag flink lager gezet. Slechter dan verwachte cijfers over de Duitse economie, de grootste economie van de eurozone, drukten op het sentiment. De winsten van een dag eerder, toen de handelsvrees even wegebde nadat de Amerikaanse overheid uitstel had aangekondigd voor een deel van de nieuwe importheffingen op Chinese goederen, werden daardoor weer ingeleverd. 4.400 keer bekeken | 6 reacties

14 aug 'Huawei hielp Afrikaanse landen met spionage'

Gerelateerd:  KPN 2,735 -0,11%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Technici van de Chinese telecomgigant Huawei hebben Afrikaanse regeringen geholpen met het bespioneren van politieke tegenstanders. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van eigen onderzoek. Huawei zelf ontkent het bericht en spreekt van "ongegronde beschuldigingen". 3.545 keer bekeken | 13 reacties

14 aug Deutsche Bank zoekt nieuwe voorzitter

Gerelateerd:  DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 6,366 +1,26%

FRANKFURT (AFN) - Bij Deutsche Bank is de zoektocht gestart naar een opvolger voor president-commissaris Paul Achleitner. Daarmee lijkt het financiële concern te reageren op kritiek van aandeelhouders over de manier waarop belangrijke opvolgingen eerder geregeld werden. 2.109 keer bekeken | 5 reacties

14 aug BASF verkoopt deel polyamidetak Solvay door

Gerelateerd:  BASF SE NA O.N. 59,140 +2,07%, DSM 111,800 +1,87%, Solvay 90,000 +1,90%

LUDWIGSHAFEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft een oplossing gevonden voor bezwaren van de Europese Commissie tegen de overname van de polyamide-activiteiten van het Belgische Solvay. De Europese activiteiten gaan nu naar het eveneens Belgische Domo Chemicals. 1.387 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Stevige verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdagmiddag nog altijd fors lager. Een krimp van de Duitse economie, de grootste van de eurozone, zorgde voor terughoudendheid. Beleggers namen ook wat winst na de sterke opmars een dag eerder, die werd aangewakkerd door het uitstel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen en het hervatten van de handelsgesprekken tussen de VS en China. 9.824 keer bekeken | 22 reacties

14 aug Wall Street opent lager

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen geopend. Tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie drukten op het sentiment. Ook wordt de vrees voor recessies gevoed door de ontwikkeling van rentes op de markt. Op bedrijfsgebied kwam warenhuisketen Macy's met kwartaalcijfers. 1.843 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Ryanair naar Hoge Raad om claims

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair stapt naar de Hoge Raad. De Ierse prijsvechter gaat in cassatie tegen een eerder uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant. Daarin werd het bedrijf gesommeerd om een drietal reizigers een vergoeding te betalen van ieder 400 euro wegens vertragingen en annuleringen tijdens de pilotenstaking vorig jaar. 1.761 keer bekeken | 3 reacties

14 aug Macy's ziet winst bijna halveren

NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft in het tweede kwartaal een aanzienlijk lagere winst behaald. Het bedrijf zat met grote voorraden opgescheept die niet werden verkocht. Volgens topman Jeff Gennette komt dat onder andere doordat sportkleding van Macy's huismerk uit de mode was. 1.549 keer bekeken | 3 reacties

14 aug 'Lagere opening Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een lagere opening, na een dag eerder stevige winsten te hebben opgetekend. Tegenvallende cijfers over de staat van de Duitse en Chinese economie waren een domper voor het beleggerssentiment. Daarnaast voedt de rente-ontwikkeling op de markt de vrees voor recessies. Op het bedrijvenfront kwam warenhuisketen Macy's met cijfers 2.738 keer bekeken | 6 reacties

14 aug Importprijzen VS lopen op

WASHINGTON (AFN) - De importprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli met 0,2 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. 2.094 keer bekeken | 2 reacties

14 aug WeWork boekt fors verlies in aanloop beursgang

NEW YORK (AFN/RTR) - WeWork heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van bijna 690 miljoen dollar in de boeken gezet. Dat maakte de aanbieder van werkruimte bekend bij het indienen van zijn plannen voor een beursgang in New York dit najaar. Het is voor het eerst dat er zulke gedetailleerde cijfers van WeWork naar buiten komen. 1.222 keer bekeken | 2 reacties

14 aug FNV wil forse loonstijging voor postbezorgers

Gerelateerd:  PostNL 1,784 +1,36%

UTRECHT (AFN) - Vakbond FNV gaat tijdens de komende onderhandelingen over de nieuwe postbezorgers-cao een loonstijging eisen van 1 euro per uur, wat neerkomt op een verhoging van gemiddeld 10 procent. Dat heeft de vakbond in een brief aan PostNL te kennen gegeven. 3.188 keer bekeken | 16 reacties

14 aug Rentes in VS en VK voeden recessievrees

AMSTERDAM (AFN/BLOOMERG) - Ontwikkelingen op de obligatiemarkt wakkeren de vrees voor een recessie aan. De rente op tienjarige Amerikaanse en Britse staatsleningen dook voor het eerst sinds de financiële crisis onder die van tweejaars schuldpapier. Doorgaans is het juist duurder om geld voor een lange termijn te lenen. 10.500 keer bekeken | 18 reacties

14 aug Splitsing verzekeraar Prudential nog dit jaar

Gerelateerd:  Prudential 1.416,500 +0,32%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse verzekeraar Prudential wil zijn Britse en Europese activiteiten nog dit jaar afsplitsen van zijn andere activiteiten. Dat meldde de onderneming in een update over de te nemen stap waarover begin 2018 al werd gesproken. 1.022 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Bercow strijdbaar over voorkomen no-dealbrexit

EDINBURGH (AFN) - De voorzitter van het Britse parlement, John Bercow, heeft bezworen met al zijn krachten te zullen vechten tegen pogingen van premier Johnson het parlement uit te schakelen om het land zonder afspraken met Brussel uit de Europese Unie te loodsen. Volgens Bercow kan het parlement een no-dealbrexit nog steeds voorkomen. 2.586 keer bekeken | 5 reacties

14 aug Games spekken kas Tencent

SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - Tencent heeft in het tweede kwartaal van het jaar fors meer winst gemaakt in vergelijking met een jaar eerder. Vooral de gamedivisie van de Chinese internetgigant zag de opbrengsten fors stijgen, mede doordat de onderneming van Peking eerder goedkeuring kreeg om geld te verdienen met nieuwe titels. Met name het succes van Peacekeeper Elite spekte de kas. 1.371 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Staat heropent kortlopende lening

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen de 1 en 2 miljard euro ophalen met de heropening van een kortlopende rekening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. 1.245 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Beurzen geven terrein prijs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gaven woensdag terrein prijs. Een krimp van de Duitse economie, de grootste van de eurozone, zorgde voor terughoudendheid. Beleggers namen ook wat winst na de sterke opmars een dag eerder, die werd aangewakkerd door het uitstel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen en het hervatten van de handelsgesprekken tussen de VS en China. 6.667 keer bekeken | 9 reacties

14 aug Britse inflatie loopt op

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De inflatie in Groot-Brittannië is in juli opgelopen naar 2,1 procent, van 2 procent een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. 2.079 keer bekeken | 3 reacties

14 aug Groei economie eurozone op 0,2 procent

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe raming. Daarmee ligt de groei van het bruto binnenlands product (bbp) lager dan in de voorgaande periode. 1.622 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Industriële productie eurozone gedaald

LUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in de eurozone is in juni met 1,6 procent afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. 1.230 keer bekeken | 3 reacties

14 aug 'Goede aanvulling voor orderboek Heijmans'

Gerelateerd:  Heijmans 8,530 -4,80%

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe klus van Heijmans voor Liander is "een welkome aanvulling voor het orderboek". Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie. Ze wijzen er daarbij op dat de bouwer onlangs ook al een deal met de netwerkbeheerder bekendmaakte. 3.320 keer bekeken | 1 reacties

14 aug Export groeit bijna 2 procent

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in juni 1,6 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 2.001 keer bekeken | 4 reacties

14 aug Nederlandse economie houdt groeitempo vast

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse economie is het tweede kwartaal met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Daarmee steeg het bruto binnenlands product (bbp) even hard als in de voorgaande twee kwartalen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei kwam onder andere door toegenomen investeringen en uitgaven van consumenten. 2.609 keer bekeken | 1 reacties

14 aug Beurzen doen stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen deden woensdag een stapje terug na een schommelend begin van de handel. Beleggers besloten wat winst te nemen na de sterke opmars een dag eerder, die werd aangewakkerd door het uitstel van een deel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen en het hervatten van de handelsgesprekken tussen de VS en China. 5.695 keer bekeken | 14 reacties

14 aug PostNL mag postzegel flink duurder maken

Gerelateerd:  PostNL 1,784 +1,36%

DEN HAAG (AFN) - Het versturen van brieven en kaarten wordt ook volgend jaar weer duurder. PostNL krijgt de ruimte om tarieven van postproducten flink te verhogen, zo heeft toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) bekendgemaakt. Maar het postbedrijf zal naar eigen zeggen kiezen voor een gematigde verhoging, zoals het de voorbije jaren ook heeft gedaan. 8.447 keer bekeken | 14 reacties

14 aug Winstdaling voor uitgever Axel Springer

BERLIJN (AFN/RTR) - De Duitse uitgever Axel Springer heeft de winst en de omzet in de eerste helft van het jaar zien dalen. De zwakkere economische omstandigheden raakten de activiteiten van het bedrijf op het vlak van vacature-zoekadvertenties. Ook werd er meer geïnvesteerd, waren er enkele afschrijvingen en werden kosten gemaakt vanwege het overnamebod van de Amerikaanse investeerder KKR. 853 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Economie Duitsland krimpt

WIESBADEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De economie van Duitsland is in het tweede kwartaal gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. De grootste economie van Europa kampt met de impact van de internationale handelsconflicten en de vertraging van de wereldeconomie. 3.380 keer bekeken | 1 reacties

14 aug 'Licht hoger begin voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 550,420 +0,95%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk licht hoger. Ook elders in Europa lijken de beurzen de winsten van een dag eerder iets verder uit te breiden. Het uitstel van een deel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen en het hervatten van de handelsgesprekken tussen de twee economische grootmachten blijven het sentiment op de beurzen steunen. 2.565 keer bekeken | 3 reacties

14 aug Handelsoptimisme stuwt Nikkei

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 20.618,570 -0,28%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met winst geëindigd. Net als in Europa en New York reageerden beleggers opgelucht op het uitstel van een deel van de Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Ook zullen de twee economische grootmachten in de komende weken de handelsgesprekken hervatten. 1.230 keer bekeken | 1 reacties

14 aug Shurgard ziet omzet groeien

BRUSSEL (AFN) - De internationale opslagverhuurder Shurgard Self Storage heeft zijn omzet in de eerste zes maanden van het jaar zien groeien. Er werden meer opslagruimten verhuurd, zo viel op te maken uit een handelsbericht van de onderneming. 864 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Heijmans aan de slag voor Liander

Gerelateerd:  Heijmans 8,530 -4,80%

ROSMALEN (AFN) - Heijmans gaat voor netbeheerder Liander ruim 1350 elektriciteitsstations in Noord-Holland en het noorden van Zuid-Holland moderniseren en onderhouden. Daarmee is voor de bouwonderneming een bedrag van ruim 61 miljoen euro gemoeid. 1.621 keer bekeken | 0 reacties

14 aug RWE profiteert van hogere stroomprijzen

Gerelateerd:  RWE AG ST O.N. 25,560 +1,07%

ESSEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE heeft in de eerste helft van 2019 financieel beter gepresteerd dan een jaar eerder. De onderneming profiteerde van hogere prijzen voor elektriciteit, die zorgde voor meer winst bij de handelstak. Dat compenseerde de mindere productie bij de kolen- en kerncentrales. Ook spon het bedrijf garen bij zijn strategie waarbij het zich indekt tegen schommelingen in de prijs voor emissierechten. 1.024 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Investeringen LeasePlan nemen hap uit winst

AMSTERDAM (AFN) - LeasePlan heeft zijn winst in het voorbije tweede kwartaal fors zien dalen. De verslechtering van het resultaat heeft volgens de Nederlandse autoleasemaatschappij te maken met een flinke afschrijving en investeringen in IT en in occasionmarktplaats CarNext. 1.186 keer bekeken | 0 reacties

14 aug Productiegroei industrie China zwakt af

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De industriële productie in China is in juli minder sterk toegenomen dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Chinese statistiekbureau heeft gepubliceerd. 1.871 keer bekeken | 3 reacties

14 aug Ajax na zege op PAOK naar play-offs CL

Gerelateerd:  Ajax 18,000 -1,10%

AMSTERDAM (AFN) - Ajax is doorgedrongen tot de play-offs van de voorronden van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag boekte in de Johan Cruijff ArenA een zwaarbevochten zege op het Griekse PAOK: 3-2. Dat was voldoende na het gelijkspel van vorige week in Thessaloniki (2-2). 2.080 keer bekeken | 3 reacties